Trump are un plan de pace ”detaliat” pentru Ucraina

Donald Trump are un plan detaliat pentru a aduce pacea în Ucraina, scrie cotidianul britanic The Telegraph, citând surse apropiate candidatului republican la președinția SUA. ”Există un plan, însă nu va fi adus în discuție la televiziuni în timpul campaniei, pentru că în acest fel ar pierde toate pârghiile pentru aplicarea lui”, spune sursa citată de The Telegraph. ”O sursă apropiată de echipa de campanie a lui Trump a declarat că a fost elaborat un plan detaliat pentru o pace Rusia-Ucraina, însă nu va fi dezvăluit, pentru a nu-i reduce din eficacitate. Trump se va prezenta drept singurul candidat care poate pune capăt războiului și va face asta printr-un slogan simplu. El vrea sa oprească măcelul. Acesta va fi sloganul. «Trump va opri măcelul»”, scrie The Telegraph.

Același cotidian britanic îl citează pe adjunctul spionajului ucrainean, care spune că Ucraina se pregătește de ”negocieri de pace cu Rusia”, pentru că ”nu există o cale de a câștiga pe câmpul de luptă”. Generalul Vadim Skibițki spune că Rusia și Ucraina se luptă acum pentru a obține ”cea mai favorabilă poziție” înaintea unor potențiale negocieri în 2025.

În luna aprilie, The Washington Post a scris că planul lui Trump se bazează pe presiuni asupra Kievului pentru a renunța definitiv la Crimeea și la o parte din Donbas, în favoarea rușilor. Cotidianul american a citat consilieri ai fostului președinte care spuneau că planul presupune ”presiuni asupra Ucrainei pentru a ceda Crimeea și regiunea de frontieră Donbas” în schimbul încetării ocupației ruse și a invaziei. Însă Donald Trump a declarat ca informațiile publicate de Washington Post sunt ”false”. ”Întreaga relatare a The Washington Post este falsă”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Trump, adăugând însă că ”președintele Trup este singurul care vorbește despre oprirea războiului. Joe Biden vorbește despre și mai multă moarte”.

Acordurile încheiate de Ucraina sau aflate în faza de negociere cu SUA și Marea Britanie, precum și acordul de principiu din cadrul NATO pentru finanțarea războiului din Ucraina în următorii cinci ani, împreună cu presiunile recente pe care SUA le face asupra partenerilor din grupul G-7, arată însă că sunt mici șansele ca planul lui Donald Trump pentru Ucraina, dacă el există, să poată fi măcar testat.

Președintele Zelenski a vorbit recent despre planuri de apărare cu SUA pentru următorii zece ani. Același Zelenski s-a adresat, la finalul săptămânii trecute, generalilor ucraineni, spunându-le că trebuie să câștige războiul. ”Cred că vom intra în NATO doar dacă vom câștiga. Nu cred că vom fi primiți cât timp va fi război”, a spus Zelenski, potrivit unei traduceri în limba engleză oferită de televiziunile ruse. Afirmațiile lui Zelenski au fost apoi confirmate de surse din Ucraina.

 

Între timp, Statele Unite fac presiuni pentru ca partenerii din G-7 (Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Japonia și Canada) să confiște activele ruse gestionate de casele de compensație din Vest, în special din Europa, unde se află active de circa 280 de miliarde de euro. În acest fel, administrația SUA speră să obțină un pachet de sprijin pentru Kiev de circa 50 de miliarde de dolari. ”În mod ideal, ar trebui să participe întreg G-7, nu doar SUA”, a spus secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, care a confirmat că discuta despre acest plan cu celelalte state.

Agenția Bloomberg scrie că doar casa de compensație belgiană Euroclear deține active ruse în valoare de 159 de miliarde de euro, care pot ajunge la o valoare de 190 de miliarde de euro, până în 2028. Administrația SUA dorește ajungerea la un consens pentru confiscarea activelor. Oficialii americani au început să vorbească despre ”obligațiuni ale libertății”, pentru a-i convinge pe partenerii europeni să recurgă la această măsură.

Reacția Kremlinului este ”extrem de dură”, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse vorbind despre „hoție” înca din cirsul lunii februarie. ”Având în vedere că țara noastră a calificat acest lucru drept hoție, îi von trata ca niște hoți. Nu ca pe manipulatori politici, nu ca pe niște polit-tehnologi, ci ca pe niște hoți”.

Înainte de summitul G-7 din Italia, din luna iunie, liderii UE se tem că o confiscare a activelor ruse ar avea consecințe devastatoare în ce privește încrederea în sistemul financiar european. Guvernul britanic are o viziune diferită. ”Viziunea noastră este simplă: într-o zi, Rusia va trebui să plătească reparații de război și nu are sens să așteptăm acele reparații. Este mai bine să folosim activele înghețate ale Rusiei și să punem la dispoziție banii chiar acum”, spunea, în luna martie, ministrul de Externe David Cameron.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

61 de Comentarii

 1. „Obligatiunile libertatii”, adica Freedom Bonds, de notat contradictia in termeni tipic orwelliana, „bond” insemnand sclav ca prima referinta. Asta pe langa actiunea in sine care chiar asta este: hotie pur si simplu.

