În aşteptarea Crăciunului, să-i ajutăm pe copiii nevoiaşi şi bolnavi

Concert caritabil la Sala Radio: Scrisori către Moş Crăciun

Radio România şi Fundaţia Vodafone România organizează, pentru al treilea an consecutiv, un concert caritabil la Sala Radio din Bucureşti. În cadrul evenimentului, ce va avea loc sâmbătă, 13 decembrie, sute de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, îşi vor primi cadourile de la Moş Crăciun.

Spectacolul va fi susţinut de mai mulţi artişti români: Mira, Alexandra Ungureanu, Cojo & Andrei, Bibi şi Corul de copii Radio România.

Ca în fiecare an, la finalul spectacolului, cei 274 de copii din centrele de zi şi de plasament susţinute financiar de Fundaţia Vodafone România îşi vor primi darurile de Crăciun, prin programul Scrisori către Moş Crăciun.

„Scrisori către Moş Crăciun este, poate, unul dintre cele mai emoţionante proiecte derulate de Fundaţia Vodafone România, pentru că reuneşte visele a sute de copii cu dăruirea şi ataşamentul angajaţilor, care, an de an, îşi iau în serios rolul de Moş Crăciun”, ne-a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

„Radio România susţine pentru al treilea an consecutiv această iniţiativă minunată. Ne bucurăm de fiecare dată să vedem Sala Radio plină de sute de copii fericiţi, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Le mulţumim încă o dată artiştilor cu suflet mare, care au înţeles că, prin gestul lor, pot oferi momente de neuitat acestor copii fără posibilităţi materiale”, a declarat Ruxandra Săraru, Radio România.

Cei 274 de copii care sunt invitaţi la spectacolul de la Sala Radio sunt beneficiarii celor 10 ONG-uri partenere ale Fundaţiei Vodafone România: Asociaţia Hercules; Asociaţia Sfântul Arhidiacon Ştefan; Centrul de Plasament Sfântul Iosif; Fundaţia Edelweiss; Asociaţia Mia’s Children; Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional; Asociaţia SOS Satele Copiilor; Asociaţia Little People, Fundaţia Chance for Life şi Fundaţia Principesa Margareta a României.

Charity Christmas

Judy Florescu cântă pentru o cauză nobilă

Dacă vreţi s-o ajutaţi pe Andreea să aibă sărbători fericite, o puteţi face prin participarea la Charity Christmascolinde caritabile pentru Andreea, pe care Judy Florescu le va cânta pentru voi şi împreună cu voi pentru strângerea de fonduri necesare recuperării post-operatorii a Andreei Ion.

Cei care doresc să se implice în sprijinirea financiară a acestui caz umanitar sunt aşteptaţi în datele de 13, 14, 20, 21, 22, 23, la ora 14.00, în Parcul Unirii pentru a asculta şi a cânta cele mai frumoase cântece de sezon.

Acţiunea caritabilă este organizată în parteneriat cu AOLN România şi este găzduită de evenimentul Crăciunul în bucate.

Andreea Ion s-a operat în 8 decembrie, pe coloană, pentru a noua oară. Costurile de recuperare sunt peste puterile financiare ale familiei sale.

Istoricul bolii de coloană al Andreei Ion: „Am fost diagnosticată la vârsta de 10 luni, fiind supusă tratamentelor, investigaţiilor şi recuperării în mai multe spitale şi centre de recuperare din ţară (Bucureşti – M. S. Curie, Techirghiol, Buşteni).

Seară de colind şi poezie, Concert Caritabil

Corul Preludiu, dirijor Voicu Enăchescu

În seara de 10 decembrie, la Catedrala Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti a avut loc Concertul Caritabil în favoarea a 100 de copii care trăiesc pe rampa de gunoi din Pata Rât.

Concertul a dăruit sonore armonioase, vibrante prin Corul de Camera „PRELUDIU”, aflat sub bagheta dirijorului Voicu Enăchescu, care de şapte ani susţine pro bono acţiunile Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor.

Emoţia a fost transmisă şi prin sensibilitatea poeziilor actorului Adrian Păduraru, care a introdus publicul în atomosfera Crăciunului, dar şi în lumea copiilor…

La Concert au participat zece copii cu risc de abandon şcolar de la Centrul Şcoală După. Aceştia şi-au prezentat desenele făcute în dar pentru copiii din Pata Rât şi au transmis mesaje pozitive, libere prin tricourile purtate.

Fondurile strânse în cadrul concertului vor fi folosite pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii a 100 de copii care trăiesc pe rampa de gunoi Pata Rât din Cluj-Napoca. Copiii vor primi produse de igienă, îmbrăcăminte, încălţăminte, hrană, vor participa la activităţi socio-educative şi non-formale pentru a se pregăti pentru şcoală.

Concertul a fost organizat sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional de artă ”Tinerimea Română” şi al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.