Poveşti pentru adulţi şi copii la Hunedoara şi Bucureşti

Legendele Castelului Corvinilor spuse altfel

Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara, în calitate de partener în cadrul proiectului de cooperare europeană DARTS – Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development, are plăcerea de a invita publicul hunedorean şi vizitatorii Castelului Corvinilor la vizionarea filmului de prezentare a castelului realizat în cadrul acestui proiect. Filmul Legenda corbului este adresat în special copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, dar publicul de toate vârstele se poate bucura de o prezentare inedită a istoriei Castelului Corvinilor.

Filmul va putea fi vizionat în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 21 mai, între orele 21.00 – 02.00, în sala Bethlen a Castelului Corvinilor.

Primii 150 de participanţi la eveniment care vor publica pe Facebook o fotografie cu Castelul Corvinilor din timpul derulării evenimentului, însoţită de #legendacorbului, #legendafantanii, #DARTS vor avea parte de un câte un cadou surpriză din partea organizatorilor. Pentru ridicarea cadourilor participanţii trebuie să se prezinte în sala Bethlen şi să facă dovada publicării fotografiei pe Facebook.

Filmul Legenda Corbului va fi proiectat în Noaptea Muzeelor

Tot sâmbătă, publicul va putea cunoaşte legenda fântânii din castel într-o nouă versiune, creată de către tânărul autor italian Mattia Colombo. Povestea Jar a lui Mattia Colombo a câştigat concursul internaţional de scriere creativă derulat în cadrul proiectului DARTS. Sursele de inspiraţie au fost câteva situri de patrimoniu reprezentative din cele trei ţări participante în proiect, printre care şi Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Proiectul DARTS urmăreşte să creeze poveşti despre clădiri monumente istorice din Europa, despre personajele istorice şi evenimentele legate de acele clădiri şi să le comunice în moduri creative şi inovatoare, folosind arta digitală şi arta de a spune aceste poveşti. Proiectul este adresat în special tinerilor creatori, dar şi publicului larg din ţările partenere ale proiectului – Italia, Belgia şi România – şi din celelalte state europene.

Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

“Da’DeCe” la Noaptea Muzeelor

Coroana Reginei Maria

Asociaţia Da’DeCe cu sprijinul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, coordonatorul Nopţii Muzeelor, organizează programe interactive pentru copii în intrarea în expozitia Tezaur Istoric a Muzeului Naţional de Istorie a României şi în curtea interioară a Muzeului Theodor Aman, în ziua magică a muzeelor.

La muzeu cu Regina, program la ora 18.00 şi la ora 20.00, la Muzeul Naţional de Istorie a României, estedestinat copiilor de 5-9 ani. Pornind de la cartea pentru copii Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, copiilor li se va povesti despre Regina Maria şi relaţia ei cu muzeul, în sensul în care muzeul găzduieşte în cadrul expoziţiei Tezaur obiecte care i-au aparţinut acesteia. Copiii vor fi invitaţi, odată intraţi în muzeu, să caute indicii care au legătură curegina, după ce îşi vor fi confecţionat coroane aurii de regi şi regine.

Theodor Aman, în casa devenită muzeu

De jur împrejur este numele programului de la orele 14.00 şi 16.00, care se adresează copiilor de 5-9 ani, în Muzeul Theodor Aman. Copiii care aşteaptă la coadă şi cei înscrişi vor participa la un program în care se va discuta despre Theodor Aman ca pictor, arhitect, designer de interior, casa fiind aproape în întregime opera cunoscutului pictor. Odată intraţi, copiii vor identifica indicii asociate uneia dintre ocupaţii. La secţiunea practică, ei îşi vor realiza autoportretul în timp ce îşi vor interoga preferinţele pentru o meserie sau alta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.