Schimbări de weekend în transportul public din Capitală

Autobuzele liniei 311 vor circula pe un traseu modificat în fiecare weekend, până la data de 13 octombrie 2024, ca urmare a restricţionării traficului rutier pe Calea Victoriei, tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, pentru desfăşurarea evenimentului „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”.

„Autobuzele liniei 311 vor circula pe un traseu modificat în fiecare weekend, până la data de 13.10.2024, între orele 9:00 – 23:00 (cu excepţia zilelor de 21.04.2024 – între orele 6:00 – 13:30, 12.05.2024 – între orele 6:00 – 12:00, 8 – 9.06.2024, 29.06.2024, 22.09.2024 – între orele 6:00 – 12:00, 5.10.2024, 13.10.2024 – între orele 6:00 – 12:00), ca urmare a restricţionării traficului rutier pe Calea Victoriei (tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei), pentru desfăşurarea evenimentului „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”, se arată în comunicatul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

În perioada restricţionării traficului rutier, autobuzele liniei 311 vor circula între terminalul „Faur” şi intersecţia Bd. Nicolae Bălcescu/ Str. Dem. I. Dobrescu, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Nicolae Bălcescu, cu întoarcere pe Str. C. A. Rosetti, Str. Maria Rosetti, după care vor urma traseul actual.

De asemenea, pentru efectuarea în siguranţă a virajului la stânga, din Calea Moşilor, pe Bd. Carol I, începând de sâmbătă, 11 mai, autobuzele liniei 311 nu vor mai opri în staţia „Bd. Carol I”, amplasată pe Calea Moşilor, pe sensul spre Bd. Carol I.

Pe de altă parte, ca urmare a extinderii proiectului „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană” pe Str. Pajurei (tronsonul cuprins între Str. Presei şi Str. Făurei), dar şi a desfăşurării evenimentului sportiv „Cros şi Semimaraton Internaţional”, linia de troleibuz 86 va funcţiona pe un traseu modificat în perioada 11 – 12 mai 2024.

Astfel, sâmbătă, 11 mai, troleibuzele liniei 86 vor circula pe traseul de bază între terminalul „Arena Naţională” şi intersecţia Calea Griviţei/ Bd. Gheorghe Duca, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Gheorghe Duca, până la capătul de linie „Gara de Nord” (aferent liniei 79), cu întoarcere pe Bd. Gheorghe Duca, Str. Leonida Varnali, Str. Gheorghe Polizu, Str. Occidentului, după care vor urma traseul actual.

Duminică, 12 mai, linia 86 va fi suspendată până în jurul orei 14:00, iar după-amiază va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Arena Naţională” şi intersecţia Calea Griviţei/ Bd. Gheorghe Duca, apoi pe un traseu modificat: pe Bd. Gheorghe Duca, până la capătul de linie „Gara de Nord” (aferent liniei 79), cu întoarcere pe Bd. Gheorghe Duca, Str. Leonida Varnali, Str. Gheorghe Polizu, Str. Occidentului şi apoi traseul actual.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.