Răsturnare de situație în sondaje: Probleme serioase pentru Boc

Răsturnare de situație în sondaje. Probleme serioase pentru Boc. Un ultim sondaj arată că Sabin Sărmaș a crescut la 30% intenție de vot, în timp ce Boc a scăzut 10 procente. Pentru prima oară, primarul Boc îl atacă public pe Sărmaș.

Dacă în trecut la Cluj Napoca n-a mai existat o competiție electorală reală, Emil Boc fiind principalul și singurul competitor pentru care partidele concurente n-au găsit un înlocuitor timp de două decenii, acum situația se prezintă complet diferit. Candidat independent la Primăria Cluj Napoca, Sabin Sărmaș a crescut serios în intenție de vot, arată un ultim sondaj efectuat pe plan local. Mai precis, Sabin Sărmaș a crescut la 30%, în timp ce Boc a scăzut 10 procente. Astfel, la o prezență la vot de peste 50%, Boc ar putea pierde Primăria, obiectiv pe care Sabin Sărmaș n-a ezitat să-l expună public, vineri, când s-a deschis oficial campania electorală.

„Am spus-o și o repet, dacă la aceste alegeri vin mai mult de 50% din clujeni, Boc va pierde și acest lucru se va întâmpla”, afirmă Sărmaș, subliniind că Emil Boc a înțeles deja că o prezență mare la vot, mai ales din partea tinerilor, îl va pune în mare dificultate, motiv pentru care recurge acum la tertipuri pentru a împiedica creșterea prezenței la vot în municipiul Cluj Napoca. Sărmaș acuză că spre deosebire de marile orașe ale țării, unde primăriile au autorizat zeci de locuri pentru afișele electorale, la Cluj Napoca primarul Boc a alocat doar 10 locuri.

„O palmă dată democrației, că veți veni mai puțini la vot, nu mai mult de 30%. După ce ieri Emil Boc vorbea despre democrație și importanța ei, despre valori europene, tineri și implicarea lor în democrație, la nici 24 de ore a decis că aceste valori nu mai sunt importante și că la Cluj trebuie să avem doar 10 locații în care contracandidații lui se pot promova în timp ce la Iași spre exemplu avem 84 de astfel de locații. Am spus-o și o repet, dacă la aceste alegeri vin mai mult de 50% din clujeni, Boc va pierde și acest lucru se va întâmpla (…)”, spune Sabin Sărmaș.

Faptul că Sărmaș îi pune probleme serioase primarului Boc reiese mai nou și din atitudinea edilului clujean. Până nu demult Boc în imensa sa notorietate evita să-l pomenească pe Sărmaș în spațiul public sau să se raporteze la el, tocmai pentru a nu induce ideea că-l consideră un adversar politic. Sarcina de partid pentru bombardarea lui Sărmaș era doar pentru membrii PNL din eșalonul doi, trei, patru, indivizi mai puțin cunoscuți în spațiul public. În ce-l privește pe Boc, strategia lui era ca printr-o ignorare de fațadă să nu-i „autorizeze” lui Sărmaș rolul de contracandidat cu potențial. Dar cum valul schimbării bate și la Cluj – după suprizele avute la alegerile anterioare în alte orașe mari ale țării: Brașov, Timișoara, Bacău, Alba Iulia etc – strategiile electorale se mai schimbă.

Prezent într-un podcast la o publicație locală unde i s-au adresat doar întrebări foarte prietenești, Emil Boc și-a expus pentru prima oară obida față de Sabin Sărmaș. Interlocutorul său i-a ridicat mingea la fileu amintindu-i că s-a plâns recent că „unii” care vor să-l bată pe Boc sunt susținuți de „rechini imobiliari”, fără să și aducă vreun argument în acest sens. În context a fost aruncat doar numele lui Sabin Sărmaș, nu și al altor contracandidați, iar Boc a avut grijă să întărească afirmația printr-un: „ăsta la care faceți referire!”, ca mai apoi în mod viclean să spună că el e detașat și că mama l-a învățat să nu zică rău de alții, mai ales dacă-s contracandidați:„(…) măi, dacă nu poți zice ceva bine de un om mai bine taci din gură. Cu atât mai mult în campanie electorală, de bine nu poți zice că-s contracandidații tăi, de rău, mi-o zis mama, mai bine taci din gură, și am ținut cont de ce o zis ea”.

Articol preluat din actualdecluj.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11

22 de Comentarii

 1. Nu-si lasa securistii omul lor sa piarda. Au inca multe inginerii de terminat impreuna.

 2. Căderea în cap a „marelui PDL” a început la Cluj!A dat jos steagul României și l-a înălțat pe al Ucrainei! A demolat statuile înaintașilor! O jigodie liberală cică cu particola „national” in coada!

 3. Dupa cum se pare PNL in Cluj a cazut in BUDA.Revolutia tăcută a început.Se schimba generația, de la cei cu coasă la cei cu computer, adica de la hard la soft.

