„Blinky Bill: Koala cel poznaş”, în marea expediţie de pe tărâmurile colorate australiene

Virgil Ianţu, Dana Rogoz şi Şerban Copoţ fac parte din distribuţia animaţiei „Blinky Bill: Koala cel poznaş”, care va avea premiera în cinematografele din România pe 2 octombrie, fiind distribuită de Freeman Entertainment.

Cel mai adorabil personaj animat va putea fi urmărit pe marile ecrane când talentatul Virgil Ianţu îi va împrumuta vocea lui Blinky Bill: Koala cel poznaş, un personaj care a cucerit generaţii întregi şi care este acum gata să ia cu asalt cinematografele din România.

Virgil Ianţu şi Blinky Bill

Blinky Bill este un koala cu multă imaginaţie. Inimă de aventurier, el visează să plece din orăşelul Green Patch şi să devină mare explorator, exact ca tatăl său. Domnul Bill a dispărut cu ceva timp în urmă, iar Blinky este singurul care crede că acesta încă mai trăieşte.

Într-o zi, micul Blinky dă peste indicii despre locaţia tatălui său şi hotărăşte să pornească în cea mai mare şi periculoasă aventură a vieţii sale. De-a lungul drumului se va împrieteni cu cele mai neobişnuite personaje: Nutsy – un koala crescut la zoo şi Jacko – o şopârlă ameţită şi foarte energică.

Dana Rogoz şi simpatica Nutsy

Urmăriţi neîncetat de o pisică sălbatică răzbunătoare, cei trei curajoşi amici trebuie să înveţe să se ajute reciproc pentru a supravieţui prin ţinuturile necunoscute ale Australiei şi să îl găsească pe tatăl lui Blinky.

Despre eforturile pe care le presupune procesul de dublaj, Virgil Ianţu este de părere că ,,este o muncă foarte faină. Îţi trebuie o atenţie distributivă: monitor, scenariul pe care îl ai în faţă, trebuie să te concentrezi la text şi să fii cu urechea pâlnie. Sunt multe detalii care contează şi cred că actorii care fac treaba asta necesită o ureche foarte bună şi un talent”, a concluzionat actorul.

Şerban Copoţ evoluează în rolul lui Jacko

Cât despre personajul interpretat, Virgil a avut numai cuvinte de laudă: ,,Blinky Bill este un personaj energic, altfel decât sunt în realitate ursuleţii koala. Cred că e cel mai energic personaj pe care l-am făcut până acum. (…) E fain personajul şi sper ca cei mici să-l transforme într-un prieten în timp. Sunt foarte curios cum o să reacţioneze fetiţa mea la Blinky”, a mărturisit Virgil Ianţu.

Cunoscut pentru cariera sa muzicală, în care timp de foarte mulţi ani a activat sub pseudonimul de Hienă în trupa Animal X, Şerban Copoţ devine o şopârlă exclusiv în animaţia Blinky Bill: Koala cel poznaş. ,,Visez de foarte mult timp să îmi împrumut vocea unui film animat, aşa că pot spune că mi s-a împlinit o dorinţă odată cu lansarea lui Blinky Bill. Personajul pe care îl interpretez eu, Jacko, este o şopârlă trăsnită, pentru care am avut foarte mult de lucrat cu vocea şi a fost nevoie să reproduc tot felul de maimuţăreli, la care eu mă pricep în general”.

Blinky Bill şi Nutsy

Jacko este o şopârlă australiană cu guler căreia îi place la nebunie să se distreze, motiv pentru care este şi un reputat comediant. Celebru pentru viteza cu care vorbeşte, Jacko trăieşte pe o stâncă în pustietate. Naiv din fire, el îşi doreşte cu disperare să-şi facă prieteni, iar visul său va deveni realitate în momentul în care îi vor veni în ajutor Blinky şi Nutsy.

Dana Rogoz este o koala domesticită în animaţia Blinky Bill. Actriţă cu o vastă experienţă, Dana Rogoz ajunge pe marile ecrane dublând-o pe mofturoasă Nutsy, personajul principal feminin din această animaţie.

Obişnuită cu platourile de filmare şi studiourile de înregistrări, Dana povesteşte încântată despre cum a fost cucerită de povestea lui Blinky: „Am un personaj foarte haios. Sunt prietena lui Blinky, Nutsy, adică sunt foarte nebunatică şi cumva fiţoasă. Dublajul este o experienţă amuzantă, nu tocmai uşoară şi care îţi oferă mari satisfacţii la final, când ajungi la cinema. Personajul scoate din tine lucruri de care nu credeai că eşti capabil”, mărturiseşte actriţa.

Năzdrăvanul Blinky Bill

Nutsy are o poveste destul de tristă, însă viaţa ei se schimbă în momentul în care îl cunoaşte pe Blinky Bill. O koala domesticită, Nutsy s-a obişnuit să trăiască în captivitate. După ce şi-a pierdut părinţii într-un incendiu, micuţa a fost salvată de oameni şi crescută la zoo. Este o prinţesă analitică, pragmatică şi pretenţioasă, care preferă să fie îngrijită de cei din jur şi nu are habar cum îşi poate purta de grijă singură.

Nutsy devine cea mai bună prietenă a lui Blinky şi îl ajută să-şi găsească tatăl care a dispărut în urmă cu mult timp pe când se afla într-o misiune de explorare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.