Protest faţă de începerea lucrărilor la microhidrocentrale în zona râului Capra din Munţii Făgăraş

Treizeci de reprezentanţi ai Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta şi ai asociaţiilor de pescari au protestat, luni, în zona râului Capra din Munţii Făgăraş, judeţul Argeş, faţă de începerea lucrărilor la microhidrocentralele de lângă Transfăgărăşan, în lipsa avizelor de mediu necesare în acest sens, relatează MEDIAFAX.ro.

Potrivit directorului executiv al Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, Dan Bărbulescu, cinci microhidrocentrale sunt proiectate pentru a fi construite pe râul Capra.

În acest context, asociaţia a solicitat Ministerului Mediului şi Pădurilor să oprească începerea lucrărilor de construcţie la microhidrocentrale şi să evalueze proiectele de construcţie din punct de vedere al protecţiei mediului înconjurător şi al mediului subacvatic.

„Investitorii care vor să construiască microhidrocentrale pe râul Capra şi pe celelalte râuri din zona nu au reînnoit avizele de mediu necesare. Iniţial, ei au avut avize, dar după modificarea proiectelor au nevoie de noi avize, pe care nu le-au obţinut. Râul Capra este încadrat în reţeaua siturilor Natura 2000, iar constructorii au nevoie de aviz de la Uniunea Europeană pentru derularea lucrărilor. Această situaţie se întâlneşte pe majoritatea râurilor din zonă. Am trimis o scrisoare către Ministerul Mediului şi aşteptăm un răspuns oficial. Cinci microhidrocentrale sunt proiectate pentru a fi construite pe râul Capra. Organizaţia a solicitat Ministerului Mediului şi Pădurilor să oprească lucrările pentru construcţia microhidrocentralelor şi să evalueze proiectele din punctul de vedere al protecţiei mediului înconjurator şi al mediului subacvatic”, a declarat preşedintele, Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, Dan Bărbulescu.

Protestul celor 30 de reprezentanţi ai Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta şi ai asociaţiilor de pescari, desfăşurat în zona râului Capra din Munţii Făgăraş, s-a încheiat fără incidente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.