Administratorii Antibiotice Iaşi propun majorarea capitalului cu apoape 30%

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) propune acţionarilor majorarea capitalului social cu aproape 30%, de la 56,8 milioane lei la 73,2 milioane lei.

Propunerea ar urma să fie discutată într-o AGA programată pentru 26 aprilie, potrivit unui proiect de modificare a actului constitutiv transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Suma de16,4 milioane lei ar putea proveni din profitul înregistrat anul trecut de companie, de 20 milioane lei (4,7 milioane euro).
Antibiotice Iaşi nu a mai distribuit dividende din 2009, când a acordat un dividend de 0,0167 lei/acţiune, din profitul consemnat în 2008. În următorii doi ani, compania a capitalizat profitul, iar capitalul social a crescut de la 45,4 milioane lei la 56,8 milioane lei.
Printre modificările prevăzute figurează şi reducerea numărului de membri ai Consiliului de Administraţie de la şapte la cinci.

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente a crescut anul trecut cu 15%, de la 243,6 milioane lei la 281,8 milioane lei (66,5 milioane de euro).

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, compania estimează un profit brut în creştere cu 13%, la aproape 30 milioane lei. Veniturile ar urma să urce cu 9,4%, la 331,2 milioane lei, iar cheltuielile cu 9,1%, la 301,3 milioane lei.
Conform celor mai recente raportări, Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din acţiuni, iar SIF Oltenia (SIF5) are 10,09% din titluri.
Preţul acţiunilor Antibiotice Iaşi a scăzut anul trecut cu 1,31%, la 0,414 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 235,1 milioane lei (53,7 milioane euro).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.