
În urmă cu doi ani, cel mai mare dușman intern al UE era partidul Fratelli d’Italia, condus de Giorgia Meloni, prezentat ca partid fascist, condus de fanatici și incompetenți, aliat cu politicieni și mai fanatici (Lega lui Matteo Salvini și Forza Italia a lui Silvio Belusconi), și mai incomepetenți, dușmani ai ”proiectului european”. Un alt dușman al UE era Partidul Lege și Justiție din Polonia, al lui Jaroslaw Kaczynski, împotriva căruia Comisia Ursulei von der Leyen a inițiat o mulțime de proceduri pentru încălcarea legislației europene, cu reduceri de finanțări europene, înghețarea lor totală, din cauza politicii anti-migrație a Poloniei, a euroscepticismului pronunțat, a opoziției față de ideologia LGBT și nerespectarea independenței justiției. Acest partid a rămas ținta predilectă a atacurilor Bruxellesului până la preluarea puterii de către Donald Tusk, în decembrie 2023. Președinta von der Leyen și Comisia sa au atacat și partidul Vox din Spania, acuzat că ar promova din nou ideile periculoase ale lui Franco, că se opune imigrației, drepturilor LGBT. Au fost trase semnale de alarmă și când Partidul Democrații Suedezi a ajuns în mod indirect la guvernare, prin pactul încheiat cu noul premier centrist pentru susținere în parlament.
Ei bine, von der Leyen, acum în calitate de candidată la președinția Comisei Europene din partea Partidului Popular European, la alegerile din iunie, vrea ca Europa să uite toate cele de mai sus și să considere că este absolut firească o alianță între PPE și partidele din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni – exact partidele de mai sus, plus altele, mai mici, din alte state UE. La o recentă dezbatere organizată de Politico, von der Leyen a declarat că nu exclude o asemenea alianță, în funcție de rezultatul alegerilor. Von der Leyen fuge de grupul Identitate și Democrație (cu Alternativa pentru Germania și Adunarea Națională din Franța, a Marinei Le Pen), dar, brusc, nu mai vede nimic anti-european la politicieni precum Kaczynski, Meloni. Virajul spre dreapta a președintei CE poate însemna ruperea alianței cu Socialiștii Europeni, o struțo-cămilă care a condus UE până acum (asemeni ultimelor mandate ale cancelarei Angela Merkel, în care aceeași von der Leyen a fost ministru al Apărării) și o formulă care a stârnit confuzie în și așa puținul electorat care votează la alegerile europene.
”Ori te aliezi cu extrema dreaptă pentru că ai nevoie de ei, ori spui că nu este posibil așa ceva, pentru că ei nu respecta drepturile fundamentale pentru care Comisia noastră a luptat”, i-a tras atenția lui von der Leyen candidatul Socialiștilor la șefia Comisiei, luxemburghezul Nicolas Schmit.
Unul dintre drepturile fundamentale pentru care a luptat Comisia von der Leyen a fost cel al migrației. La fel a făcut-o și Comisia Jean-Clade Juncker, după ce cancelara Merkel a deschis granițele Germaniei pentru refugiați, în 2015, iar asta a creat o avalanșă imposibil de controlat. Cele două Comisii au luptat pentru cotele de imigranți pentru fiecare țară UE, pentru sancțiuni împotriva țărilor care s-au opus acestei modalități aberant-contabile de a gestiona un fenomen social. Comisia a lăudat decizia CEDO de a bloca decizia guvernului Marii Britanii de a trimite solicitanții de azil în Rwanda, pentru ca cererile să le fie procesate acolo, a criticat în privat guvernul de la Londra pentru un asemenea plan care încalcă drepturile fundamentale.
Însă ce face, pe de altă parte, președinta Ursula von der Leyen? Negociază fără consultarea comisarilor cu președintele autoritar al Tunisiei un plan similar, pe bani grei. Ce face acum Friedrich Merz, liderul CDU din Germania (urmașul lui Merkel și, cel mai probabil, viitorul cancelar al Germaniei? Planul Rwanda ”este ceva ce am putea emula”, a spus el, citat de Financial Times. Jens Spahn, fost ministru în guvernul Merkel, spune acum: ”Dacă am aplica un asemenea plan în mod ferm vreme de patru, șase sau opt săptămâni, numărul imigranților ar scădea dramatic”. Dar în ce ”țară terță sigură” să fie trimiși imigranții care doresc să ajungă în Germania? ”Probabil că Rwanda ar dori”, spune Spahn, ca și cum nu ar ști că Curtea Supremă din Marea Britanie a decis unanim, în toamna anului trecut, că Rwanda nu este o țară sigură, că a urmat un scandal politic și decizia justiției a fost anulată printr-o lege (în aprilie anul acesta) care decretează că dictatura ”luminată” a lui Paul Kagame este ”sigură”. În plus, a protestat împotriva planului și Comisarul ONU pentru Drepturile Omului.
