Federaţia Rusă: A murit după ce a trecut prin detectorul de metale

O femeie şi-a pierdut viaţa într-un aeroport din Federaţia Rusă, la scurt timp după ce a trecut prin detectorul de metale, scrie The Telegraph. Femeia, în vârstă de 30 de ani, avea un stimulator cardiac. Soţul ei a declarat că prezentaseră poliţiştilor din aerport documentele care certificau că soţia sa are stimulator cardiac şi că acesta poate fi afectat de detectoarele de metale.

“Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar a intrat în detector”, spune sotul victimei. “Când ne indreptam către poarta de îmbarcare a început să se simtă ameţită şi a căzut din picioare. Am luat-o în braţe şi am cerut ajutor. Au trecut câteva minute până au venit medicii, dar nu au ştiut ce să facă. Nu i-au dat primul ajutor şi nici nu au chemat ambulanţa. Frumoasa mea Diana mi-a murit în brate”, spune soţul femeii.

“În mod normal, ei ar fi trebuit să se uite la acele documente şi să o lase să treacă. În acest caz, pacientul se pare că a uitat, nu a ştiut că nu trebuie să treacă prin detector sau a fost distrasă. Însă fiecare pacient este avertizat”, a spus un purtător de cuvânt al aeroportului, care a subliniat că personalul de securitate este instruit să nu permită accesul prin detectoarele de metale pentru pacienţii cu stimulator cardiac.

Incidentul s-a produs pe aeroportul din Ulan-Ude, în Republica Buriatia, din sudul Siberiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.