Ce zic Ciucă şi Ciolacu despre posibilitatea ca România să cedeze Ucrainei un sistem Patriot?

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, referitor la posibilitatea ca România să cedeze Ucrainei un sistem de apărare Patriot, că acest subiect nu trebuie politizat, menţionând că decizia se va lua la cel mai înalt nivel, după analiza structurilor responsabile în domeniu şi în CSAT.

„Este un subiect care nu trebuie politizat, este o decizie care se va lua, aşa cum a anunţat şi domnul preşedinte, după analiza structurilor responsabile în acest domeniu, se va analiza în CSAT şi, pe baza detaliilor care însoţesc o astfel de decizie, va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”, a precizat Ciucă, la sediul PNL, întrebat în legătură cu posibilitatea ca România să dea Ucrainei un sistem Patriot.

Chestionat dacă ar fi oportun ca ţara noastră să doneze Ucrainei un astfel de sistem, Nicolae Ciolacu a răspuns: „Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea, este o chestiune atât de complexă încât trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată, cât se poate de acoperitoare la toţi factorii şi la toate consecinţele”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei, menţionând că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă şi că decizia va fi luată în CSAT.

„Suntem trei state cu sistemul Patriot – este Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Domnul Tusk este prim-ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuţie încă după vizita preşedintelui în Statele Unite. Am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministru al Apărării are reţineri mari să dăm acest sistem, unul dintre sisteme să-l dăm în Ucraina”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

El a spus că decizia se va lua în CSAT, împreună cu preşedintele României.

„Sunt ferm convins că vom lua decizia cea mai înţeleaptă în ceea ce priveşte România, în primul rând bun”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Pe 7 mai, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după ce a fost primit la Casa Albă de omologul american, Joe Biden, că România va găsi o soluţie în privinţa cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei.

„Există, evident, nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate, şi în acest fel, în ultimele săptămâni, este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme şi atunci, sigur, am fost întrebaţi şi noi. Şi preşedintele Biden a adus această chestiune în discuţie şi am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu, acasă, în CSAT, cum putem să punem problema, ce putem să oferim şi, evident, ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână în România fără apărare antiaeriană. Eu cred că vom găsi o soluţie. Este vorba de un singur sistem Patriot (…) da, este unul funcţional care va rămâne în România, celelalte care sunt în faze avansate de operaţionalizare şi despre unul dintre acestea era vorba”, a precizat Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

45 de Comentarii

 1. world wide banciu:
  „nu existu unu care sa zica,
  sa moara mama, fur si le las 25% lor…sa nu ma mishc d-aicea daca nu fur doar 75%”

  1.la Pixzdaria Patriei standardu e de 95%!
  2. nu exista vreunu sau vreuna!

 2. 1. Alergia la ADEVAR se trateaza cu STREANGUROL si LOPATIN !
  O sa aveti parte de tratament gratuit. Sapun sa aveti ca funia este gratis !

  Conform articolului 32 din Convenția de la Geneva din 1949, sunt interzise „mutilarea și experimentele medicale sau științifice care nu sunt necesare pentru tratamentul medical al unei persoane protejate”. Conform articolului 147, efectuarea de experimente biologice pe persoane protejate constituie o încălcare gravă a Convenției. https://crucearosie.ro/assets/Uploads/Conventia-de-la-Geneva-IV.pdf
  Pedeapsa este una: MOARTEA !

  CODUL DE LA NUREMBERG (1949)
  http://suportcursonline.umfcv.ro/CursuriOnline/Medicina/AN%202/DEONTOLOGIE%20MEDICALA.%20BIOETICA/Curs_1_Bioetica_Anul_II_Seria_C_D.pdf

  Atentie ! Actiunile NATO care ,,da-i si lupta Neica, Neicussorule, Puicussorule…”
  sunt pentru a abate atentia de la ce va urma !

  ,,Urmează Catastrofa Vaccinaților: faza hiper-acută !

