Eşec pentru Djokovic: „Am fost complet pe dinafară”

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial al tenisului masculin, a declarat că accidentul pe care l-a suferit vineri, când a fost lovit în cap de o sticlă cu apă, ar putea explica eşecul său din meciul de duminică, din turul al treilea al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma.

„Trebuie să-mi felicit adversarul, nu-l mai înfruntasem până acum. Este un jucător bun, foarte complet, eu nu am reuşit să mă simt bine pe teren”, a spus Djokovic după ce a fost învins de chilianul Alejandro Tabilo, locul 31 mondial, cu 6-2, 6-3.

„Am fost complet pe dinafară, mi-au lipsit ritmul şi echilibrul”, a continuat el într-o conferinţă de presă.

„Nu pot să spun că a avut un impact (ce s-a întâmplat vineri – n. r.). Va fi nevoie de nişte examene”, a spus Djokovic, care nu a câştigat niciun turneu în acest an.

La finalul meciului său de vineri, câştigat uşor contra francezului Corentin Moutet 6-3, 6-1, Djokovic, în vârstă de 36 de ani, a fost victima unui accident neobişnuit. În timp ce semna autografe pentru spectatorii aflaţi în tribunele de deasupra lui, el a fost lovit în cap o sticlă de apă care a căzut din rucsacul unuia dintre aceşti spectatori. Sub violenţa şocului, sârbul a căzut la pământ, a rămas ghemuit câteva secunde, înainte de a-şi reveni şi a merge spre vestiar.

Organizatorii turneului ATP Masters 1.000 de la Roma au indicat ulterior că Djokovic a avut o rană la cap, care a necesitat utilizarea adezivului chirurgical, dar sârbul nu a fost transportat la spital.

„La antrenament n-am simţit nimic negativ, dar azi nu m-am simţit în apele mele. Sub efectul stresului, nu mai eram acelaşi jucător ca vineri”, a subliniat sârbul, câştigător a 24 de turnee de Mare Şlem.

Deţinătorul recordului de victorii de Grand Slam nu a câştigat niciun titlu în acest sezon şi încearcă să revină în cea mai bună formă a sa cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Roland-Garros (26 mai-9 iunie).

Înainte de Roland Garros, „va trebui să fac nişte examene, să fac o scanare, ceea ce nu am făcut aici”, a detaliat sârbul.

Pentru a putea străluci la turneul din capitala Franţei, „va trebui să îmbunătăţesc totul, chiar totul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.