PDL îl mai izgonește o dată pe M.S. Regele Mihai

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, prin voturile parlamentarilor PDL, au respins cererea PNL de organizare a unei ședințe solemne pentru a celebra aniverarea împlinirii a 90 de ani de către M.S. Regele Mihai.

PDL se opune istoriei și procedează ca și comuniștii

Respingerea cererii PNL este inexplicabilă și reprezintă un atac la istoria României și totodată un nou cec în alb dar fostului regim comunist. Pentru a justifica votul parlamentarilor PDL, președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a afirmat următoarele: „Membrii PDL din Birourile permanente au votat împotriva propunerii liberalilor, având în vedere faptul că în ședinţa solemnă a Parlamentului pot rosti mesaje doar șefi de stat în funcție”. Argumentul Robertei Anastase nu este unul viabil. Nu era obligatoriu ca în cadrul unei ședințe solemne M.S. Regele Mihai să țină un discurs în calitate de fost șef de stat, dacă regulamentul Parlamentului interzice așa ceva, ci în calitate de persoană particulară. Pentru că, de la tribuna Parlamentului, au ținut discursuri în cadrul altor ședințe solemne persoane care nu dețineau funcția de șef de stat.

Prin votul împotrivă dat luni, liderii PDL au procedat așa cum nu s-ar fi procedat în nici un stat civilizat și democrat. Pentru că este greu de crezut că dacă o țară l-ar fi avut în viață pe unicul supraviețuitor al șefilor de stat din timpul celui de-al doilea război mondial – și care a și jucat un rol important în evenimentele de atunci – ar fi refuzat celebrarea acestuia în Parlament. Practic, prin votul de luni, PDL l-a mai izgonit o dată pe M.S.Regele Mihai din viața publică și totodată girează ceea ce a făcut regimul comunist între 30 decembrie 1947 și 22 decembrie 1989.

O pată pe obrazul României

Votul de luni al liderilor PDL reprezintă și o pată de imagine pentru România. Aceasta pentru că informațiile privind gestul PDL vor face înconjurul lumii. Iar împotrivirea celor aflați acum la guvernare va face cu siguranță vâlvă. Pentru că, după cum se știe, M.S.Regele Mihai este respectat și foarte bine văzut (și primit) de toate Casele Regale din Europa și nu numai.

Regulamentele se schimbă doar în folosul PDL și UNPR

Iar în ceea ce privește regulamentul Parlamentului, acesta ar fi putut fi, în mod excepțional modificat pentru un astfel de eveniment. Modificarea regulamentelor Parlamentului nu reprezintă o operațiune dificilă. Din contră. În ultimii doi ani regulamentele au fost modificate pe bandă rulantă, este adevărat, numai în folosul PDL și UNPR. Reamintim, s-au modificat regulamentele inclusiv pentru a justifica și recunoaște migrația politică și pentru ca fugarii din partidele politice să poată deține funcții de conducere în birourile permanente ale celor două Camere și în comisiile parlamentare.

Dacă s-ar fi schimbat regulamentul special pentru ca M.S. Regele Mihai să poată ține un discurs în calitate de fost șef de stat, atunci ne-am fi aflat în fața primului act concret, real, de condamnare a comunismului. Se știe, condamnarea teoretic-declarativă a comunismului de către Traian Băsescu nu a fost decât un joc de imagine și unul electoral.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.