Prima pastilă imprimată 3D a fost aprobată de către autorităţile americane

Agenţia Food and Drug Administration a aprobat imprimarea pastilelor verzi în format 3D în statele Unite ale Americii. Autoritatea de certificare a medicamentelor în SUA (FDA) a aprobat anterior şi producerea unor dispozitive medicale, mai precis a unor proteze care au fost imprimate 3D.

Noul medicament se numeşte Spritam şi a fost produs de compania farmaceutică Aprecia pentru a controla crizele cauzate de epilepsie. Compania a declarat că intenţionează să dezvolte şi alte medicamente care folosesc platforma 3D.

Pastila foloseşte o formulă de imprimare 3D poroasă cu scopul de a livra tablete uşor de înghiţit care conţin cantităţi impresionante de substanţă activă, ce pot ajunge până la 1000 mg.

Noua pilulă în format 3D se administrează în aceeaşi manieră ca celelalte medicamente orale. Însoţită de o gură de apă la înghiţire, pastila se va dispersa foarte rapid în corp.

Metoda de imprimare a tabletelor 3D oferă posibilitatea de a crea medicamente personalizate în funcţie de nevoile specifice ale pacienţilor, potrivit experţilor de la FDA.

Pacienţii vor prefera aceste capsule deoarece sunt mult mai uşor de înghiţit. În trecut, s-a demonstrat că mai multe persoane îşi periclitau tratamentul, sărind câteva doze din cauza disconfortului la înghiţire.

Astfel de metode sunt deja utilizate în domeniul sănătăţii. Medicii folosesc acest sistem pentru a crea implanturi personalizate pentru pacienţii cu leziuni. De exemplu, stomatologii utilizează imprimantele 3D pentru a crea implanturi dentare.

Spritam va fi disponibil începând cu primul trimestru din 2016, exclusiv pe baza unei reţete, în conformitate cu Aprecia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.