 4. Ardelenii sunt recunoscuti ca fiind tari de cap, sau cu capul tare cei tineri în special, asa ca, nu va fie teamă, tot boculeț iasă. Asa îl alinta, boculeț!

 5. în sondaje sunt numai răsturnari de situație,altfel nu ar mai fi sondaje

 6. Boc e ultima rămășiță băsist- securistă cu mafia in subordine, Clujenii trag ponoasele dacă mai iasă o dată arogantul abonat la primărie ca Iohannis la avioanele de lux.

 7. Boc, acest mincinos înfumurat pe nimic i-a betonat pe clujeni si si-a bătut joc de simbolurile si simțirea românească din oraș de prea multa vreme!! Sa plece cu toată trupa lui de BOCI inculti si nesatui – TISE, BUDA, ETC!

 8. Domnule Sabin Sărmaș sunteți un naiv victimă a votului, pentru românii din zonele cu ceva etnici unguri, într-un singur tur. Cei doi români ați început să vă atacați ordinar lucru care va micșora prezența românilor la vot și la 30% unul va lua 16% și altul 14%. În timpul acesta Uniunea antiromânească UDMR tace și-și râde-n pumni. Ei vor avea prezență la vot 100% adică 18%!!! Și sǎ vezi serbǎri la Budapesta cǎ în sfârșit Kolosvár,după 80 de ani, are primar ungur, urmate de nesfârșite anunțuri în toate capitalele și universitățile din lume Iată incă o dovadă că maghiarii sunt majoritari în Ardeal. La românii care ne reprezintă: Ca la Proști. Dar foarte costisitor pe termen lung.

 9. Eu cred că distrugerea încet,încet a Universității Babeș a avut ca scop și controlul total al primăriei asupra Clujului. Cu ceva ani în urmă universitarii de la mine din oraș spuneau ,la o cafea, că primarului din Cluj nu i se permit tot felul de măgării și că și cei de la Babeș au un rol în asta.

 10. Smecher Boc. A cazut el si pe la subsol (in decursul timpului) s-a ridicat, s-a scuturat si nu s-a suparat. Ne se va supara nici daca va pierde primaria.

 11. Bine că dat jos drapelul României și l-a înălțat pe al Ucrainei! Bine că a demolat statuile patrioților români!

 12. Pe mine mă interesează dacă si-a găsit găștile pierdute pe prund in copilărie! Mă mai interesează dacă a lucrat vreo zi la CAP ( colectiv) sau i-a făcut rost tac-su de adeverință ca sa intre la facultate la Cluj pe locurile rezervate muncitorilor si țăranilor fara examen cinstit! Ce jigodie!

 13. stati linistiti..! la ce ” fauna ” s a instaurat in Cluj, tot tzaranii si Boc castiga ..!!pe principiul, ”nu-i bai ca-i prost , dar e de-al nost’ ”

 14. Este de neînțeles cum să alegeți, voi clujenii, un primar cunoscut ca „sluga supremă” bășiscofilă petroviană ? Cum bă, să-l alegeți, iar și iar, pe acest chiștoc numit Boc? Cum ?

 15. Clujul, dintr-un oraş frumos şi respectabil înainte de 89, a devenit fiefel securiştilor, al escrocilor şi drogaților.

 16. razboiului grupurilor care-i papuseaza. nu romanii voteaza. ci serviciile.

 17. intrebarea e cu cine conduce Sarmas orasul? ca nu are consilieri, el e candidat independent. o sa fie un blocaj ca pe vremea lui funar? oricum grupu de la Cluj e inca foarte viu, vezi arbitrajele din liga1 asa ca nu vad vreo schimbare

 18. Cu nimic mai bun decât Boc,vine din aceiași direcție globalistă ,cu interese pentru străini ,nu pentru țară și cetățean

 19. Povești! Oricine iese din cei pe care i-au înscris pe liste e tot una, sînt deja preselectați, sînt ai puterii care-o fi.
  Tot ce spune Șărmaș este pt a scoate măcar jumate dintre oameni la vot, pt șou și niscai legitimitate.
  Cu ce se laudă Șărmaș? Cu digitalizarea! Cam cu asta s-au lăudat habsburgii după ce au luat Transilvania: înscrierea tuturor locuitorilor în catastife (să nu scape niciunul neluat la armată și fiecare să plătească biruri), întabularea pămînturilor (să se știe care, de pe care pămînturi ți cît plătește dări); digitalizarea acelor vrmuri. Destui români au fost prostiți să se laude cu eficiența administrației habsburge.

 20. Boc asta ,zici ca are 100 de ani. Cam asta Ca facut „untold” din boc.

 21. ENRON spune:
  12 MAI 2024 LA 13:02
  Clujul, dintr-un oraş frumos şi respectabil înainte de 89, a devenit fieful securiştilor, al escrocilor şi drogaților.

 22. Nici eu nu-l suport, dar adevarul este ca de cand e Boc primar, Clujul a devenit cel mai important oras din Romania. Asa ca….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.