Cum va fi vremea de Crăciun

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în primele două zile de Crăciun, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei.

Astfel, duminică valorile termice vor ajunge la 7 grade, iar luni până la 11 grade.

Vor fi precipitații în vestul, nordul și centrul țării, iar în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, în vestul, nordul și centrul țării se vor semnala precipitații sub formă de ninsori, în special în Transilvania și la munte, iar ploi cu preponderență în Crișana, Banat și în jumătatea de nord a Moldovei.

În restul teritorului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și doar izolat pot apărea ploi, cu precădere în dealurile sudice și asta mai mult pe parcursul nopții de 25 spre 26 decembrie.

În prima zi de Crăciun se vor înregistra valori maxime cuprinse, în general, între 1 grad și 7 grade Celsius, iar pe 26 decembrie vom avea maxime, în marea lor majoritate, între două și 11 grade Celsius. În cea de-a doua zi de Crăciun se vor semnala și precipitații în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei”, potrivit specialistului în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie Romica Jurca, citat de Agerpres.

În Capitală nu va ninge de Crăciun, în timp ce la nivel național precipitații mai consistente, sub formă de lapoviță și ninsoare, se vor semnala în interiorul arcului Carpatic.

În ceea ce privește valorile termice, pe regiuni, prognoza de specialitate arată că, în ziua de 25 decembrie, acestea se prezintă astfel: în Maramureș — între 1 și 3 grade, în Crișana — între două și 4 grade Celsius, în Banat — între 1 și 4 grade, în Transilvania — între 1 la 4 grade, în Moldova — între 3 și 7 grade, în Dobrogea — între două și 5 grade, în Muntenia — între 3 și 7 grade, iar în Oltenia — între 5 și 8 grade Celsius.

Totodată, pe 26 decembrie, în Maramureș se vor înregistra în 3 și 7 grade, în Crișana valori de 5-7 grade, în Banat — între 7-8 grade, în Moldova — între 3 și 7 grade, Dobrogea — de la 3 la 7 grade, în Muntenia — între 5 și 9 grade și în Oltenia, între 7 și 11 grade Celsius.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.