 3. 2. ,,S-a dat alerta în Europa! Decese în masă… ( în urma unei epidemii extrem de periculoasă pentru bebeluși și persoanele în vârstă – MINCIUNI ). În primul trimestru al anului 2024, țările europene au fost martore la o creștere alarmantă a cazurilor de tuse convulsivă, înregistrând o cifră de 10 ori mai mare decât în anii precedenți. Această ascensiune bruscă a generat îngrijorări majore printre cadrele medicale, care avertizează asupra posibilității unei epidemii cu impact devastator. Tusea convulsivă, cunoscută și sub denumirea de „tusea de 100 de zile”, amenință să devină o problemă de sănătate publică semnificativă în Europa. Aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă au fost raportate de țările Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European în această perioadă, a anunțat miercuri Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, cu 11 decese în rândul sugarilor și opt în rândul adulților mai în vârstă. Mai e un pas până la o epidemie mortală. Extrem de periculoasă pentru bebeluși și persoanele în vârstă. În Marea Britanie, de exemplu, cazurile de tuse convulsivă ar putea atinge în 2024 un maxim al ultimilor 40 de ani, au avertizat. Tusea convulsivă, sau pertussis, este o infecție bacteriană a plămânilor și a căilor respiratorii și este endemică în Europa. Ea poate fi foarte periculoasă pentru bebeluși și persoanele în vârstă. Potrivit ECDC, se așteaptă epidemii mai mari de tuse convulsivă la fiecare 3-5 ani. Circulația tusei convulsive a fost foarte scăzută în timpul pandemiei și a restricțiilor de circulație aferente. Totuși, cifrele sunt încă ridicate din punct de vedere istoric. Vaccinul, una dintre soluții ! – SADISM MAXIM !!!’’

 4. 3. „Sunt dezolat pentru mesajul dur, însă cineva trebuie să spună adevărul.” – Dr. virolog Geert Vanden Bossche. „Ceea ce prezic, a spus el, este un tsunami uriaș, uriaș” de boli și decese în rândul populației puternic vaccinate și al cărei sistem imunitar este dereglat.” „Cei care au comis aceste crime, care au mințit populația, care nu au avut grijă de sănătatea și siguranța populației, vor fi aspru, aspru pedepsiți… Singurul lucru la care ei pot spera este să se întâmple ceva care să distragă opinia publică de la această problemă…Adevărul va ieși la suprafață: a fost un experiment gain-of-function la scară mare făcut pe întreaga omenire… Sunt tot mai multe cazuri de long Covid… Vor începe să înlocuiască valul de cancere… avem acum o fază mai cronică. Aceasta se va termina cu o fază hiper-acută, un val uriaș, uriaș… Este foarte clar că, atunci când va începe, spitalele noastre se vor prăbuși. Iar asta înseamnă că haosul la toate nivelurile societății – financiar, economic, social etc. – va fi total… Guvernul și oficialii din sănătatea publică vor încerca să atribuie responsabilitatea pentru această situație „Maladiei X” pe care o tot colportează de vreun an: „următoarea pandemie”, „ceva cu totul nou”… Nu va fi adevărat. Vor încerca doar să își salveze fundul… Ce puteți face, totuși, pentru a vă pregăti cât de cât de așa ceva ? Sfatul pe care îl pot da… tuturor acestor persoane vaccinate:

 5. 4. să evite reinfectarea…Ei bine, singurul lucru pe care îl pot face este foarte simplu: să ia antivirale, bineînțeles… De îndată ce oamenii vor vedea că în una dintre celelalte țări încep spitalizările și cresc foarte rapid ca număr, să înceapă să ia antivirale profilactic, nu să aștepte până când au simptome.Eu sunt în Belgia. Dacă începe în SUA, sau începe în Israel, sau începe în Marea Britanie, pun pariu că în câteva zile veți vedea același scenariu în multe dintre țările puternic vaccinate.” Prin „antivirale” dr. Vanden Bossche se referă în special la Ivermectină, medicamen-tul premiat cu Nobel, dar demonizat brutal de FDA și de CDC pentru a distrage atenția publicului de la faptul că există un tratament sigur și eficient pentru Covid.Recunoașterea acestui fapt ar fi anulat autorizația de utilizare de urgență dată Pfizer și Moderna, care le-a permis să câștige zeci de miliarde de dolari cu un produs farmaceutic foarte puțin testat, bucurându-se în același timp de o protecție totală împotriva proceselor. ,, Rezultatele Ivermectinei sunt fabuloase.Este singurul antiviral care este eficient din punct de vedere al costurilor, care este disponibil pe scară largă, care poate fi produs și livrat în cantități suficiente… Pur și simplu, nu există alternativă.” ”

 6. Mă așteptam ca ghinăraru’ di Popotă ieurou di la Nassyriah măCiucă, uoltenașu’ dolofan ot Plenitsa, doftor în Plagiatură, șî instigator din culise în operațiunea de kompromat împotriva doamnei Emilia Șercan, să vorovească despre posibilitatea ca Ucraina să RETRO-cedeze ABSOLUT LEGAL Rromînikăi Maramurășul de Nord, Buccowina de Nord, Herța șî Budjak-ul……[Rumburak]

 7. Da’ să vândă CASELE DIN MEDITAȚII si sa verse miliardul de coco la buget !
  DNA, fii pe faZă, e ban public, măR🎯g
  ●]RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK[●

 8. „„Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea”
  Nu conteaza parerea nimanui in romania. Decizia este luata la Washington si implemetata fara comentarii de subalternii locali romanesti.
  Totusi, da de gandit ca de ce cumparam ceva atat de scump daca-l dam gratis si ne putem lipsi de el?

