Ion Cristoiu face un ban şi cu Elena Udrea

Este de notorietate faptul că, de mai bine de doi ani, ziaristul Ion Cristoiu s-a transformat dintr-un aprig contestatar al regimului Băsescu într-un propagandist al puterii şi al preşedintelui. La fel de cunoscut este şi faptul că Ion Cristoiu are o slăbiciune pentru pupilele lui Traian Băsescu, indiferent că ele se numesc Udrea, Anastase, EBA, Raluca Turcan sau Monica Iacob Ridzi.

După ce a trecut de partea puterii, Cristoiu a încercat permanent să spună oricui avea chef să-l asculte că sprijină regimul actual, şi mai ales pe amazoanele băsesciene, din pură convingere, şi nicidecum în schimbul obţinerii vreunui avantaj material. „Eu-s de modă veche, nu m-am priceput niciodată la treburi din astea legate de scrisul la comandă. În plus, când e vorba despre bani, eu sunt vraişte domnule, habar nu am de contracte, sume etc.”, cam ăsta era discursul lui Jack cel sărac şi cinstit.

Dacă jurnalistul Ion Cristoiu nu scrie la comandă, atunci cum rămâne cu cei 330.000 lei pe care îi încasează de la ministerul condus de Udrea pentru „realizarea şi tipărirea revistei REGIO, care să aibă drept scop informarea publicului larg şi a beneficiarilor despre Programul Operaţional Regional, despre domeniile de finanţare ale Programului, precum şi despre rezultatele acestuia, prin promovarea proiectelor cu finanţare REGIO care se implementează la momentul actual”, se spune în anunţul de atribuire postat azi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe SEAP?! În data de 24.01.2011, ministerul Elenei Udrea a atribuit societăţii Tipogrup SRL din Buzău (acţionari: Ion Cristoiu – 40,6%, Vlad Pufu – 51,34% şi Antohe Zahariea – 8,06%) un contract în valoare totală de 330.000 lei, fără TVA, pentru a edita şi tipări revista REGIO, care are drept scop informarea publicului larg şi a beneficiarilor despre Programul Operaţional Regional. Banii pentru acest proiect pe care îl va realiza Ion Cristoiu provin din fonduri comunitare.

Un singur lucru nu se înţelege din anunţul postat de Ministerul Dezvoltării: cei 330.000 pe care îi primeşte Ion Cristoiu sunt pentru o lună, pentru un an sau pentru toată viaţa?

În fond, de ce atâta încrâncenare?! Să ne bucurăm pentru Cristoiu că trăieşte bine!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.