Astăzi se premiază Excelenţa Academică Românească!

Tinerii români cu cele mai bune rezultate pe plan academic şi extracurricular din ţară şi din străinătate vor fi premiaţi astăzi, 7 ianuarie 2015, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate. Evenimentul va debuta la ora 18.30, la Palatul Parlamentului.

Cu acest prilej, aproximativ 1.000 de personalităţi de marcă ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, oameni de presă şi profesionişti din mediul public şi privat vor sta alături de studenţi şi absolvenţi români cu rezultate deosebite în diferite domenii de activitate în anul academic 2014-2015.

Horaţiu Mălăele

Rezultatele remarcabile ale celor 35 de finalişti vor fi recunoscute prin 6 categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului în America de Nord; Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România şi, nu în ultimul rând, Premiul Special în Arte. Unul dintre cei 35 de finalişti va primi Marele Premiu de Studentul Român al Anului în Străinătate.

Toţi aceşti tineri reprezintă adevărate modele de reuşită şi exemple de urmat pentru generaţia actuală, motiv pentru care performanţele lor trebuie evidenţiate şi valorificate pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii româneşti. Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma punctajelor primite din partea juriului prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Valentin Vlad şi format din: Acad. Prof. Dr. Victor Voicu, Acad. Prof. Dr. Solomon Marcus, Prof. H.C. Dr. Cicerone Rotaru, Horaţiu Mălăele, Dr. Călin Ciofu şi Dr. Dorin Duşciac.

Festivitatea de deschidere începe la ora 18.30, urmând ca pe parcursul evenimentului Silviu Alexandru Mihailă împreună cu Deep Sound of Maramureş să ofere publicului momente artistice de excepţie. De asemenea, pentru prima oară în cei 7 ani de Gală, invitaţii vor avea ocazia să vizioneze un scurtmetraj participant la Festivalul de la Cannes semnat de Ioana Turcan.

Crina Samarghitean

7 ani de LSRS, 7 ani de activitate internaţională. La începutul fiecărui an calendaristic, voluntarii LSRS se întâlnesc în cadrul Adunării Generale.

Gala LSRS 2016 va fi transmisă LIVE de Calea Europeană începând cu ora 18.00.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor şi absolvenţilor români de peste hotare un cadru deschis de dialog şi acţiune. LSRS promovează iniţiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele reorientării lor spre ţară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a sprijini contribuţia lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi echidistantă

Acad. Ionel Valentin Vlad

Câştigătorii celor opt premii sunt aleşi dintre finaliştii de mai jos de către Juriul Galei 2016.

Toţi tinerii prezentaţi mai jos sunt exemple remarcabile de excelenţă românească în străinătate şi în ţară.

Finaliştii EUROPA UNIVERSITAR: ANDREI, Virgil de la Humboldt-Universität din Berlin, Adela CONSTANTINESCU-BERCU, de la University of Cambridge, Vlad CRIȘAN, de la University of Cambridge, Georgiana EPURE, de la University of Leeds, Marea Britanie, George POTRIVITU, de la Université Paul Sabatier Toulouse, Franţa.

În cadrul secţiunii EUROPA POST-UNIVERSITAR au fost nominalizaţi:

Monica Ioana ABRUDAN, de la University of Manchester, Marea Britanie, Cristina BLEORŢU, de la Universidad Oviedo, Spania şi Universitat Zürich, Elveṭia, Diana FARCAŞ de la Lisbon University Institute, Claudia Gabriela MITROFAN, de la University of Cambridge, Ioan PETRI de la Cardiff University, Beatrice Mihaela RADU, Università degli Studi di Verona, Crina SAMARGHITEAN, University of Tampere, Finlanda.

Silviu Alexandru Mihăilă

În secţiunea AMERICA DE NORD sunt nominalizaţi:

Gabriela COVACI de la Michigan University, SUA, Anca DRĂGAN, UC Berkeley, SUA, Irina DRĂGAN, Tufts University, SUA, Alina ERHAN de la University of Minnesota, Elena POPA, Indiana University, SUA, Ilinca TODORUŢ, Yale University, SUA.

La secţiunea ROMÂNIA s-au evidenţiat:

Ionela Maria CIOLAN de la Școala Naţională de Știinţe Politice şi Administraţie, Bucureşti, Bogdan-Vasile CIORUȚA, de la Universitatea Politehnică, Bucureşti, Iuliana NENU, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj Napoca, Cristina NICOLAE, Universitatea Bucureşti, Silvia Cristina STEGARU de la Universitatea Politehnică, Bucureşti.

Academicianul Solomon Marcus

Pentru Premiul ERASMUS:

Andreea BICU de la Universitatea din Lisabona, Nicoleta-Monica FOTEA, de la Universitatea Paris V – Rene Descartes, Franţa, Violeta FRIDJOI, de la Université de Bordeaux, Franţa, Bianca Leontina GRIGORAŞ, de la Katholieke Universiteit Leuven, Belgia, Bogdan Ioan ISTRĂTOAIE, de la Julius Maximilians Universität, Germania, Ioana Alexandra OPREA, de la EM Strasbourg Business School, Franţa.

Totodată se va acorda un PREMIU SPECIAL ÎN ARTE, la care au fost nominalizaţi:

Adela LICULESCU, de la Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, Austria, Silviu Alexandru MIHĂILĂ, de la Royal Northern College of Music, Marea Britanie, Mariana PREDA, de la Conservatory of Amsterdam, Olanda, Iulia-Andreea SMEU, de la Hochschule der Künste Bern, Elveţia, Ioana ȚURCAN, de la Syracuse University, New York, SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.