Soprana Teodora Gheorghiu susţine un recital de gală la Londra, cu ocazia Zilei Naţionale

La ICR Londra, evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României continuă, pe data de 4 decembrie, cu un recital extraordinar al sopranei Teodora Gheorghiu, una dintre marile protagoniste ale scenei Operei de Stat din Viena şi una dintre revelaţiile de anul acesta ale vestitului Festival de Operă de la Glyndebourne.

Soprana, care a făcut subiectul a două cronici laudative în prestigioasele publicaţii The Telegrapgh şi The Guardian pentru debutul său britanic în rolul Sophie din Der Rosenkavalier de Richard Strauss, este cunoscută publicului din România mai cu seamă pentru celebrul Turneu al divelor, pe care l-a realizat împreună cu mezzo-soprana Ruxanda Donose şi soprana Leontina Văduva. Astfel, ICR Londra reface, în capitala britanică, la câţiva ani diferenţă, această formulă „magică” a bell-canto-ului, soprana Leontina Văduva vizitând scena noastră în anul 2009, iar Ruxandra Donose în 2012, tot în recitaluri extraordinare pentru celebrarea Zilei Naţionale.

Evenimentul reprezintă punctul culminant al concertelor organizate de-a lungul anului 2014 în cadrul Seriei Concertelor Enescu şi este realizat, ca de fiecare dată în luna decembrie, împreună cu Ambasada României la Londra.

Soprana Teodora Gheorghiu a studiat flautul înainte de a se consacra canto-ului la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. A participat la numeroase cursuri de master şi a fost distinsă cu premii în competiţii dintre care amintim: Concursul Regina Elisabeta în Bruxelles, Julian Gayarre în Pamplona şi George Enescu în Bucureşti. În anul 2003 a debutat în rolul Reginei Nopţii (Flautul fermecat) la Opera Română din Bucureşti, fiind invitată apoi să evolueze pe scenele unor importante teatre precum: Théatre de la Monnaie în Bruxelles, Teatrul Luzern, Opera Naţională Lorraine din Nancy, Grand-Théatre din Geneva, Opera din Lausanne şi Théatre des Champs-Elysées din Paris, unde a interpretat rolurile Rosina (Barbierul din Sevilla), Musetta (Boema) precum şi rolul titular al operei Zaide. În anul 2004 a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 şi 2010 a fost membră a acestei faimoase instituţii muzicale. Anul acesta, Teodora Gheorghiu a debutat în Marea Britanie, cu mare succes, în cadrul Festivalului de Operă de la Glyndebourne.

De asemenea, publicul o poate vedea pe Teodora Gheorghiu debutând în rolul lui Mimi din opera Boema de Puccini la Opera Română din Bucureşti, în luna decembrie a acestui an.

Teodora Gheorghiu este acompaniată de pianistul Jonathan Aner, binecunoscut ca şi solist al Orchestrei Filarmonice din Israel, unde a cântat sub bagheta celebrului Zubin Mehta. Jonathan Aner a concertat şi în Germania, Italia şi China şi a fost descris de publicaţia Frankfurter Rundschau ca „un muzician de cameră prin excelenţă”. El este membru al ansamblurilor Brillaner Duo şi Oberon Trio. Jonathan Aner a susţinut recitaluri şi concerte camerale pe scene prestigioase precum Berliner Konzerthaus, Carnegie Hall, sau Wallace Collection în Londra şi a colaborat cu pianişti legendari ca şi Murray Perahia sau András Schiff.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.