România, pe locul 143 în lume la taxe și impozite

În raportul World Bank, țara noastră se află pe locul 42 la ușurința cu care poți deschide o afacere, față de 30 anul trecut. Raportul World Bank referitor la facilitațile de business pe care le acordă 183 de țări din întreaga lume arată că, în ultimul an, în timpul guvernării Boc, România a căzut 10 locuri de pe poziția 45 pe 55. În ceea ce privește nivelul de taxe și impozite plătite de o firmă, raportul arată că România se află pe locul 143. De asemenea, la indicatorul falimentul afacerii, țara noastră ocupă un onorabil loc 91, față de 88 anul trecut. 

World Bank trece în revistă și timpul necesar pentru deschiderea unei afaceri în România în comparația cu statele Europei de Vest. Astfel în România, potrivit raportului, este nevoie de 10 zile pentru deschiderea unei afaceri, de 243 de zile pentru obținerea unei autorizații de construcții, de 48 de zile pentru înregistrarea unei proprietăți respectiv de 202 ore pentru plata taxelor.

În Europa de Vest situația este următoarea: 17 zile pentru deschiderea unei afaceri, 264 de zile pentru obținerea unei autorizații de construcții, 59 de zile pentru înregistarea unei proprietăți, 336 de ore pentru plata taxelor.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.