Ciolacu îi refuză pe protestatari: „Nu arunc România într-o aventură”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Târgovişte, că impozitarea muncii în România este una dintre cele mai ridicate din Europa, însă nu va lua măsuri „pe picior” pentru reducerea ei, explicând riscurile care există.

„Este evident că impozitarea muncii, când vorbim generic, este una dintre cele mai ridicate din Europa. Dar marea problemă este la impozitarea muncii la veniturile mici. Acolo putem spune foarte clar că este cea mai mare impozitare. Pachetul cerut şi de către UE şi asumat de România prin PNRR, indiferent cine l-a semnat şi cum au negociat, este de avea anumite reforme în zona fiscală şi o nouă lege a salarizării, care vin ambele la pachet în ceea ce priveşte şi impozitarea muncii”, a afirmat Ciolacu.

În context, acesta a explicat riscurile unor măsuri luate „pe picior” pentru reducerea impozitării la salariul minim.

„Eu nu arunc România într-o aventură, după ce am muncit împreună cu toţi colegii mei din Guvern să aducem această stabilitate macroeconomică. Da, spun de peste doi ani de zile că este cea mai mare impozitare la salariile mici din Europa. (…) Eu nu pot să risc să vin cu scăderi de impozitare la salariul minim pe economie şi să mă trezesc de la o treime cât sunt angajaţi în economie acum cu salariul minim, să am două treimi. (…) Ca să iau o măsură pe picior ca să-mi aducă eventuale voturi, nu am să o fac”, a adăugat premierul.

Acesta a precizat că Guvernul va încerca să vină cu un sistem de deduceri pentru cei cu venituri mici.

„Până atunci, vom încerca să venim cu un sistem de deduceri la cei cu venituri mici care se direcţionează, din punctul meu de vedere, către sănătate, educaţie şi pensii private. Sunt servicii pe care în acest moment le susţine Guvernul României, prin Casa de Sănătate, şi domnul ministru poate detalia cât din bugetul Casei de Sănătate merge în zona privată şi cât în public. (…) Toate aceste servicii trebuie dezvoltate. (…) Sunt un partener al partenerilor sociali, şi patronate şi sindicate, dar un partener astfel încât să avem un plan, nu un plan pe moment, cum s-a întâmplat de 30 de ani în România. Mai ales când se apropie alegerile, venim şi luăm nişte măsuri şi pe urmă vedem că efectele lor n-ajută cu nimic românii, dimpotrivă, duc la creşteri de inflaţie. Acest lucru eu nu am să-l fac. Am să stau la masă cu sindicatele şi patronatele şi vom începe acest plan de pus la punct, pentru că România nu poate să se dezvolte numai prin investiţii. România trebuie să devină sustenabilă şi prin servicii şi prin tot ce înseamnă economie”, a subliniat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, o parte dintre măsuri ar putea fi luate începând din acest an.

„În acest an presupun că începem să luăm o parte din măsuri, dar când avem tot filmul şi tot planul întreg îi anunţăm pe români cu asta se începe, la asta duce. Aici sunt deducerile. Ai copilul la grădiniţă, copilul la şcoală, îţi deduci din impozite, eu, stat, suport acest lucru. (…) Aceste servicii nu pot fi sustenabile numai de la bugetul de stat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut o vizită pe şantierul pentru modernizarea Drumului Naţional 7 Bâldana – Titu, iar apoi a participat la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

21 de Comentarii

 1. „Impozitarea muncii” este cea mai mica in Romania: cota unica de 10% ! Taxele de solidaritate la sanatate si la pensie sunt de asemenea mici, nu sunt bani la sanatate, nu sunt bani la pensii. Oamenii muncii de la orase si sate mint cu nerusinare, nu ei platesc ceva, totul se plateste din „mincinosul” salariu brut platit de catre angajator. Sindicatele oamenilor muncii fac greve pentru patroni, unic in lume. Si atunci se inceaca tot felul de exceptii. Romania este tara exceptiilor si a exceptionalilor. Continuati, „pentru ca meritati” !