 9. Deja este dat ucrainenilor,sistemul.Ramane sa se stabileasca data livrarii si oricum romanasilor n-o sa le spuna nimeni nimic.

 10. sunt adevarate aluziile domnului H atunci vei incerca sa stai si in cap numai sa nu iasa uleiul, halal uniforma, halal juramant…pardon juraminte …pt ca si ca ministru si ca senator se jura…Ca si Catelus cu parul cret…

 11. „…va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”, a precizat Ciucă,”- CARE ESTE CEL MAI INALT NIVEL CAND E VORBA DE ANGAJAREA TARII INTR-UN RAZBOI AL ALTORA, tovarase CIUCA?!?

 12. @singur spune:
  13 mai 2024 la 12:39

  „…va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”
  Nu va fi nicio decizie , pur si simplu Johannis va transmite decizia americana celorlalti care vor da din cap ca catelusul ala de plus ce se punea pe vremuri in masina la parbrizul din spate.
  Chiar crede cineva ca este vreun politicant romanesc sa spuna NU deciziei americanilor?
  Uite exact asta e motivul ptr care nu mai merg la alegeri. TOTI servesc acelasi stapan, diferenta e doar care gasca locala ajunge la prada locala.

 13. Intox dobitoc, asta furnizeaza „Ciuca du-te la razboi” (pe banul public si moartea copiilor altora, nu ai lui).

 14. Voi credeți că scăpați de furia populației?… Târgoviște vă așteaptă…!…

 15. Vrem neutralitate si retragerea trupelor invadatoare de pe teritoriul Romaniei, ca nu ne ataca nimeni. Conducerea tarii, sluga criminalilor americani si vesteuropeni vrea sa ne marcheze tinta pe frunte. Sa se duca Joianis, cu Ciuca, cu Talvar sa lupte unde vor, dar nu pe teritoriul Romaniei. Si sa-i ia cu ei si pe lingatorii de tuhas de la televiziuni, pe ” analisti” si pe postacii rusofobi.. Daca intra rusii, parca-i vad pe cei de care am pomenit, agatati de rotile avioanelor NATO, ca pe slugoii americanilor de la Kabul. Nu de alta, dar avem si noi talibanii nostri.

 16. CAND VETI PLATI VOI DIN BUZUNARELE VOASTRE TRADATORI ORDINARI ACESTE SISTEME SI NICI ATUNCI NU TREBUIE SA LE DATI UCRAINIENILOR; NE BAGATI IN RAZBOI IRESPONSABILI ORDINARI,SLUGI OBIDIENTE ACESTUI SENIL DE PRESEDINTE AMERICAN , CA DE ALNOSTRU ARE CREIER CAT O BIBILICA , SAU VRETI POPULATIA IN STRADA, NU CREDETI CA NE-AM CAM SATURAT DE VOI ?????

 17. Alogenul din Sibiu,tradator de tara,care uraste poporul roman, o sa cadoriseasca Ucraina, dusmanul Romaniei,cel mai corupt din Europa pentru propriile interese si ne va baga si in razboi!

 18. Dacă Germania, tata lui Flak88, le dă, poi nu-s ce trebuie. Tot marketingul pe ele e cum distrug 5 AVIOANE odată, cu ținta pusă pe încă 45 de aeronave la o distanță de 70 km. Scris mic la subsol stă că au un sistem de clicheți prin care ridică steagul alb când inamicul îi trimite o bombă ghidată de pe un avion de la 71 de km.

 19. Pe mine personal, ma umfla rasul. L-ati votat pe johanis, ati vrut occident, ati votat usr, pnl, psd, si ati primit exact ceea ce propuse occidentul, dreptul de ai slugari pe altii. Voi platiti, altii beneficiaza. Vin alegerile, votati aceiasi formula? Vorba era ca turcul plateste, acum s-a schimbat, prostul plateste

 20. Noi plătim sistemele Patriot și voi le dați gratis fără acordul nostru. Băi frate, voi ați început cam de mult timp să vă purtați ca și cum ne stăpâniți și noi suntem supușii voștri fără drept la cuvânt. Asta trebuie să înceteze !

