Iaht de lux furat care se îndrepta către România, interceptat

Paza de coastă a Bulgariei a interceptat un iaht de lux înmatriculat în această țară, dar care fusese furat în Turcia și se îndrepta către România cu 60 de imigranți clandestini proveniți din Siria și Irak, a anunțat duminică site-ul bulgar Standard News, citat de Agerpres.

Iahtul a fost interceptat în zona Capului Shabla și a fost furat de la Istanbul cu trei zile în urmă, după cum declară proprietarul lui, un cetățean bulgar. Ambarcațiunea este proiectată să transporte cel mult șase persoane, și este considerat un miracol faptul că nu s-a scufundat cu cei 60 de pasageri.

Standard News scrie că furtul iahtului pare să facă parte dintr-o schemă de trafic de refugiați, întrucât două familii turce l-au închiriat pentru a face un charter al agenției de turism „Evergreen”, raportând ca destinație România, astfel încât să se evite porturile Bulgariei, unde ambarcațiunea fusese deja declarată furată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.