Art de vivre şi artişti legendari, weekendul acesta şi de Crăciun, la TV5MONDE

Artişti legendari, filme şi emisiuni de excepţie, care vorbesc despre cultura francofonă de pretutindeni, în perioada următoare, la TV5MONDE. De la istoria nescrisă până la muzică sau gastronomie sofisticată.

Selectăm câteva recomandări pentru acest weekend şi pentru seara de Crăciun.

Vineri, 19 decembrie, de la ora 20.30, Les carnets de Julie / Carnetele lui Julie

Julie Andrieu parcurge drumurile Franţei şi ne face să descoperim istoria fiecărei regiuni prin intermediul unei reţete foarte vechi, tipică zonei respective. În ediţia de vineri seară, Julie ne va duce pe valea Maurienne, în Savoie, şi ne va arăta peisaje somptuoase. Îşi va începe povestea într-o sanie.

Din meniu: crozets (specialitate din Savoie pe bază de hrişcă), agnolos (paste ravioli umplute cu miel şi spanac), farçon.O emisiune prezentată de Julie Andrieu.

Sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 22.00, Patrick Sébastien/ 40 de ani pe scenă

Încojurat de mulţi prieteni, de asemenea, artişti, Patrick Sébastien sărbătoreşte 40 de ani de scenă în legendara sală Olympia, din Paris. O particularitate a acestui spectacol este faptul că publicul va purta costume. Bineînţeles, şi artiştii vor fi costumaţi pe scenă, ca în vremea în care Patrick Sébastien realiza emisiunea Carnaval, cu umor şi momente de mare emoţie.

Duminică, 21 decembrie, de la ora 22.00, Le Tableau / Tabloul

Animaţie. Trei tipuri de personaje trăiesc împreună într-un tablou neterminat: Toupinii, Pafinii şi Reufii. Toupinii se consideră a fi superiori celorlalţi, aşa că preiau puterea şi îi vânează şi înrobesc pe Pafini şi pe Reufi. Convinşi că numai pictorul poate readuce armonia, când va termina tabloul, Ramo, Lola şi Pană pleacă în căutarea acestuia.

Regia: Jean-François Laguionie (Franţa/Belgia, 2011)

Joi, 25 decembrie, de la ora 19.30, 300 Choeurs pour les fêtes – Les Artistes font leur show / 300 de coruri pentru Sărbătorile de iarnă – Spectacolul marilor artişti

Artiştii francofoni sărbătoresc Crăciunul în arena circului Academia Fratellini! Salvatore Adamo, les Prêtres, Kendji Girac, Isabelle Boulay, Vincent Niclo, Nolwenn Leroy, Anggun, Dave, Joyce Jonathan, Alizée, Roch Voisine, Corneille, Inna Modja, Hervé Vilard, Annie Cordy vor interpreta, alături de un cor prestigios, versiuni noi şi inedite ale unor piese legendare. Pe parcursul emisiunii, ei devin, pe rând, şi prezentatori care ne invită în culise…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.