 21. o privire mai de sus a intregii situatii presupune sa stim ce estea aceea influentare telepatica si „neuronal engagement”.

  nu cred ca mai constituie un secret faptul ca planeta Pamint gazuieste pe linga oameni si alte specii extraterestre. S-au impamintenit mai ales dupa cel de al doile razboi mondial cind au semnat acorduri cu Eisenhower prima data. Sub Area 51 exista un ditamai frumos oraselul unde beneficiarii acordului isi fac treaba nestingheriti – inginerie genetica printre altele – rapirile de persoane care nu sint basme. Cautati ESSESSANI.
  Metodele parsive de convingere pe care acesti extraterestri le practica, reptilieni in speciali, direct sau prin intermediari, presupune influentarea telepatica si „neuronal engagement” ceea ce au facut si cu putin inainte de invadare Ucrainei. l-au facut tandari la cap si pe el si anturajul sau. miza? sa conduca mai deaprte planeta dupa bunul plac si sa le asigure accesul al propria crescatorie pe care au transformat-o intr-o inchisoare. cum? prin crearea de conflicte pe care tot ei apoi, din postura de ingerasi se ofera sa-l aplaneze. scopul? manipularea, minciuna, secrete cum fac de mai bine de 2000 de ani inventind/inspirind religii, zeitati etc. problema e ca daca vom ajunge in situatia in care lidrii vor spune da ofertei de mediere vom cadea din lac in put in sensul ca scapam de un nebun dar ne procruam altul in schimb.ce-i de facut? dezvaluri complete ale guvernelor si eliminarea secretelor care sa ofere oamenilor informatia exacta despre ceea ce se intimpla pentru a-si manifesta LIBERUL ARBITRU IN DECIZIA PE CARE O DORESC! FARA MANIPULARE, FARA MINCIUNI, FARA SECRETE!

 22. -2-
  e stupid sa intrebi daca exista alte civilizatii. desigur ca exista atit in galaxie cit si sub scoarta terestra! de ce nu ni se spun aceste lucruri? pentru ca guvernele au decis in numele nostru, al tuturor, ca nu trebuie sa ne spuna. daca se va afla ce au facut cei cu care au acorduri cu usurinta vor putea fi acuzati de crime impotriva umanitatii!

 23. Dragi romani treziti-va din somnul cel de moarte daca vreti sa mai traiti linistiti ! Criminalii astia care conduc tara ,isi bat joc de banii nostrii ,noi cumparam armament cu bani foarte multi si ei il doneaza gratis Ukrainei.Raspunsul dat de Ciuca si Ciolacu ar fi trebuit din start sa fie NU ! Romania nu cumpara armament ca sa il doneze Ukrainei indiferent cite sisteme de acest fel avem ! Cu ce ne-a ajutat pe noi Ukraina in ultimii 50 de ani ,ca noi sa continuam sa ii ajutam ? Nu este suficient ca tinem citeva milioane de ukrainieni pe gratis in tara noastra ? Nu este suficient ca am donat aproape tot armamentul pe care il aveam noi incit acum sintem pusi in situatia sa cumparam ca sa ne complectam lipsa ?

 24. Bună tuturor!
  Nicolae Ciolacu a răspuns: „Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea, este o chestiune atât de complexă încât trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată, cât se poate de acoperitoare la toţi factorii şi la toate consecinţele”.
  CIUCĂ a spus că nu contează parerea personală a cuiva? A recunoscut că suntem vasali , conteaza ce spun si ce vor americanii!
  Cum să donezi peste un miliard de dolari Ucrainei, cel mai mare dușman al României? Donează ca asa vrea americanul Biden.
  Cat a costat-o până acum pe România razboiul din Ucraina? Cat ?
  Ajutati dușmanul?

 25. Daca vine ordinul de la Dulap, slugile nu pot decât executa

 26. Pai…, structurile CSAT sunt politice.
  Ca atare, subiectul trebuie politizat.

 27. ca sa „doneze” Klaus Wehrmacht trebuie sa aiba la dispozitie „starea de razboi”

  -nu,merci,
  sa doneze Germania,are si bombe nucleare(de aviatie) pe teritoriu!

  Scott Ritter a facut urat de tot ultima data,
  „nemtii nu sint oameni de treaba…nu voi lacrima cand tancurile rusesti vor intra in Berlin”

  minutu 33,

  https://www.youtube.com/embed/0zmlGf8K8gk

 28. Ce vei pune in loc, in cat timp si mai ales un caz de daune cine plateste, chiar si la o defectare de la manipulare incorecta, nu trebuie musai sa fie lovit de adversari. La rusi „friendly fire” nu era chiar necunoscut.

  Romania nu e Franta, e cea mai saraca din UE care contribuie direct la Ucraina cu material militar cat si nemilitar.

