Cooperativa Elena Udrea-Nelu Iordache, în vremea guvernării Ungureanu

Ilustrul anonim Cristian Petrescu, pedelistul care i-a succedat Elenei Udrea la cârma MDRT, a continuat cu drag şi spor acţiunile de îndestulare a clientelei pedeliste începute de blonda sa predecesoare.

Nelu Iordache, asfaltangiul din Adunaţii Copăceni şi patron de companie aeriană (cel care punea la dispoziţia ministresei Udrea elicoptere din flotila companiei pentru deplasările acesteia prin ţară), a primit de la urmaşul Elenei Udrea un generos contract în valoare de 124 milioane euro pentru reabilitări de drumuri în două fiefuri ale PDL, judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Primul judeţ se află sub patronajul lui Ioan Oltean (secretarul general al PDL), iar cel de-al doilea este stăpânit cu mână de fier de un alt cunoscut baron pedelist, Mircea Man.

Pe site-ul de achiziţii publice SEAP, în 29.03.2012 a fost postat un anunţ care arată că, în data de 21.03.2012, Ministerul Dezvoltării a atribuit firmei Romstrade – aparţinând afaceristului giurgiuvean Nelu Iordache – un contract în valoare de 553.760.795 de lei (echivalentul a 124 milioane euro) pentru ”Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene şi de interes local din judeţele Bistriţa Năsăud şi Maramureş”. Aici sunt banii dumneavoastră! În judeţele baronilor PDL şi în conturile burduşite ale asfaltangiilor pedelişti. La Ioan Oltean, Mircea Man, Nelu Iordache, Marcel Butuza, Georgică Cornu şi alte personaje de acest gen.

Reamintim că, în decembrie 2011, cotidianul.ro a scris pe larg despre încă un contract în valoare de 180 milioane euro acordat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (la vremea aceea, condus în mod direct de Elena Udrea, şi nu de interpusul ei Cristian Petrescu) aceleiaşi firme Romstrade aparţinând aceluiaşi binevoitor Nelu Iordache, pentru asfaltări în alte trei fiefuri ale PDL, respectiv judeţele Prahova, Giurgiu şi Ilfov. Sigur că Udrea a încercat în mod total neconvingător să nege. Inutil! Dovezile fotografice publicate de cotidianul.ro au arătat fără putinţă de tăgadă că am a avut dreptate.

Cotidianul.ro solicită în mod oficial noului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, să demareze de urgenţă o anchetă privind atribuirea celor două uriaşe contracte lui Nelu Iordache, proprietarul firmei Romstrade, atribuiri făcute de foştii miniştri Elena Udrea şi Cristian Petrescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.