Iar politicianul german continuă: ”Și Ghana ar putea fi de acord. Ar trebui să vorbim și cu țări est-europene precum Georgia și Moldova”. Germanii nu ar fi primi care să-și rezolve problemele imigrației pe spatele celor mai sărace state din Est. Giorgia Meloni a încheiat un acord similar cu Albania; președintele Edi Ramama a fost de acord – până la urma, pentru a mulțumi SUA, Albania le-a dat un adevărat stat în stat Mujahedinilor Poporului din Iran. De ce nu ar face asta și pentru Italia, câtă vreme guvernul de la Roma va plăti si oligarhia albaneză va profita.
Partidul ei european al lui von der Leyen și partidul ei național (CDU) au declanșat avalanșa de necontrolat a migrației, iar acum exportă problemele create în cele mai sărace state europene. Ceea ce von der Leyen, guvernul Rishi Sunak de la Londra, guvernul Meloni și viitorul guvern de la Berlin fac sau sugerează că vor face seamănă cu o formă de colonialism – de la selectarea celor mai în putere și mai bine pregătiți imigranți, pentru a-i trimite pe restul în Estul sărac sau în Africa, la chestiunea jurisdicției asupra centrelor de imigranți care ar putea să apară în Republica Moldova, Albania, Georgia și până la consecințele economice, sociale și politice pe care le-ar putea suporta aceste state (ideea unor asemenea centre de imigranți în Republica Moldova ar fi lesne folosită de propaganda pro-rusă pentru a submina un posibil al doilea mandat prezidențial al Maiei Sandu, acel mandat care ar trebui să apropie decisiv țara de UE).
Pot însă conta alegătorii din statele vest-europene că o a doua Comisie von der Leyen va gestiona mai strict migrația? Răspunsul este de căutat în modul în care a fost tratată tema cea mai importantă a precedentelor alegeri europene – tranziția la energia verde. În 2019, Verzii europeni erau cotați bine în sondaje și au obținut un scor bun, iar noua Comisie a transformat energia verde în prioritate, a făcut-o într-un mod heirupist și, pe fondul sancțiunilor impuse Rusiei, s-a ajuns ca UE să aibă un preț ale energiei de aproape trei ori mai mare decât în SUA și China. Asta garantează dezindustrializarea continentului. Dându-și seama că se apropie un dezastru, având și presiunea protestelor fermierilor împotriva acestor politici de mediu, von der Leyen și PPE fac stânga împrejur, pomenesc de doar patru ori de politica de mediu în programul lor electoral pentru 2024, nu se mai uită la Verzii Europeni care s-au prăbușit în sondaje și curtează partidele conservatoare anti-migrație. Acest ”traseism” ideologic face ca formula PPE-von der Leyen să aducă ce este mai rău din ambele lumi (cum spun englezii, cei care constată acum că UE suferă de exact bolile despre care Bruxellesul avertiza că va suferi Marea Britanie post-Brexit): aroganța partidului care s-a eternizat la conducerea UE cu obrăznicia nou-veniților naționaliști din țările vest-europene.
Spre finalul mandatului viitoarei Comisii Europene se vor împlini 20 de ani de la criza financiară din 2008; începând de atunci, Comisia de la Bruxelles a luat cu asalt modelul economic și social pe care a fost concepută actuala UE, a impus măsuri de austeritate pe fondul creșterii șomajului și a stagnării economice, a importat un număr impresionant de imigranți, a asistat la creșterea inegalităților. Pentru a împiedica orice împotrivire pe cale democratică la aceste evoluții, UE a continuat sa restrângă din prerogativele suverane ale statelor membre, să impună reforme structural, reguli bugetare. Iar, în pragul alegerilor, strategia pare să fie agitarea unor riscuri și amenințări reale, însă mult gonflate – naționalismul, euroscepticismul, imixtiunea rusă. Mesajul din 2024: cine i se opune lui von der Leyen&co sau perdanților din Partidul Socialiștilor este pro-rus. Iar mesajul este întărit de o investigație pornită, chiar in pragul alegerilor, în Cehia și la Bruxelles vizând europarlamentari care ar fi răspândit dezinformarea rusă, dar și de acordurile de parteneriat semnate de UE cu circa 500 de ONG-uri, pentru a promova ”valorile europene”.