  Razboiul este pace…

 2. MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(■

 3. Sataneii neomarxisti PD american și slugile lor PSD PNL promovează doar războiul… Hristos a Înviat 🙏
  Victorie Trump 👍

 4. in primul rand cred ca Trump nu cunoaste semnificatia cuvantului’”detaliat”
  in al doilea rand,presa britanica,100%, e cea mai mincinoasa din lume
  in al treilea rand,’Trump se va prezenta drept singurul candidat care poate pune capăt războiului’, e o bascalie,NU e razboiul SUA,deci nu are nici un drept sa-si bage freza in acest razboi,care a dovedit riscurile tradarii SUA, daca orice babuin american ajunge presedinte sau controleaza un partid,din cele doua
  Cred ca daca majoritatea ucrainienilor vor cu Rusia,asa sa fie,daca majoritatea sunt impotriva Rusiei, nu are a se baga SUA
  Oricum renuntarea Ucrainei la arma nucleara,arata ca pe garantiile SUA,poti sa te kki, suntla fel de valoroase

 5. tactica aruncarii de grenade cu drona a fost pusa la cale de Israel,
  Putin stie asta,
  izreal stie asta,s-a pus singur la zidul mortii;
  in disperare au inceput genocidul din Gaza
  cat sa nu plece pe lumea cealalta cu mana goala…..

  -de fapt gunoaiele alea copiii lu Satan asta cred:
  ca cand mor se duc direct in Iad,
  shpilu e sa nu-i pedepseasca Domnul cu boli sau cu viatza scurtă;
  dupa aia le vine Messia Antihristu, il cearta pe Dumnezeu
  si ii scoate pe toti de sub Talpa Iadului!

 6. 😁😁😁In Timpul măscăriciului asta a fost declanșat Experimentul Sanitar cu terapia genică și impunerea forțată a IDENTITATII DIGITALE.DACA ASTA AJUNGE LA PUTERE VETI VEDEA CONTINUAREA PLANULUI CIUMEI ROSII MONDIALE.SA NU SPUNEȚI CA NIMENI NU V.A AVERIZAT!!!😁

 7. Bolsevici sadea. Ca, exact asa faceau si bolsevicii, confiscau ceea ce nu era al lor. Astia il au ca idol pe STALIN, nu vrajelile cu democratia, civilizatia, libertatea, si alte d-astea pentru prostit babuinii. Din pacate, omenirea pute de babuini, e plin peste tot de d-astia.

 8. Stim planul lui Trump ce va veni atunci cind deja Ucraina va fi ocupata si pretenul putin uns tariveci .

 9. E momentul ca Romania sa-si recupereze valoarea tezaurului !

 10. @ Prostu’ îngropat 14:23
  Iar molfăi chestia asta cu „renunțarea Ucrainei la armele nucleare” ?
  Erau DOAR arme nucleare aflate pe teritoriul Urcacei, buey Îngropatule !
  Butonul Roșu a fost TOT TIMPUL la Moscova, buey, nu la Kiev !
  Germania sau Turcia NU POT RENUNȚA, buey, la armele nucleare, că butonul Roșu e la WH, buey, nu la Sutan sau la CârnatZul Opărit !
  Mai debiteZi multe GENIALITĂȚI ?
  măR🤣g …
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(■

 11. buna ziua tuturor!
  „Același Zelenski s-a adresat, la finalul săptămânii trecute, generalilor ucraineni, spunându-le că trebuie să câștige războiul. ”Cred că vom intra în NATO doar dacă vom câștiga. Nu cred că vom fi primiți cât timp va fi război”, a spus Zelenski, potrivit unei traduceri în limba engleză oferită de televiziunile ruse. Afirmațiile lui Zelenski au fost apoi confirmate de surse din Ucraina.
  ZELE STIE CA NI ARE CUM SA CASTIGE IMPOTRIVA RUSIEI. DAR O TINE LANGA-DANGA. Are o optiune , sa cedeze puterea altei persoane care sa inceapa nrgocieri de PACE, pace cam umilitoare, dar e mai buna decat continuarea razboiului.
  Nu are alta iesire! EUROPA S-A SATURAT DE ACEST RAZBOI. TOTI NE-AM SATURAT.

