Teodosie, trimis în judecată

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă; P.I., consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”, transmite DNA într-un comunicat miercuri

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, că, în luna iulie a anului 2023, arhiepiscopul Teodosie Petrescu i-ar fi promis unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 160.000 lei, reprezentând 20% din suma de 800.000 lei pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

”În context (…), inculpatul P.I. i-ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care urma să intre în posesia banilor promişi (160.000 lei), respectiv prin încheierea de către Arhiepiscopia Tomisului cu societatea martorului a unui contract de consultanţă fictiv”, arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

31 de Comentarii

 1. Avocatul lui Teodosie: „Recorder a şters înregistrările originale”

 2. -reamintim ca „pentru a culege probe”
  procurorii au lasat batrani sa fie torturati la Voluntari luni de zile,
  „situatia e sub control”.

 3. doar o parere… omul de afaceri, probabil membru sau cotizant la un partid politic si/sau securist, avea o firma de constructii, si a promis ca se foloseste de influenta ca Patriarhia Tomisului sa primeasca de la judet banii aia necesari reparatiilor/constructiilor, urmand ca firma lui sa le execute si sa primeasca 160k de ron din 800k, adica cam cat e marja de profit la o astfel de lucrare. Nu stiu daca are rost sa vorbim de valoarea contractului, mai putin de 200k de euro, nu o sa gasesti politician in rromania sa stea in casa asa de ieftina

 4. Inalt Prea Sfintitul Teodosie tine la Arhepiscopie slujbe de Inspaguire. Vrei spaga, te duci la IPS Teodosie, ii dai spaga, iti tine slujba si tu primesti alta spaga, dar cea din urma binecuvantata de Teodosie

 5. Fără nicio discuție un preot care da mita sau face infracțiuni economice trebuie de urgență caterisit. Dar în cazul acesta nu pot sa cred ca un preot, adică Mache, care slujește în fiecare zi Sf Liturghie și participa și la alte multe slujbe s ar comprimiteb atat de ieftin. Este aberant, nu poți fi și credincios și ticălos în același timp.

 6. HÎPS Teodosie v-a adus Lumina Învierii de pe mare, adică a scos foc din apa de mare, și voi ce faceți, îl trimiteți în judecată?Chiar nu va e rușine?

 7. Voi realizați citi bani a strâns popa asta?? (euro, ruble, usd). Porecla pe care a primit-o de mult timp („spagoveanu”) nu e suficienta.

 8. Trump recunoaște că a păstrat documente secrete după ce a plecat de la Casa Albă.
  Imagini incredibile cu miile de documente secrete găsite în baia luxoasă cu candelabru a lui Donald Trump.
  Donald Trump a pledat nevinovat după ce a fost inculpat pentru 37 de capete de acuzare în cazul documentelor secrete.
  acum 8 ore
  Trump a scăpat ca prin minune de procesul documentelor clasificate.

 9. @ O formă de ”acțiune” prin care Themis, Zeus, alți zei ai justiției se oțărăsc la lideri ortodocși, cu alți înalți reprezentanți spirituali , un fel de ”chemare la ordine”, la Themis , la Zeus, etc., ca formă de ”subordonare”, de a da explicații, în raport cu laicii și alți zeii , ?

 10. @ Deci, așa cum arată și simbolistica instituțiilor actuale de la justiție, instituțiile justiției judecă cu Themis și Zeus despre alte idei religioaee, ?

 11. Orice judecator integru si profesionist priveste din start cu suspiciune orice dosar ticluit de executantii din DNA. Prea de multe ori s-au facut de rasul natiunii cu facaturile lor ordonate. Pe timpul cand instantele lucrau in cadrul prevederilor celebrelor protocoale securiste ale lui Coldea aceste ‘portocale’ au distrus la propriu oameni si cariere, in special politicieni.

 12. @Povesti:
  Toti care mi-au fost discipoli fac rand sa intre la inchisoare.
  Am dovezi pentru cele ce spun, tu ai? Sau poate vrei sa-i ajuti sa intre, sa evadeze, ce iti place tie mai mult. 😂

 13. @ Deci, o acțiune prin care se pretinde superioritatea învățăturilor lui Themis, Zeus, asupra învățăturilor creștine, cu ”oi”, fiind probabil și despre cine ”face brânză” în Dobrogea, ?

 14. @ După Gigi Becali și Hagii cu Gică Popescu au mers pe la muntele Athos, ?

 15. Asta care abuzeaza ciobaneste de titlul unei capodopere literare a romanilor liberi (Miorita) este categoric baciul cel ungurean. Ce treaba are trotinetistul cu romanii adevarati?

 16. Stați liniștiți la locurile voastre! Daca va „aplica” înaltul un blestem,nu mai ajunge nimeni întreg acasă!

 17. „Daca va „aplica” înaltul un blestem,nu mai ajunge nimeni întreg acasă!”

  Doar Editat blesteama si cred in ele. Si gelu, zis AURel …

 18. @ O idee cam complicată ca arhiepiscopul să jure într-o instanță pe Biblia pe care o și explică altora, pentru a oferi explicații și lu’ Themis și lu’ Zeus ai căror discipoli au cerut insistent independența justiției , chiar și după ce arhiepiscopul a fost judecat și de Sinod , ?

 19. @ Ai lu’ Themis și ai lu’ Zeus au solicitat creșteri salariale și acum umblă și pe la ”concurența ortodoxă”, după ”brânză” , ?

 20. @ Probabil că aceia care au pretins mai multă independență financiară prin creșteri de salarii și pensii, de la aceaia care tipăresc bani, prtind combaterea altor influențe decât acelea ale celor ce le dau banii, ”zeitățile superioare” fiind acelea cu mai multă ”independență”, ?

 21. @ Probabil că este vizibil și faptul că religia ortodoxă e o religie pentru proștii care nu au bani și vor influență mai multă decât ai lu’ Themis și ai lu’ Zeus, alți zei, ?

 22. @ Arhiepiscopul având ”oi” multe și mandat de mitropolie umblă după mai multă ”influență” , ?

 23. @ Ai lu’ Themis și Zeus și ”Zeu’ Ban” umblă să regleze cererea și oferta de ”influență”, după bugetul lor, unde își acordă cât doresc , când au insatisfacții, ”de influență”, ca să nu piardă la ,,legea conservării energiei” , ?

 24. @ Deci Themis, care a ridicat sabia afemeiatului Zeus, ca să îl apere probabil de alte tunete și tunate, umblă acuma să controleze influențele banilor care nu sunt ai lor, din piața cumpărări și vânzării de influențe de banii, ceea ce ce secole în urmă era cu oști , ?

 25. @ Ziele în care se vorbește de Elene, chiar și Nistorescu, Petrescu , Elena Petrescu, a mai apărut și Valentibn Ceaușescu să petreacă cu Gigi Becali, Hagi naș, se cer ”contribuții”, Teodosie Petrescu de Dobrogea, ?

 26. @ O speță în care influențele grecești, influențele romane și chiar răsăritene, occidentale, din justiție și societate probabil că, vor să domine influențele locale din societate, justiția locurilor, modernism, combinat cu vechi frustrări despre cuceriri, ?

 27. @ Țărmul Marii Negre întodeauna a fost un loc de ”pasiuni cuceritoare”, probabil și pentru că e și neagră și e și mare , ?

 28. @ Niște localnici d’ăștia invitați la exerciții de dezvinovățire de instanțe cu anvergură internațională, cu influențe de la Temis, de la Zeus, de la răsărit, de la apus, de la dreptul roman și alte drepturi recunoscute internațional, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.