Consiliul Concurenţei investighează piaţa tichetelor de masă

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii la primele trei companii emitente de tichete de masă de pe piaţă, Edenred, Sodexo Pass şi Cheque Dejeuner, în cadrul unei investigaţii privind o posibilă înţelegere între acestea pentru eliminarea de pe piaţă a doi concurenţi mai mici, Romticket şi Ascendi.

Investigaţia pe piaţa emiterii, gestionării şi comercializării tichetelor de masă a fost declanşată ca urmare a unei plângeri primite de autoritatea de concurenţă, iar inspecţiile inopinate au vizat sediile şi sucursalele Edenred, Sodexo Pass şi Cheque Dejeuner, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Valoarea nominală a unui tichet de masă este aceeaşi pentru toţi beneficiarii, nouă lei, fiind stabilită şi actualizată periodic, în baza legii, prin ordin, de către ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8518 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.