 12. Indiferent de cum se va încheia războiul, Rusia se va alege cu resentimentul veșnic al Ucrainei și panslavismul ei drag, spulberat iremediabil, bașca resentimentul justificat al rusului de rând la adresa satrapiei. Resentimentul populației Ucrainei se va îndrepta și contra Europei iar vecinii ei vor privi Ucraina că pe un potențial inamic, mai ales Polonia și Ungaria care au teritorii acolo și, mai puțin România pe care pare că n-o interesează nici măcar propriile-i teritorii. Uniunea Europeană se va prăbusi cu zgomot din cauza unui leadership inept, autosuficient și autolaudativ, manevrat de o elită financiară hoață și nu tocmai inteligentă care seamănă tot mai mult cu crima organizată, perfect capabilă să transforme continentul într-un shitstan, purtată de visele-i mesianico-globaliste din ce în ce mai străine de realitate. Filozofeala marxistoidă numită plastic”neoliberalism” eșuează din ce în ce mai rapid într-o distopie fascistă de factură”post-adevăr”.O antiperformanță mai mare e imposibil de găsit în istoria cunoscută. Pe scurt, orice ar face America, pentru noi va fi „good bye blue sky”.

 13. Zmucitul are de fapt doua plauri cu ” macelul „.Pe cel cu Ucraina il tine la secret.In schimb a devoalat planul,” daca nu ma veti vota,America va fi scaldata intr-o baie de sange „.Fiecare nebun are cate un plan sau mai multe.

 14. Doar daca Trump scoate SUA din NATO se termina razboiul din Ucraina. Cum Trump nu are forta sa scoata SUA dim NATO, Trump nu va rezolva nimic…Razboiul se termina numai atunci cand NATO se retrage la Berlin…

 15. Razboiul se incheie in doi timpi si trei miscari cand Venezuela ii va anunta de americani ca poseda,gasite din intamplare,mai multe rachete nucleare decat are Franta bolnavului psihic Macroleon.Iranul le-a aratat deja evreilor care au si uitat ca au fost atacati pe teren propriu si acum isi demonstreaza fortele ucigand copii si femei in tarc ca Tiriac mistretii lui.Chinezul a luat o suedeza de la Macroleon care i-a trimis la aeroport de curcubitaceul ce se joaca de-a prim ministru.Ucraina este in situatia aluia bagat cu capul in calorifer de magar-scoate-o putin macar sa pot misca capul.Americanii negociaza acum zona tampon demilitarizata din Moldorusia si ceva cateva sute de km.patrati ce mai raman din gubernia ruseasca denumita pompos Ucraina.China este mare sustinatoare a refacerii Imperiului austro-ungar,ce va aduna iar toate tarisoarele din fosta Yugoslavie.Adica un fel de China europeana cum au vrut americanii sa faca din Ucraina si Romania un Israel european.

 16. Bidonul e preferabil, fiindcă e PREVIzIBIL !
  Urcăcimea întreagă la manZardă fuge din țară sau deZerteaZă pe capete.
  Iar t.e.m.b.e.l.i.i neo-NaZiști sunt tocați mărunt cu bombe FAB-500/1500/3000, cum au pățit BrigăZile de „elită” #3(AZov), #5(Aidar), Magura șamd.
  Până la ultimul Urcac, măR🤣g …
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(■

 17. SUA insistă ca UE să confiște bănui Rusiei, atâta timp cât ele au de câștigat. Banii confiscați se vor duce pe armament american pentru Ucraina sau țările din UE aflate în NATO. UE pierde de trei ori, prin faptul că confiscând activele rusești ea pierde activele pe care le deține în Rusia, care au cam aceeași valoare, apoi prin discreditarea sistemului financiar european și, în final, prin faptul că banii confiscați nu rămân în Europa ci în SUA. Și mai pierde ceva… va primi armamentul comandat din SUA peste vreo 20-30 de ani, ei plătind acum. :)) Asta este definiția Europei drept colonie americană.

 18. Nu știu cum mai au unii tupeul și șoricul gros de să mai afirma cum că Rusia e agresorul.. La ora asta cine incă nu și-a dat seama de cît e ceasul,..apoi acela să se ducă unde a ințărcat iapa,..cu gura căscată..

 19. 2. Și statul Israel va înceta să mai existe. Va fi înlocuit de statul Iudeea. Iudeii inițiali (numiți în mod înșelător palestinieni) vor conduce noul stat împreună cu imigranții europeni. Ambele popoare vor avea drepturi egale și garanții de libertate religioasă și personală. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite va fi înlocuit cu un Consiliu Mondial format din șapte membri. Probabil că va avea sediul în Laos. Membrii vor fi reprezentanți din Africa, America, China și Asia de Est, cu excepția Chinei (dar inclusiv Oceania), Europa (inclusiv Rusia), India și lumea musulmană. Deciziile privind problemele care afectează întreaga planetă vor fi luate cu majoritate de voturi. Fiecare regiune va avea un drept de veto aplicabil numai acelei regiuni. Cu cele două excepții menționate mai sus, statele naționale și corporațiile existente vor continua activitatea ca de obicei. Procesul de tranziție la noul sistem va începe cu un jubileu. Aceasta va implica o anulare unică a tuturor datoriilor, publice și private. De asemenea, va implica o redistribuire a activelor. Detaliile vor fi elaborate în public cu feedback de la oameni, sectorul privat, guverne și alte părți interesate. Vor exista, de asemenea, tribunale pentru crime de război, împreună cu un proces de adevăr și reconciliere pentru a se asigura că criminalitatea care a infestat atât de multe guverne și instituții este îndepărtată de la rădăcină.

