„Poveste de dragoste”, cel mai nou film al Cristinei Iacob, în Competiția Internațională a „Festivalului Filmului de Dragoste” de la Mons

Poveste de dragoste (titlul internaţional: Love Is a Story), cel mai nou lungmetraj al regizorului Cristina Iacob (#selfie, În film la Nașu’), cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat în Competiţia Internaţională de lungmetraje a Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons (Belgia), aflat la cea de-a 31-a ediție (20-27 februarie 2015). Contextul este unul special, întrucât Mons este Capitala Culturală Europeană a anului 2015.

Lungmetrajul este povestea de iubire a doi tineri artiști din zilele noastre. În drum către un casting, Aprilia (Raluca Aprodu), o actriță la începutul carierei sale, îl întâlnește pe Sebastian (Dragoș Bucur), un tânăr violonist. Întâlnirea lor devine începutul unei minunate povești de dragoste. Cei doi vor avea însă de depăşit o serie de situații care le vor pune în pericol iubirea. De fapt, de ce ai nevoie pentru a fi fericit?

Alături de Dragoş Bucur și de Raluca Aprodu, în film joacă Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuț Bora, Gabriela Popescu, Irina Petrescu.

Poveste de dragoste va rula în premieră internațională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons. Lungmetrajul va fi proiectat duminica aceasta, 22 februarie, de la ora 17:00, și luni, 23 februarie, de la ora 14:30, la cinema Imagix. Ambele proiecții vor avea loc în prezenţa regizoarei Cristina Iacob și a actriței din rolul principal feminin, Raluca Aprodu.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Producătorii lungmetrajului sunt Mișu Predescu și Cristina Dobrițoiu. Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.

Secvență din „Poveste de dragoste”

În România, lungmetrajul va fi lansat la finalul anului 2015, distribuit de Zazu Film.

Înfiinţat în 1984, Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons (Festival International Du Film D’Amour – FIFA) este cel mai vechi festival francofon şi unul dintre primele în materie de inovaţie, atractivitate şi reputaţie internaţională. Dintre cineaştii celebri în toată lumea, ale căror filme au fost prezentate la FIFA, începând din 1984 până acum, amintim câteva nume: Lauren Bacall, Patrick Bruel, Laetitia Casta, Marion Cotillard, Claude Lelouch, Maïwenn, Maia Morgenstern, Cristian Mungiu, Philippe Noiret, Michel Piccoli, Charlotte Rampling, Jean Rochefort, Audrey Tautou.

În 2015, pentru al patrulea an consecutiv, un cineast român face parte din juriul Festivalului de la Mons pentru Competiția internațională de lungmetraje, anul acesta fiind invitată Anca Damian, autoarea filmelor O vară foarte instabilă (2013), Crulic – Drumul spre dincolo (2011), Întâlniri încrucișate (2009).

Licențiată în regie de film și absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina Iacob (26 de ani) este unul dintre cei mai tineri regizori şi scenarişti români.

Ea a lansat în 2014 lungmetrajul #selfie, declarat oficial cel mai vizionat film românesc în cinematografe, cu peste 102.000 de spectatori în doar 25 de săptămâni cât a rulat pe marile ecrane româneşti, şi 80.000 de fani pe pagina de Facebook. (Pe locul al doilea s-a situat tot o comedie, cu 28.000 de spectatori.) Printre premiile internaţionale câştigate de #selfie se numără cele pentru Cel mai bun film, la The Broad Humor Film Festival din SUA, şi la Southampton International Film Festival din Marea Britanie.

Dragoș Bucur, un actor apreciat pe piața internațională de film

În 2011, scurtmetrajul Zestrea / The Dowry, regizat de Cristina, a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, precum şi la Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câștigat și premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc.

În film la Nașu’, mediumetrajul realizat în 2013, a fost selecționat la nenumărate festivaluri internaționale și a obținut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Regizoarea a semnat de asemenea documentarul Mircea Veroiu și scurtmetrajul Raport despre indiferență. Înainte să devină regizor de film, ea a lucrat pentru câțiva ani în televiziune, în redacția de știri.

În 2011, Cristina Iacob înfiinţează casa de producţie Zazu Film, iar din 2012 este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.