 29. La regimul Iohannis ordinele, venite pe firul scurt, se executa nu se discuta.

 30. hai sa fim seriosi, Patrioatele alea sunt ca si plecate… si contractul ala pentru vreo 2000 de rachete pentru F16le rromanesti sunt impachetate direct cu eticheta pentru ukropia. tot ce se cumpara acuma are ca destinatie regimul de la Kiev.

 31. Pensiile pensionarilor contributivi si alocatiile copiilor sunt mici pentru ca voi dati miliarde de dolari pe sisteme Patriot + munitie aferenta ca sa le dati gratis ucrainenilor si IohaniSS sa primeasca o functie in UE bine platita.

 32. Rachetele comandate de Romania AIM-9X Sidewinder, sau cum le-o zice, au ajuns deja in Ucraina.
  Si se stie, s-a stabilit deja, ce tinte rusesti vor lovi. O sa diztrug rusi ceva avioane F-16 P sa vina Iohannis ca trebuie si avioanele F-16
  Casele din muncite din meditatii le doneaza?znu

 33. SA SE FACA REFERENDUM. Asa cum la alegerile trecute s-a facut referendum pt ceva mai putin important sa declanseze presedintele acum un referendum pt o chestiune de siguranta nationala. Ii vedeti pe Ciuca sau.Ciolacu spunand nu ??! Slugile raman slugi cate zile or avea. Acestea sunt cumparate pe datorie, acum la facem cadou si noi ramanem cu datoria dar si fara aparare ??

 34. Da, atenție mare decidentilor si in special lui Johannis! Nu bătaia de joc de banul public, nu avioanele de lux si excursiile cu soția cu escală la Sibiu, dar slăbirea constienta a capacității de apărare a tarii, asta constituie o acuzație de INALTĂ TRĂDARE !!! Vi-o asumati ??? PS: Ca si băgarea țării în războiul altora, cum ne cer nemții nouă si Poloniei care cu demnitate, sigur nu va accepta !

 35. VAI DE NOI,DE COPIII NOȘTRI,DE NEPOȚII NOȘTRI-CĂ STRĂNEPOȚI NU MAI APUCĂM !

 36. Israelul a dezafectat sistemele Patriot pe care le aveau pentru ca sunt inefficiente pentru apararea anti-aeriana a tzarii. Chiar shi asha dezafectate nu le va dona U-Kranei care este un stat nazist shi anti-semit.

 37. Decizia CSAT nu va fi una usoara ! Se va analiza , se vor aduce argumente pro si contra , membrii CSAT se vor parui la sange … si , desigur , totul va fi OK; se va hotara, exact cum dicteaza licuriciul cel mare ! De ce sa le dea americanii sisteme „Patriot”, cand exista Romania , o tara ultrainarmata(hi,hi,hi!) , care are sisteme de aparare „Patriot , potop , de n-are ce face cu ele ! Haide sa le dam ,moca”, noua ne prisosesc! CSAT hotaraste , pentru binele Romaniei ! Oare? Vai de mama noastra !

 38. auzi la el, sa se faca referendum… pai gasesti tu un partid care sa-si asume programul asta de neutralitate sau de statul de stat independent/suveran/unitar si restul de atribute de gargara din Constipatie? oricine vrea suveranitate, neutralitate, independenta, etc. e atacat din interior, din afara, de toate ONG-urile, de toti securistii, SRI-ul o sa-i puna pe lista de supraveghere pe mandat de „siguranta nationala”, toate ambasadele o sa faca spume la gura, UE o sa te ameninte cu „infringement”, SUA o sa descopere brusc ca ai probleme de „drepturile omului”. Si oricum, referendumurile costa, si rromania nu are bani decat pentru cumparat de armament, de dat ajutoare de sute de milioane pe an lu’ Sandu, etc.

 39. Ce ar putea sa zica niste slugi? Daca stapanul zice da, asa vor face.

 40. Votati PNL+PSD ca sa nu mai puteti ridica in viitor capul, carand in spate poveri economice grele…dialogul lui Marius cu Valentin Stan e ingrijorator…

 41. Nici „comandantul suprem”, nici csat-ul nu pot lua asemenea decizii fara sa le supuna aprobarii Parlamentului. Cititi Constitutia si legea de functionare a csat, apoi discutam!!! Pana atunci, terminati cu toate tampeniile si dezinformarile cu care ne bombardati in fiecare zi!!

 42. Ce poti face cand ai un stat condus de tradatori de tara si neam?

 43. Ei nare ce sa zice, ei e doi papagali executanți, Dulapul e …dătătorul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.