FITS primeşte înaltul patronaj al preşedintelui României

Cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, preşedintele României, Klaus Iohannis, a confirmat acordarea înaltului patronaj pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 12 – 21 iunie 2015.

„Sper ca această conferire a înaltului patronaj să constituie un simbol puternic al preţuirii pe care România trebuie să o acorde creaţiei, teatrului şi culturii în general”, se arată în scrisoarea semnată de preşedintele României. Klaus Iohannis a mai subliniat că Festivalul de la Sibiu, alături de Festivalul George Enescu şi Muzeul Naţional de Istorie a României se pot înscrie în rândul marilor proiecte identitare de care România are nevoie.

Anunţul a fost făcut cu ocazia participării şefului statului la evenimentul Muzeul Naţional de Istorie a României – Un Nou Început, organizat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale la Bucureşti.

De-a lungul timpului, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a arătat clar cum o comunitate poate fi întărită prin cultură şi cum poate găsi strategii inovatoare şi creatoare, modele şi parteneriate, apte de a integra cultura în mod intim în procesul de constituire sau regenerare a acelei comunităţi.

Festivalul Internaţional de Teatru de laSibiu este gândit astfel încât să ofere oportunităţi în mai multe domenii precum incluziune şi coeziune socială, educaţie, turism, patrimoniu şi regenerareurbană la toate nivelurile. Evenimentul pune cultura în centrul vieţii oraşului şi caută inspiraţie pentru a conduce comunitatea în viitor.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional drept cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh şi Festivalul de la Avignon. Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie, peste 2.500 de artişti din toate colţurile lumii vor prezenta 350 de evenimente în faţa a peste 600.000 de spectatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.