Patron: Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol

Andrei Sosa, patronul Clubului Expirat, a anunțat într-o postare pe contul său de Facebook faptul că a decis închiderea clubului. Totodată, acesta a scris că își cere scuze că a pus viețile a mii de oameni în pericol.

”Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in timpul săptamânii. Poate, sa-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat in „meseria” asta de cârcimar. Mi-am asumat cunoașterea in amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule „avarii: electrice in aștia 14 ani. Și mult imporvizatii…

Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine”, și-a început Sosa mesajul.

El a mai scris că doar în ultimii cinci ani a plătit 2.700.000 de lei taxe către stat și nu știe ce s-a întâmplat cu acești bani.

”Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui șă-și asume multe. Știți care e paradoxul – clădirea în care e Expiratul și Energiea este construită in 1913 ca o investiție privată de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină – Spitalulul Municipal. Vă dați seama „câti bani făcea” un medic acum 100 de ani?”, a mai scris Sosa.

Acest a a mai detaliat și modul în care se obține autorizația de funcționare de la primărie. Autorizația, spune el se poate da în maximum 20 de minute. Cu toate acestea, durează patru luni: ”Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute in 4 luni… Nimeni nu iși asuma responsabilități. Și mă repet și mă pun în capul listei”.

Patronul Expirat solicită demisii și asumarea răspunderii. El însuși, demisionează pentru că așa consideră că este normal.

”Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap. Încă nu conștientizâm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem in care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcționat. Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din București se închide. De astazi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea”, a scris Andrei Sosa.

”A venit mult anunțatul control de la ponta. 20 de uniforme de la Poliția locala. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină o sa trec sa văd dacă am greșit in „declarația pe propria raspundre”. Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a pățit nimeni nimic grav in acești ani. Din partea politiei locale, după toate actele cerute am primit amenda 1000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara etau 8-10 grade). Principilul românesc al oricărei autorități că trebuie să dăm oricum amendă”, a mai scris acesta spre finalul postării.
El mai amintește de faptul că primarul Sectorului 4 nu-și asumă nimic, iar în Sectorul 5 nici măcar nu mai există primar.

Andrei Sosa mai acuză statul că ”<> al oricărui <<mic/ mediu>> comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem <<mici/medii șpăgari>> Pardon!!! Bre… Ar trebui să ne fie partener… dar asta e o altă discuție”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.