 20. 3. Părțile funcționale ale Băncii Mondiale, FMI, BRI etc. vor fi preluate de o organizație de planificare a viitorului, nou înființată, cu personal meritocratic. Fiecare regiune va avea propriile sisteme de planificare viitoare separate. Complexul militar-industrial occidental va primi o nouă misiune. În loc să fure resurse pentru oligarhi, ei vor proteja viața pământească, inclusiv viața umană. Aceasta înseamnă că vor folosi forța, dacă este necesar, pentru a opri lucruri precum distrugerea pădurilor tropicale și pescuitul excesiv.
  De asemenea, vor vâna și distruge organizațiile criminale transnaționale, în special comercianții de sclavi la nivel mondial. Ei vor fi supuși dreptului internațional și vor acționa ca componentă de aplicare a Curții Penale Internaționale. Deciziile menționate mai sus sunt rezultatul unor ani de negocieri între reprezentanții din Est, Vest, Nord și Sud. O sută de trilioane de dolari în dolari susținuți cu aur vor fi emise pentru a face posibile toate aceste schimbări. De asemenea, de îndată ce sistemele vor fi puse în aplicare, vor fi disponibile mai multe fonduri pentru a începe o campanie masivă de a pune capăt sărăciei, a opri distrugerea mediului și apoi a crește masiv cantitatea și varietatea vieții. Marea descoperire care a făcut posibil toate acestea a venit săptămâna trecută, când Rusia și Persia au dat armatei americane un ultimatum:…’’

 21. Trump habar nu are unde este Ucraina,sau ce reprezinta Europa de Est. Trump habar nu are diplomatie.El are imaginatia unui copil imatur cu bani de la tac-su.Nu stiu ca Trump sa fi investit in ceva inovativ.Sa imparta cu lumea din stiinta sau bunurile lui.

 22. Nu are nici-un plan.
  Vorbiti tot felul de chestii, va faceti iluzii care nu includ realitatea.

 23. @ Mihai spune:
  06 mai 2024 la 16:23

  -esti cu caputzu,
  delirezi.
  partea buna e ca „izrealienii” d-acolo sint numai 1,2-1,3 milioane

 24. chiar așa „UNDE MAI ESTE UCRAINA„? chiar nu ați putut trăi în Pace! cine dracu v-a pus să vă omorâți între voi ?dacă stați pe „Ucraina” și acum aveați țară -MĂGARUL DE Z— A DAT CU COPITA potcovită de un occident analfabet!1
  /

 25. Acest psihopat amerloc nu este capabil sa inteleaga un lucru: planul lui de ,,pace”, bazat pe renuntarea Ucrainei la Crimeea si Dombass nu ar fi decat o pauza de refacere a Rusiei putinoide. Ar fi doar un intermezzo, din cauza ca Putin se va sterge la dos cu toata pacea lui Trump si cu orice tratat ar semna cu Ucraina si SUA. Va continua cu razboiul lui de cucerire completa a Ucrainei.
  Putin nu poate uita si ierta afrontul primit in acesti doi ani, in care prestigiul de superputere militara al Rusiei a iesit terfelit rau.
  Trump este atat de beuf incat este incapabil sa vada planul lui Putin de refacere a URSS. Plan pe care il vad si curcile……[Rumburak]

 26. Președinții nu au pârghii să acționeze militar! Totul e prin negociere proiect politic aprobat sau nu! Trump se scoate singur la vedere că dictator, a tot făcător, când de fapt, e un mincinos notoriu! Vedem toți că nici în perioada Biden nu a curs lapte și miere pe banda rulanta cu aceleași instituții americane, cât de greu se aprobă împrumuturile sau ajutoarele, vă închipuiți că, în cazul negocierilor de pace vor fi destui care se vor opune? Ukraina e împărțită pe bucăți pentru marile țări, cum credeți că vor accepta proprietarii terenurilor să renunțe la a lor proprietate pentru avantaj rusica sau avantaj ukraina și ei să rămână pe pierdere?! Gândiți obiectiv oameni buni.

 27. Departamentul de Stat al SUA și Serviciul European de Acțiune Externă declară că există o nemulțumire tot mai mare în rândul cetățenilor ucraineni cu privire la prelungirea nesfârșită a conflictului cu Rusia.

  Neîncrederea în instituțiile guvernamentale este în creștere, iar apatia se răspândește rapid. În rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei, numărul cazurilor de dezertare și predare voluntară este în creștere.

