Rogozin comentează rezultatul alegerilor din Rep. Moldova

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, consideră că rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare nu reflectă în totalitate ceea ce îşi doresc cetăţenii moldoveni.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Rogozin dă de înţeles că, dacă autoritățile moldovene le-ar fi creat condițiile necesare imigranților moldoveni care lucrează în Rusia să voteze și nu l-ar fi scos din cursa electorală pe Usatâi, partidele de stânga ar fi câștigat alegerile, iar vectorul european ar fi fost compromis, arată Unimedia.

„Adăugați la aceste date voturile susținătorilor partidului Patria, retras din cursa electorală în preajma alegerilor parlamentare, plus 700.000 de voturi ale imigranților moldoveni aflați la muncă în Federația Rusă, cărora autoritățile de la Chișinău nu le-a oferit posibilitatea să voteze, și veți vedea adevărata pondere a eurointegratorilor din această țară. Chișinăul ar trebui să se gândească: mergem pe drumul corect tovarăși? Nu mai vorbesc pentru cine ar fi votat cei 500.000 de mii de transnistreni, dacă aceștia ar fi considerat aceste alegeri a lor”, este postarea de pe pagina de Facebook a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin.

Potrivit datelor furnizate de autorităţile electorale de la Chişinău după numărarea a 90% din voturi, Partidul Socialiştilor (pro-ru) PSRM a câştigat alegerile cu 21.38% din voturi, fiind urmat de PLDM (19.45%), PCRM (17.94%), PDM (15.76%), PL (9.38%), acestea fiind singurele formaţiuni care au acces în Parlament. Chiar dacă socialiştii pro-ruşi au câştigat alegerile, este posibilă o coaliţie majoritară PLDM, PDM, PL care să formeze viitorul guvern, cu orientare pro-occidentală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.