„Numărul de telefon al președintelui”. Jongleria prin care Traian Băsescu a scos din anonimat vestea intrării sale în PMP

De luni bune Traian Băsescu amenința/promitea națiunii, la răstimpuri, că va intra în PMP. Ei bine, azi chiar a intrat. O știam de ieri, o știam de la începutul săptămânii, ba chiar din ultimele zile de mandat la Cotroceni. O înscriere în partid condamnată la statutul de ceva mai mult decât ”știre de flux”, dată fiind statura personajului, de ”șef de stat” timp de 10 ani, dar condamnată să fie declasată de la statutul de ”breaking news”, după ce DNA-ul a spulberat aura de ”căpitan bun” a lui Băsescu prin reinstrumentarea ”Dosarului Gala Bute” a pupilei Elena Udrea (dosar dosit în mandatul băsescian), ”Dosarului Microsoft” al cuplului Udrea-Cocoș (invitați de Băsescu chiar și la unul din revelioanele prezidențiale și la nunta mezinei EBA), ”Dosarului Mircea Băsescu-Bercea Mondial”, care arată o apropiere periculoasă a familiei prezidențiale de lumea interlopă.

Totuși, o înscriere ”în premieră” pe meleaguri mioritice, dacă ne gândim că anteriorul președinte de țară, Ion Iliescu, a reintrat în politică doar ”de onoare”, nu ca ”jucător”, iar celălalt președinte, Emil Constantinescu, și-a primit vila dorită de la RAAPPS și s-a încuiat pe veci în ea.

Azi făcându-și public ”fără să vrea”, apoi admițând că intenționat, numărul de telefon mobil, Băsescu a punctat din nou. Un truc ingenios, în stilu-i caracteristic, care a reușit să transforme vestea înscrierii sale în PMP într-o ”știre simpatică” în ochii publicului. Adică el e politicianul ”112”, care poate fi sunat de națiunea în comă, ca să sară-n ajutor. Însă TB știe că niciun om politic de statură mai mare decât cea de „primar de comună” nu își poate permite să gestioneze apelurile de la cetățeni, fiindcă nu există suficiente minute în zi pentru păsurile tuturor, asta fără să punem la socoteală cârcotașii miștocari.

Același Băsescu, în 2013, pe vremea când era președintele României, era într-atât de ocupat de buna păstorire a României încât nici președintele Senatului Crin Antonescu și nici măcar ministrul de Interne Radu Stroe sau ministrul Apărării Mircea Dușa (ultimii doi membri în CSAT) nu-i știau numărul de telefon mobil, în caz de Doamne ferește, ceva. A descoperit-o jurnalistul Raul Florea (aici).

Pupila prezidențială, Elena Udrea, azi, cu prilejul înscrierii lui Traian Băsescu în PMP, ne anunța „Astazi este ziua “liber la Presedinte”… 🙂 Cine vrea sa schimbe cateva cuvinte cu un Președinte, unul adevarat, are ocazia sa il sune pe Traian Basescu, dupa ce ne-a dat public numarul de telefon. Daca nu cumva i s-a blocat deja telefonul de la atatea apeluri primite… 🙂 “.

Dar chiar ar trebui să ne simțim importanți că azi, în sfârșit, știm numărul de telefon al peședintelui? Îl știm ca să ce? Ca să-l sunăm, să-l înjurăm, să-l lăudăm, să oftăm la urechea sa? Ce poate face el pentru noi și nu putea face și când poporul, prostimea, masele nu-i știau mobilul? Putea, de pildă, să stopeze ghidușiile de la ANRP, cea mai perversă și mai mare ca valoare dintre țepele PDL-iste. Dar n-a făcut-o, deși ca președinte al țării avea mai multe urechi decât cele două cu care azi ascultă păsurile națiunii care-l sună pe mobil.

Dar acum să fim serioși, vi-l imaginați pe TB telefonistă? România Curată l-a sunat și a intrat căsuța vocală. Direcționarea apelului către căsuța vocală e semn că telefonul președintelui e fie închis fie SIM-ul e scos din telefon și cel mai probabil azvârlit la coș, dat fiind că e compromis.

Românii care vor suna la telefonul lui Traian Băsescu vor auzi: ”Ați apelat căsuța vocală a abonatului 725669679. După semnalul sonor înregistrați mesajul. Pentru încheiere apăsați tasta diez sau închideți telefonul. Regretăm, nu mai există spațiu pentru mesaje. La revedere”.

Într-o țară sănătoasă, unui om care a avut 10 ani țara pe mână ca să ne facă să trăim bine ar trebui să-i spunem noi: ”Ne pare rău Traian Băsescu. Nu mai există spațiu pentru mesajele tale politice. La revedere”. Într-o țară bolnavă, trebuie să recunoaștem că Băsescu e unul dintre cei mai buni. Ghiduș, ne-a încântat și azi ”cu un număr”.

Care va fi următorul număr al lui Traian Băsescu? Dar mai ales care e mobilul său adevărat pentru care a intrat în PMP? Noi, sau tot ei?

http://www.romaniacurata.ro/numarul-de-telefon-al-presedintelui-jongleria-prin-care-traian-basescu-a-scos-din-anonimat-vestea-intrarii-sale-in-pmp/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.