Cum poţi lua credit de la biserică

În vremuri de criză, în care băncile încep să acorde cu timiditate noi împrumuturi, până şi creditarea a ajuns la mila Domnului. După afacerile cu lumânări, cărţi bisericeşti şi hoteluri, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei îşi deschide un „C.A.R.”.

Această „Casă de Ajutor Reciproc” va fi numai bună pentru clerici, dar şi pentru mireni. Astfel, orice om care face dovada că este creştin ortodox şi are un venit stabil poate să ceară cel mult 5.000 de lei, cu 6% dobândă, scrie incont.ro.

Ca să poată intra pe piaţă, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pus în joc 300.000 de lei. Toţi creştinii care vor să fie împrumutaţi trebuie să îşi găseasca doi giranţi, tot creştini şi ei, iar rata la care se înhamă să nu depăşească jumătate din pensie ori salariu.

Suma maximă de 5.000 de lei trebuie returnată în doi ani. Dacă Dumnezeu vă ajută şi aprobă participarea aveţi de plătit o taxă de înscriere de 35 de lei şi încă 30 de lei cotizaţia lunară, fie că luaţi credit, fie că nu. Apoi, primiţi şi un scadenţar cu rata şi dobânda.

Cei care vor să se împrumute chiar din prima lună de înscriere trebuie să pună în contul deschis la CAR o treime din suma solicitată. Deja sute de enoriaşi figurează pe lista de aşteptare.

Profitul Casei de Ajutor Reciproc va merge direct în visteria bisericii. De exemplu, dacă într-o lună, 200 de creştini ortodocşi ar lua câte 5000 de lei fiecare, profitul Domnului ar fi de 15.000 de euro.

Mitropolia a strâns bani ca să îşi facă CAR pentru că celelalte afaceri au mers şnur. Şi intră aici tipografiile, centrul de pelerinaj, hotelurile plus centrul de conferinţe, numai bun pentru nunţi şi botezuri.

Cei de la Iaşi au deja concurenţă. Şi la Craiova există o casă de ajutor deschisă de Mitropolia Olteniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.