  V. Zelensky începe clar să piardă lupta pentru „mințile și inimile” poporului ucrainean, mai ales că legitimitatea sa ca președinte după expirarea mandatului său de cinci ani, la 20 mai a acestui an, este complet pierdută.

  Americanii și europenii ar dori ca Zelensky să rămână în postul său deocamdată, deoarece este legat de scheme de finanțare a războiului care aduc profituri enorme atât reprezentanților regimului de la Kiev, cât și producătorilor occidentali de arme. În această situație, Washingtonul și aliații săi îi îndeamnă pe oponenții lui Zelensky din Ucraina să dea dovadă de reținere „deocamdată”.

  În același timp, americanii și-au intensificat eforturile pentru a găsi o alternativă la actualul președinte ucrainean. Au fost stabilite contacte corespunzătoare cu liderul partidului Solidaritatea Europeană P. Poroșenko și primarul Kievului V. Klitschko. Se desfășoară activități secrete cu șeful Oficiului Președintelui Ucrainei A. Ermak, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei V. Zalujni și fostul președinte al Radei Supreme D. Razumkov.

  Se presupune că aceste nume pot fi solicitate în cazul unei deteriorări accentuate a situației de pe front și al necesității unei schimbări urgente a liderului. Atunci va fi posibil, atribuind toate eșecurile lui Zelensky, să fie ales unul dintre ele. Principalul lucru este de a preveni o creștere critică a dezamăgirii ucrainenilor față de eșecurile politicilor pro-occidentale.

 28. @piticule…sigur…numai jitanii stiu geopolitica si trebuie sa ii invetze pe americani…ai dreptate..cum sa nu
  pina astai desteptzi foc nu sunt inlaturatzi de la butoanele puterii altor state..nu va fi pace…
  Kissinger, Albright, Blinken, Nuland…etc…unul si unul basteptzi de bubuie…

 29. Indiferent cum se va termina razboiul asta U-Krainienii trebue pedepsitzi cu moartea pentru crimele deja comise. Catzi sunt cei vinovatzi nu stiu sper sa fie putzini, tribunalul va hotara. Ceilaltzi nu sunt U-Krainieni ci Rushi, Romani, Maghiari, Romi, Slovaci, Polonezi, etc. deci n-au nici un motiv sa urasca Rushii shi sa lupte pentru a evita prabushirea shi desfiintzarea U-Krainei.

 30. SCLAVETI SOVIETICI, va invartiti ca fiarele turbate in jurul cozii…Trump a respins categoric „varianta” cu CEDAREA TERITORIILOR UCRAINENE ocupate samavolnic de URSS-Rasputin, dar pastrarea tacerii asupra CONTINUTULUI PLANULUI pare sa o CONFIRME…
  Faptul ca ILEGALUL COMINTERN Bideu e prezentat de MEDIA BOLSEVICA, ca „nu vrea ‘pace'”, e o RASTALMACIRE ORDINARA pentru ca PACEA NU E DORITA de URSS-Rasputin care PRACTICA GENOCIDUL de peste DOI ANI si a trecut ECONOMIA de aproape DOI ANI PE PICIOR DE RAZBOI!

 31. Rusii nu vor ceda vreodata teritoriile ocupate, asta nu inteleg boshorogii generali americani. Rusii le-au spus clar, isi vor apara teritoriile cu bombe nucleare. Idiotul evreu nazist Zele vrea sa provoace al treilea razboi nuclear si toti europenii ii dau arme si bani gratis. Toti cretinii apara istoria facuta de hitler si de stalin !

 32. ACEST RAZBOI ESTE PRINCIPALA SURSA DE PROFIT PENTRU INDUSTRIA DE ARMAMENT DIN USA ,CU CAT SE PRELUNGESTE CU ATAT AMERICANII ISI UMPLU BUZUNARELE; CE NEGOCIERI DE PACE ,CE TRATATIVE ,RUSINEA SECOLULUI, PIERDERILE DIN UCRAINA ALE AMERICANILOR SI UE VOR FI MULT MAI MARI DECAT CELE DIN AFGANISTAN ; EUROPA ESTE DEJA DESFIGURATA DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC, HAI EUROPA SLUGA /SCLAVUL AMERICII STATI SI ASCULTATI UN SCHIZOFRENICUL BIDEN SI VETI DISTRUGE EUROPA,ACESTA ESTE REALITATEA NU CE VA CERE SI LATRA BIDEN SI ZELINSKY!

 33. „Un protest pro-palestinian al studenților de la Harvard și susținătorilor acestora, se încheie pe gazonul din spatele Klarman Hall, la Harvard Business School, după ce a început în Old Yard de către Massachusetts Hall.

  A fost o scenă care amintea de zilele Red Scare, de imagini granulare de televiziune alb-negru ale vânătorii politice de vrăjitoare ale vechiului Comitet pentru activități antiamericane ai Casei (HUAC). Dar, în loc să vâneze simpatizanți comuniști neloiali, membrii comisiei la audierea de la începutul lunii decembrie în fața Comisiei pentru Educație și Forța de Muncă din Camera Casei au căutat în schimb președinți de universități neloiali față de Israel.

