Liderul grupării ISIS, Al-Baghdadi, „va plăti pentru crimele sale”

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), Abou Bakr al-Baghdadi, „va plăti pentru crimele sale”, a dat asigurări Pentagonul, în timp ce armata americană continuă să-i caute pe responsabilii SI, informează AFP.

„Îl urmărim şi îl vom găsi. La fel cum l-am găsit pe mentorul lui, Abou Moussab al-Zarqawi, şi l-am ucis. La fel cum l-am găsit pe „marele maestru al terorismului”, Ossama ben Laden, şi l-am ucis. Îl vom găsi şi pe Al-Baghdadi şi el va plăti pentru crimele sale”, a declarat colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Nu ştiu dacă justiţia va lua forma unei rachete Hellfire sau a unei celule de închisoare întunecoase, însă într-o bună zi el va plăti pentru crimele sale”, a punctat colonelul Warren.

Coaliţia condusă de SUA a luat drept ţintă în ultimele săptămâni mai mulţi înalţi responsabili ai SI în Irak şi Siria, şi l-a ucis pe numărul 2 al organizaţiei jihadiste, Abdel Rahman al-Qadouli.

SUA au oferit o recompensă care ajunge până la şapte milioane de dolari pentru informaţii care ar putea duce la Al-Qadouli, pe care îl consideră un eventual succesor al lui Al-Baghdadi. Pentru acesta din urmă, recompensa este de 10 milioane de dolari. Al-Baghdadi, a precizat Warren, îşi împarte timpul între Irak şi Siria, unde SI a cucerit ample teritorii în 2014.

Şeful Pentagonului, Ashton Carter, a declarat săptămâna trecută că membrii coaliţiei conduse de SUA sunt pe cale să-i „elimine sistematic” pe liderii ISIS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.