Reacţia lui Alexandru Athanasiu la demersul DNA

Fostul ministru al Educației Alexandru Athanasiu respinge acuzațiile DNA, pe care procurorii i le aduc în dosarul de închiriere a licențelor Microsoft pentru școli, în care se cere urmărirea sa penală.

„Cum să comentez o prostie? În ce sens am favorizat eu firma Fujitsu Siemens? Ministerul nu a lucrat cu această firmă. Nu am niciun fel de amestec într-o operațiune frauduloasă legată de modul de utilizare a fondurilor bugetare privind achiziția acestor programe informatice”, a declarat pentru B1 TV fostul ministru.

Acesta consideră că cele nouă nume pentru care DNA cere urmărirea penală au fost alese de pe actele normative semnate în perioada vizată, prin „însumare aritmetică”.

„Este vorba de faptul că de la început s-au anunțat a fi 40 de demnitari. S-a ajuns aici prin însumarea aritmetică a celor care au semnat diferite acte normative legate de proiectele de informatizare pe perioada aceasta de 10 ani”, a mai spus Athanasiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.