  Ceea ce lipsește din Congres sunt audieri în deceniile de spionaj ilegal anti-palestinian, acțiuni ascunse și lista neagră a americanilor din Statele Unite de către guvernul israelian și colaboratorii săi interni – acțiuni mult mai grave și mai dăunătoare decât semantica campusului. Acestea variază de la trimiterea unui agent secret până la amestecul într-o alegere prezidențială în numele lui Donald Trump; la lansarea unei operațiuni ascunse în SUA care vizează cadrele universitare și alții care susțin boicotarea Israelului; la efectuarea unei operațiuni masive de spionaj și „zdrobire” a studenților pro-palestinieni în toată țara; să înființeze o fermă secretă de troli condusă de israelieni în SUA pentru a hărțui pe oricine critică Israelul; pentru a angaja americani pentru a spiona în secret studenții americani și a raporta informațiile israeliene. ”

 34. II…….
  Și apoi este Canary Mission, o operațiune masivă de înscriere pe lista neagră și doxxing direcționată din Israel, care vizează studenții și profesorii care critică politicile israeliene și apoi lansează acuzații calomnioase împotriva lor – acuzații menite să-i jeneze și să-i umilească și să le afecteze viitoarea angajare. Toate finanțate în secret de evrei americani bogați și fundații evrei americane.

  În urma atacului Hamas din 7 octombrie și a declanșării războiului Israelului în Gaza, membrii Comitetului de Solidaritate Palestinei (HPSC) de la Harvard au sponsorizat o scrisoare în care abordează conflictul. „Evenimentele de astăzi nu s-au petrecut într-un vid”, se spunea. „În ultimele două decenii, milioane de palestinieni din Gaza au fost forțați să trăiască într-o închisoare în aer liber. Oficialii israelieni promit că „deschid porțile iadului”, iar masacrele din Gaza au început deja”. Scrisoarea a fost cosemnată de alte 33 de organizații studențești și publicată în The Harvard Crimson , ziarul din campus. Aproape imediat, Canary Mission a creat profiluri online pentru membrii comitetului editorial al lui Crimson (deși unii probabil aveau deja unul de la momentul în care Crimson a aprobat dezinvestirea), împreună cu profilurile liderilor HPSC și ale altor cluburi din campus care au cosemnat scrisoarea. . Scopul listei negre a fost de a elimina pe cei numiți, de a le încuraja hărțuirea și de a le limita perspectivele de angajare viitoare.

 35. Citez din articolul Palestinieni morti, sursa de organe pentru Israel:

  Armata statului evreu a recunoscut că a dispus, în urmă cu un deceniu, prelevarea de cornee, piele şi oase de la militanţii decedaţi.

  Yehuda Hiss, fostul director al Institutului de Medicină Legală Abu Kabir, de lângă Tel Aviv, a admis – într-un interviu acordat antropoloagei americane Nancy Scheper-Hughes – că în instituţia menţionată au fost prelevate organe de la palestinieni decedaţi, fără acordul familiilor acestora.

  „Am început să recoltăm cornee. Orice s-a făcut a fost neoficial. Niciodată nu s-a cerut permisiunea familiei” celui decedat, spune Hiss, în interviul din 2000, al cărui conţinut a fost prezentat, duminică seară, de televiziunea de stat iraniană Press TV.

  În apărarea tabloidului„Aftonbladet”

  Potrivit cotidianului britanic „The Guardian”, Nancy Scheper-Hughes a decis să dea publicităţii interviul luat lui Yehuda Hiss pentru a face lumină în acest caz, despre care a scris, în august, şi tabloidul suedez „Aftonbladet”. Atunci, statul evreu a negat vehement acuzaţiile privind prelevarea de organe de la palestinieni morţi, calificându-le drept „antisemite”.

  Armata israeliană a confirmat informaţiile din interviu, însă a făcut o precizare importantă: „Activitatea (prelevarea de organe de la palestinieni – n.r.) s-a încheiat acum un deceniu şi nu se mai desfăşoară de atunci”. Yehuda Hiss i-a spus lui Nancy Scheper-Hughes că persoanele care recoltau organe „erau trimise de către armată”.

 36. Agentul Rus ( Donald Trump ) avea palnul pentru Ucraina, care era identic cu ce avea Putin

 37. Agentul Rus ( Donald Trump ) avea planul pentru Ucraina, care era identic cu ce avea Putin

 38. Trump are un plan de care rad si aia mici de la grupa incepatoare de la gradinita. Daca acesta va fi viitorul presedinte al SUA, eu comand de pe acum o coroana funerara ptr prestigiul SUA.
  Cu acest psihopat, SUA are toate sansele sa devina remorca Rusiei, iar Trump sa se afle pe aceeasi pozitie ca si Lukasenko……[Rumburak]

 39. Exista un interes de NU fi pace in Ucraina.
  Situatia convine ambelor tabere si NATO si Rusia sau China ca razboiul sa nu evolueze repede in afara de cel financiar, daca s-ar fi dorit o pace macar temporar s-ar fi semnat o incetare a focului si limitata era buna, n-a mai venit in anii trecuti pe motiv ca rusii isi vor consolida pozitiile. Acum se uita cum sa-i mai opreasca pana la granitele cy tari NATO. Biden mai bine si-ar prezenta demisia imediat, poate apar sperante de pace.