 2. Problema uriasa, gigantica a Romaniei sunt cele 1200 miliarde euro profituri ale corporatiilor straine(banci, firme, multinationale ) neimpozitate in ultimii 27 ani ! Date coroborate ale Ministerului de Finante si Biroului de Statistica. Este o calamitate !

 3. cand au decis pe genunchi impozitul de 16%, atunci nu au avut nevoie de analize serioase, acuma guitza ca n-au bani pentru pensii si asigurari sociale

 4. problema mare nu este impozitarea muncii, problema este la toti scutelnicii care prin diferite artificii nu pltesc nici cas nici cass nici impozit ca toti ceilalti! restul sunt povesti. ideea e ca ciolacu vrea sa-i aduca pe toti la nuvel de saracie adica la salariul minim si restul in mana !!! cam cum e la pensii, fraieriii muncasc pana la 60 – 65 de ani si aiu o pensie mica iar smecherii se pensioneaza la 50 de ani cu pensii uriase!

 5. Premierul,asa cum il porecliti pe acest coviltir vrea de fapt sa ne spuna ca e patriot,grijuliu ca soarta Romaniei,ca aia din strada sunt niste iresponsabili si ca el stie bine ce face.Exact ideile lui Iliescu-PSD-Securitate.

 6. Înșelăciunile din furaciunile prin lege, continua cu și mai mare tupeu.

 7. De ce sa trăiască decent cetateanul ,mai bine trăiască bugetarul ,impozitați munca ca intr-un an sunt toți investitorii prin alte tari și noi îl ascultam pe covrigar ,ajuta antreprenorii noștri pe care i-ai sugrumat cu taxele nesimțite, nu multinaționalele, gunoaie .

 8. Sa se usuce mana celor care vor mai vota partidele care au mai fost la guvernare, psd, pnl, usr, udmr.

 9. Ciolacule ,stai linistit ca romanii vor trage apa dupa tine !

 10. Ciolacu spune că nu aruncă Romania într-o aventură,referitor la creșterea taxelor și impozitelor,știind că avem cel mai mare impozit pe salariu din UE,fara să ne spuna că funcția sa de premier este deja mult prea mult la ce studii are,pentru un absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat la 38 de an.si facultate pe bani.Nici nu ne putem imagina tupeul și pretențiile lui Ciolacu cu foarte putina școală,care dezinformează românii promițând mare cu sarea,ca Băsescu si urările lui de bășcălie,să trăiți bine,în scopul obținerii funcției de președinte al României.Cineva să oprească mafia și corupția din politica românească,unde regula,cu cât esti mai prost și necalificat,fara studii,fara conștiința ,fara morală,fără credință ,poti deveni președintele perfect pentru mafia politica de criminalitate economico-financiara,care manipulează plătitorii de taxe și impozite ,muncind voi mai mult,putem noi să vă furam și mai mult,este noul slogan al partidelor stat în stat,alianța mafiota PSD-PNL,aceeași mafie,aceeași corupție.

 11. Să-i spună cineva la moarți,că România este deja într-o aventură , de când pompăm cu nemiluita in kurul ucrainienilor,

 12. ‘eu nu arunc România’
  Să înțeleg că un ‘șters’ manipulabil are așa mare putere?
  Proști îs cei ce se vor ‘guvernați’ în loc să se guverneze singuri și tâmpiți ăia care au nevoie de ‘autorități’ și ‘siguranța’ oferite de acestea în schimbul libertății!

 13. Ciolacu vorbeste aiurea. Ro are nevoie de doar 15 judete mari, sau regiuni, nu de 41, de doar prefecturi si fara cons.judetene, de 14-15 ministere nu 25, de jumatate din numarul de cpmune. Are nevoie sa dispara pensiile speciale, cele profesionale fara contributie si toata lumea sa se pensioneze la 65 de ani iar femeile cu 2-3 copii la 60 de ani.

