Record de vânzare la abonamentele pentru Festivalul Enescu 2015: s-au epuizat în 10 minute de la punerea în vânzare

Abonamentele pentru ediţia 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, Bucureşti), care au fost puse în vânzare joi dimineaţa, la ora 10.00, prin reţeaua Eventim, s-au epuizat în 10 secunde – pentru concertele şi recitalurile de la Ateneul Român, respectiv 10 minute – pentru concertele de la Sala Palatului.

În total, au fost puse în vânzare un număr de 250 de abonamente pentru fiecare dintre cele două tipuri de abonamente de la Ateneul Român (B şi C), 750 de abonamente tip A, un număr de 250 de abonamente tip A1 şi un număr de 250 de abonamente tip A2, reprezentând o treime din locurile disponibile. Faţă de ediţiile precendente ale Festivalului, crearea unor noi tipuri de abonamente (A1 şi A2) a permis punerea în vânzare a unui număr mai mare de locuri.

Procedura de punere în vânzare a abonamentelor pentru Festivalul Enescu 2015 a început joi, 15 ianuarie, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim. Înainte de începerea vânzării, pe site-ul www.eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori logaţi.

„Statistic, o comandă plasată pe site-ul Eventim conţine în medie 2,8 bilete. Cu 1.000 de utilizatori logaţi în momentul începerii vânzării, 2.800 de bilete ar fi putut fi vândute în primele secunde, către aceşti utilizatori. Raportat la numărul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu, şi vorbim doar de primele secunde. În total, estimativ, din traficul înregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decât disponibilul de locuri”, a declarat pentru presă Valentin Vasiloiu, directorul Eventim.

Biletele pentru ediția 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2015, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim.

Recordul de vânzare al abonamentelor confirmă tendinţa de creştere a interesului faţă de Festivalul Enescu. Pentru ediţia 2013, abonamentele s-au epuizat, de asemenea, în mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare.

Ediția 2015 va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în cadrul Pieţei Festivalului, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi a Bucureştiului Creativ.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică Gramophone în top 10 al celor mai bune orchestre din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestră americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracţiile acestei ediţii.

Vor fi, de asemenea, prezenţi în Festival şi câştigători ai Concursului George Enescu: Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă ideea de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internaţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.