Se cunosc retrogradatele și echipele care vor juca la baraj

 

Duminică seară, s-a jucat ultima rundă a acestui sezon în play-out. La capătul celor 90 de minute extrem de intense, s-au aflat numele echipelor care sezonul viitor vor juca în Liga 2 precum și al celor două care vor disputa o dublă manșă de baraj pentru a ști dacă vor continua la nivelul primului eșalon sau nu.

Au fost pe parcursul celor 90 de minute destule momente în care s-au produs schimbări de locuri, dar la final s-au înregistrat următoarele rezultate: Dinamo – UTA 2-0 și câinii vor juca baraj cu Csikszereda Miercurea Ciuc din Liga 2, Oțelul Galați – FC Botoșani 2-0 și moldovenii vor avea în față pe CS Mioveni la baraj, FC Voluntari – U Cluj 0-1, ilfovenii retrogradează, FC U Craiova 1948 – Hermannstadt 1-3, retrogrdare a oltenilor și Politehnica Iași – Petrolul 2-0, salvare directă a echipei lui Tony da Silva.

Sunt deja promovate Unirea Slobozia, în premieră, și Gloria Buzău. La prima vedere, cele două echipe din SuperLiga, Dinamo și FC Botoșani, pleacă din postură de favorite. Însă acest lucru nu înseamnă că Mioveni și Csikszereda nu au șansa lor, chiar dacă mică, pentru că fotbalul a oferit mereu mari surprize.

Retrogradarea Voluntarilor pare cea mai șocantă, în condițiile în care un singur punct era suficient pentru a termina pe loc de baraj iar victoria i-ar fi adus matematic supraviețuirea. U Cluj a venit însă la victorie, pentru că era obligată să termine pe primele patru locuri din play-out dacă mai dorește să dea baraj cu locul 3 din SuperLigă pentru loc de Conference League.

Barajul va fi posibil în cazul în care Oțelul Galați va învinge miercuri, la Sibiu, pe divizionara secundă Corvinul în finala Cupei României. Atunci, locul 3 va fi nevoit să joace cu primul sau al doilea loc eligibil european din play-out, unde campioana UTA, Hermannstadt, și Petrolul nu aveau drept pentru că nu au aplicat pentru licența UEFA. Cum Oțelul, prima dintre cele două eligibile, dacă va câștiga Cupa va merge în turul preliminar al Europa League, locul 3 din Superligă și al doilea loc eligilbil european din playout, U Cluj, vor da baraj.

Dacă echipa care se va impune în Cupă va fi Corvinul, atunci visurile europene ale celor de la U Cluj se vor risipi, pentru că hunedorenii nu pot merge în Europa și, prin urmare, Universitatea Craiova și CFR Cluj devin și ele europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. După meci, „Fanii lui Dinamo au intrat pe teren ca după titlu și au scandat numele lui Rednic”!
    No comment…
    Clona regățenească de la Cluj le-a vîndut DeDeBeilor 1 punct în etapa precedentă, iar în etapa asta au luat de la DeDeBei, pentru viktoriie, Valiza insolventă ce n-au putut-o lua de la ciobanu’ interlop în 2010, fiindcă atunci Procuratura a confiscat-o „pe drum”… Da’ chiar și Procuratura are „sincopele” sale, iar ultima durează de ani în șir. Cu complicitatea FeReFelei ilegale, bine-‘nțeles, că doar nu crede nimeni că Volutariul a fost scos de pe „prima Scenă” a zupărMămăLigii fără amestecu’ burlenilor mafioți…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.