Samsung provoacă îngrijorare la cel mai inalt nivel în Coreea de Sud

Guvernul Coreei de Sud și Banca Centrală s-au arătat îngrijorate în legătură cu efectele dezastrului din economie, provocat de retragerea aparatelor Samsung cu probleme.

În Coreea de Sud s-a format deja un grup de cumpărători ai lui Note 7, care vor să ceară gigantului tehnologic despăgubiri de câte 243 de euro. Acest lucru ar urma să aibă loc după o plângere în jusțiție, scrie publicația germană Handelsblatt.

Cumpărători din statele americane Nevada, California și Pennsylvania au criticat faptul că între prima anunțare a problemelor cu aparatul și schimbul efectiv al acestuia au trecut trei săptămâni. După reacția de la Samsung, în privința aparatului Galaxy Note 7, utilizatorii din SUA vor să facă o plângere colectivă împotriva concernului. Ei critică printre altele că au fost chemați de mai multe ori să-și ducă spre verificare acumulatorii telefoanelor în service, iar apoi să solicite un aparat nou. Momentul nu este tocmai bun pentru producătorul coreean.

”Samsung e un jucător important în comerțul și în industria țării”, a declarat Kang Du Yong, din cadrul Institutului Coreean Pentru Industrie, Economie și Comerț. Economia Coreei de Sud este a patra ca importanță pe continentul asiatic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Mostoghiu 26 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.