 40. istoria se răzbună Esti tare mandru in oprostia ta .Natura si destinul se razbuna pe prostovani. Dar sa te bucuri,esti luat si tu in seama.Ca eemplu de prostie crasa.

 41. UltraRector Ai dreptate,rusii nu cedeaza pana nu le pui biciul pe spinare.Doar de bici stiu inapoiatii astia cracanati si violatori.Scuip pe mama Rusie,scuip pe toti prostovanii care habar nu au de istorie. Voi va doriti o Rusie sa va conduca? Cat de tembelisunteti.

 42. Marchievici,
  Trump nu e numele tau de familie, ci inca o data vinovat ca si-a incalcat ordinul sa-si tina gura in timpul procesului.
  La cat de ocupat e si cum adoarme in banca, nu prea vad planuri ale lui decat sa vrea sa nu intre la inchisoare. Cam la asta se reduc bataliile lui pentru tine. In rest ce sa zic, te informezi si tu pe cine cu cine incurca, ce dodii vorbeste, ce face Halina Baba, etc.
  Dincolo de Trump si Biblia de 60$, bani pe care tu i-i bagi lui in buzunar sa te crestineze, hahaha, este Pastele ortodox daca iti aduci aminte.
  Hristos a inviat! Si la multi ani cu executare lui! :))

  „Având în vedere că țara noastră a calificat acest lucru drept hoție, îi von trata ca niște hoți. Nu ca pe manipulatori politici, nu ca pe niște polit-tehnologi, ci ca pe niște hoți”
  Adica vezi bine ca daca nu iese cum zici tu, rusii iti vor taia mainile si nu vei mai avea cu ce scrie.
  Gandeste-te bine de partea cui scrii! Cand sentimentele sunt asa fierbinti, nu mai stau rusii sa se gandeasca daca esti de pastrat sau nu la cate ode i-ai inchinat lui Trump si cat de mult i-ai suflat in fufund.

 43. Murika a livrat arme pe datorie Ucrainei.Dacă Ucraina iese din război fără să zona de interes-Donbas-Crimeea, datoriile ei nu vor fi plătite vreodată pentru că miza Murikii tocmai resursele din zonă sunt, plus poziția favorabilă pentru o răfuiala ulterioară cu Rusia.Ori dacă dau cu mucii-n fasole precum se apropie finalul, vor trebui să-si scoată cumva paraua, de unde blocarea activelor Rusiei din occident.Ori asta e furt și constituie un precedent periculos la care China va răspunde-n forță.Lumea se va scinda iar criza va trage apa peste dolar.De asta China a procedat la achiziția masivă de aur.Rusia contraatacă în Africa iar Euramerica bate în retragere.Să mai spun că eliții nu se pot baza pe proprii cetățeni e un eufemism.De asta klika davosită are doar o direcție disponibilă; înainte. Tâmpenia trufașă are costul ei care nu e mic.

 44. basescu face puscarie pantru ficasa

  baa mumcitorilot, basescu
  face sarbatoare pagana
  cu ficasa

 45. Nu cred că se pot lua în serios declarațiile electorale despre o pace rapidă în Ucraina ale lui Trump. Sunt convins nici că rușii își pun mari speranțe într-o posibilă președinție Trump,sunt prea versați și prea pățiți pentru a face asta. În primul mandat, Trump a dovedit că nu își poate alege colaboratori talentați nici la NSC ( John Bolton este un dement periculos ) ,nici la Departamentul de Stat ( Mike Pompeo ) sau la Apărare.

  În chestiunea confiscării rezervelor valutare ale Rusiei din străinătate, se pare că cei care propun așa ceva și-au pierdut uzul rațiunii. Dacă se va întâmpla totuși așa ceva, adio credibilitate pentru instituțiile financiare vestice sau pentru dolarul american !

 46. Cred ca smintitului împiedicat îi trebuie război; va muri cu el de gât .

 47. Ati vazut cum gandesc englezii. Asa ca ne putem lua adio de la aurul nostru pus la pastrare in Anglia. Pentru ca sunt doua posibilitati. Ori avem conducatori slugi care n-o sa-l ceara ori daca au sa fie unii curajosi atunci ei or sa fie declarati nedemocratici, extremisti, pro-rusi si evident cum sa le dea lor aurul!!

