Inundații în Cluj și Maramureș

Ploile abundente din ultimele zile au făcut ravagii în judeţele Maramureş şi Cluj. La Dobric, sat ce aparţine de Târgui Lăpuş, zeci de muncitori nu s-au putut întoarce acasă din cauza apelor ce s-au revărsat pe şosea, potrivit B1.ro.

Nu doar culturile şi curţile localnicilor au fost inundate, ci şi drumurile de acces. Mai multe podeţe au fost grav afectate de inundaţii.

Probleme au fost şi în judeţul Cluj. Drumul Naţional 18B, care leagă localitatea Căşeiu de satul Chiuieşti a fost impracticabil. Totul din cauza apei ce s-a scurs de pe dealurile din apropiere.

Localnicii spun că de vină pentru această situaţie ar fi exploatarile de lemn din padurea aflata în apropiere. Şi asta pentru că buştenii traşi cu tractoarele la vale au format şanturi adânci în drumul care vine de la pădure, iar prin acestea se scurg şuvoaiele de apa, iar apoi inundă şoseaua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.