 14. ciolacu si uflatul de ciuca s=au dus de urgenta sa se inchine lui jrelensky imediat ce au rmit ordin dar NU AU AVUT NICI 2MINUTE SA VORBEASCA ROMANESSTE CU CEI HAITUITITI IN ucraina care a FURAT 47.000 KMP ROMANIEI DE CATRE ASTIA CARE LE SI DECLARA ALE LOR ! JAVEJOR TICALOSE SI TRADATOARE AMANDOI,LA FEL GUVERNUL SI AIA DIN ACEL PARLAMENT ! LUATI VOTURI DE LA JDRENSKY !

 15. ” după ce am muncit împreună cu toţi colegii mei ”
  Demisia troglodaule! N-ai muncit nimic. Dupa tine trag apa.

 16. Ciolacule , fapt concret la un salariu brut de 20 mii lei (unul normal prin UE la privat în sectorul de IT) inainte de a le tăia scutirea de impozitare cu 10% statul lua 2500 lei pentru pensie și 5000 lei pentru ”asigurarea voastră de sănătate” în condițiile în care sistemul de sănătate este praf și pulbere. Între timp m-am retras din activitate nu mai știu cum uimați salariile, dar după cum vă văd de ”flămânzi și dispearți” nu cred că situația s-a îmbunătățit . Să continuie să vă ”voteze” votacii voștri , au nevoie de ”lumina guvernării voastre”. Vedem ce vă poate pielea , cadouri de miliarde de euro trimise intr-un răzbel care nu este al nostru, dar la colegiile naționale nu aveți hârtie la toaletă ( cum rezolvăm problema asta) – o constatare din viața de zi cu zi a copiilor noștri. La mai mare și să auzim numai de bine , dar nu de voi.

 17. draga tovarase, lasa impozitarea si eradicheaza evaziunea. deocamdata matale ieie si pielea dupa aia cinstiti si ii aperi pe smecherii care nu platesc absolut nimic dar au palate prin „monaco”

 18. asta conduce Romania ca o covrigarie. Nu fac, nu dreg! Haloo, stim ca esti afon, ia naiba 10 tineri cu scoala si atunci vei spune, nu facem , nu dregem!
  Dar oricine va veni alaturi, iti va spune sa tai cheltuielile bugetare,
  bai farul di la Buzau!

 19. CONCLUZIA DeZBATERII CU SARCINA REZULTATA SI NASTEREA LUMII NOI IN VIITORUL APROPIAT
  hestiunea GRAVA si care va duce la Avantuu’ Prabusirea este ca daca
  Randuiala „Comunista” VOIA sa faca Treaba,
  DezORDINEA „Capitalista” nici NU isi pune Problema intru a voi sa dezvolte, VREA nunai sa „Fura Si FugI”.
  La NOI, Capitalistii Straini vor NUMAI sa FURE.
  Capitalistii Romani fie, sunt sufocati de catre Cei Straini, fie trebuie sa FURE si ei, TOTI STRIVIND pe Oamenii MUNCII, exterminanadu-i prin Munca in Prostie si Naroada si Hrana otravita si scumpa.
  Pe Calea ASTA „Biruitoare” intru Rau, ImPUSA cu Pumnul de Neam PROST al Occidentului si al Altora, PUMN Economic, Politic si MILITAR ROMANIA va disparea.
  Daca Occidentul European NU se trezeste din PROSTIA imPusa si LUI, va disparea.
  Daca SUA NU se trezesc din Prostia imPusa si LOR din Interior, vor disparea.
  AICI este Miza Viitorului OMenirii CIVILIZATE;
  DACA la Varfuu’ REAL al Puterii in SUA se va constientiza CatDeRepede NECESITATEA Schimbarii de Paradigma POLITICA de Baza a SUA si Punerea ei in Opera la fel de repede.
  OriCARE Intarziere INTRU reduce drmatic Sansele unui Evitari a Colapsului FINAL al OMenirii, a Cata Oara, ca a mai fost, CelPutinOdata.

 20. Dar pentru anumite categorii de ce exista deduceri? De ce nu s-au desfiintat inca pensiile speciale? Chiar credeti ca oamenii cu salarii minime se resemneaza? Foarte putini. Aestia vor cauta orice portita sa faca bani negri sa poata traii, iar in situatia lor…nici nu-i blamez

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.