 48. CRIMINALU CONTRA UMANITATII Rasputin a anuntat EXERCITII CU ARME ATOMICE TACTICE aproape de granitele STATULUI SUVERAN Ucraina si MONSTRII securistoizi-kaghebistoizi de pe forum in frunte cu ETERNUL ANTISEMIT ordinar, hemo roid, legendat in SUA din anii 1970, cu nume de cod Rekt Thor/Ultra Rekt Thor, zis si Romulus, fratele lu Remus care sug Fake Democracy de zor la lupoaika core acuza Lumea LIBERA ca vrea MACEL BOLSEVIC ATOMIC MONDIAL…Pana acum cateva luni monstrul sovietic isi zicea „gelu”, pe vremuri „Gelu”!

 49. Nu știu în ce constă, concret, planul de pace al lui Trump, dar pot să vă spun cum va incepe:
  SUA amplasează mai multe baze militare în Ucraina.

 50. Charlie, vezi-ti bre de Gaza unde se comit crime de razboi de o cruzime inimaginabila ,fara egal inca in secolul XXI ,de catre perciunatii botezati cu briciul si nimeni nu sare in sus din motive etice ori drepturile omului ….Pe voi nu va freaca grija nici de populatia Ukrainei, decat de banii lui Rothschield, Rockefeller , Monsanto, Vanguard, Black Rock , Raytheon, Northrop Grumman , Lockheed Martin, Boeing , etc . Doare rau, sigur ca doare sa va pierdeti voi avantul si elanul initial cu care ati pornit cu japca dupa bogatiile Rusiei, dar spectrul infrangerii este cel care va paste ….Si nu uita, nu uita Darie, ca primele doua bombe tactice nucleare au fost lansate impotriva populatiei civile de administratia Harry Truman , in doua orase lipsite de importanta militara , dar dens populate ….Urmeaza replicile …

 51. Mioriţo – Riţo fa, trageti tare, mai licuriti ,pana se mai poate! Faceti ce stiti si ce puteti ca sa fiti bagati in seama, pana mai sunt banii pe masa, cecuri, sinecuri si bonusuri pentru voi.In situatia in care Ukraina castiga ori pierde , evident ca nu pupati nimic de la nimeni. Daca prin absurd, evident, razboiul se incheie cumva favorabil Ukrainei, din ziua urmatoare semnarii pacii nice naiba nu mai are nevoie de voi! Nu mai pupati nici pechesuri nici slujbe grase la Embassy ori la Padure, ma Rog…..Deoarece nici Romania, nici voi care licuriti cand la ukraineni cand la Mericani nu mai pupati altceva decat cazmaua,sapa si lopata la canalul Bystroie ca sa platiti datoriile catre US-atana. De ce? Pen’ca Mericanii nu au de gand sa mai plateasca slugile proaste ca asa aiba pareri , cand au batalioane intregi din lumea larga de posmagii la dispozitie. Iar Statul Romanez va fi parte din Marele Eretz Israel, unde nu va avea nimic de spus ori de pretins ori de castigat. Doar de licurit pe mai departe….

 52. Indiferent ce variantă de a face pace rapidă ar avea în vedete Donald Trump, apare o problemă. O pace rapidă, nu neapărat în 24 de ore, dar chiar și în 24 de zile ( care tot ar însemna un câștig pentru ambele părți angajate în conflict!) ar presupune că deja Trump ar avea acceptul atât al ucrainenilor, cât și al rușilor. Și asta ar însemna că el ar fi avut negocieri secrete cu oamenii lui Vladimir Putin, și deci ar putea fi acuzat lejer de conspirație, sau chiar și de trădare!
  O altă problemă este în ce ar consta de fapt această soluție. Căci părțile nu sunt dispuse să acționeze cum vrea el, ci în funcție de interesele lor.Nici ucrainienii nu sunt obligati să asculte orbește de Zelensky, nici rușii de Putin. Ajutorul acordat ucrainienilor a fost deja aprobat de Congres, deci nu.poate fi anulat, decât după luni întregi de negocieri, și este suficient cât să permită ucrainenilor să și atace,deci nu poate fi vorba de așa ceva. Dar despre ce ar putea fi vorba, concret, Trump nu spune o vorbă!

 53. nu mai pot sa il „Kennedy”-uiasca si asa ,ptr a-l elimina , va infunda puscaria!
  cu trasaturi faciale caucaziene e dificil si ca miliardar sa te infiltrezi … se p. senatorii americani pe cetatenia ta 😀
  unde e „Ceausescu” sa-i arate rasistului zorganit de catuse xxx ? 😀 😀 😀
  (rasist: cand rahatel a primit banning de a utiliza facebook ,twitter si-a creat platforma proprie ,accesibila doar ptr americani =neaccesibia de pe ipuri din alta tara )

 54. X-Men Angel/Aveti dreptate,tezaurul trebuie adus de urgenta de la Londra si depozitat in Romania pana nu i se pierde urma! Exceptional punctat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.