Am certi9tudinea că mai devreme sau mai tîrziu toată gașca ei social liberală verde, vor face pușcărie. Vor da socoteală pentru distrugerea europei, prin sancțiuni, prin imigrație , prin criza energetică și multe alte imense greșeli pe care le-a făcut și face in continuare,
Pe modelul britanicilor care trimit migrantii ilegali in Rwanda, Romania ar trbui sa trimitamigrantii ilegali in SUA unde migratia ilegala este permisa. SUA are disperata nevoie de forta de munca calificata la Boeing de exemplu, migrantii ilegali le-ar fi de mare ajutor.
Inca un material excelent de la Calin Marchevici, felicitari.
Autorul si cititorii vor observa poate ca aceste procese de convergenta in ‘politica reala’ (Realpolitik) sint bilaterale, simetrice. Lucrul acesta a fost observabil inca de anul trecut in cazul Meloni (‘tradarea’ in chestiunea migratiei) si este observabil chiar zilele acestea in SUA in cazul Mike Johnson (speakerul Caseie Reprezentatilor, republican dar facind politica democratilor). ‘Unipartidul’ comasat din Romania nu a luat nastere pe alte cai si procesul nu este specific romanesc. In aceiasi vena, cititorii vor dori de asemenea sa se intrebe asupra pozitionarilor AUR, care se mindrea recent cu compararea lor cu partidul lui Meloni, in vreme ce nu manifesta prea mult entuziasm privindu-l pe Milei.
Pe la mijlocul anului viitor, alegerile vor revela niste surprize dar, teama imi e, nu din rindul celor asteptate.
In curind in Outis blog un material despre ‘ideologie, convergente realpolitike’ si o tipologie corecta a regimurilor politice in care astfel de dinamici nu reprezinta o cauza de mirare. Cei interesati, urmariti va rog anuntul in canalul Telegram.
afganii nu-s iesiti din pestera, sunt doar saraci si tinuti in saracie de cei lacomi care i-au „calcat”. Mai mult nu desconsidera Omul, chiar daca unii mai traiesc in zone izolate nedezvoltate, au suflet de om. Nu te mai impauna ca ai avut sansa sa te nasti aici si nu acolo. Desi ne despart mii de ani, avem un stramosi comun. Cand Europa va fi o vitrina a goliciunii, restul fostii mezi, parti, persani, sarmati, masageti, care au scris minunatele catrene precum poetul si matematicianul Omar Khayyam sau Rumi vor straluci, pt a nu lasa lumea noastra in intuneric. citez din Wiki:Săpăturile din situri preistorice sugerează că oamenii trăiau în ceea ce este acum Afganistanul cu cel puțin 50.000 de ani în urmă și că comunitățile agricole din zonă au fost printre cele mai timpurii din lume. Un sit important al activităților istorice timpurii, mulți cred că Afganistanul se compară cu Egiptul în ceea ce privește valoarea istorică a siturilor sale arheologice.”
de URSULA nu se dă dusă de la butoanele UE decât cu forcepZul, măR🤣g
■]RumburKK- Ginecolog Șef la Gărzile Patriotice Tulcene -RumburKK[■
„La vremuri noi, tot noi!” Ce v-ați fi așteptat? Acum urmează domolirea ierbivorelor cu joc de glezne, figuri și fițe, discursuri , promisiuni, înfierări publice și aiureli în timp ce, în umbră, $e f¥d€£¥z€ază câțiva din opoziție, niscaiva cozi de topor, și după o mică pauză, se va trece iar la strânsul șurubului.Asta e politica, demoncratică pe nou.Să vedem cu ce vine”extrema” dreaptă.
@ După dispariția chestiunilor cu construcțiile faraonice făcute cu Ceaușești, probabil că va urma cu renovări făcute de cumpărători de castele, de construcții, veniți de prin alte părți, cum se procedează actual prin Franța,
,,Gorghiu reacționează în cazul primarului cu castel în Franța” , ?
@ Actual, ,,potlogarii” ai lu’ Zeus, din care Traian Băsescu ”a făcut” și ”politicieni”, iau bani de la Europa vestică reticentă la migrația esticilor și de la arabi, cu obiective ”extraordinare” de și ”afirmare de lideri”, ?
@ Deci, probabil că se poate spune și că Zeus a rămas în mentalul vest-europenilor de ,,potlogar”, prin reticența lor la migrațiile dinspre est, chiar și după ce i-a dat lu’ Themis sabia ca să umble cu ea în mână și legată la ochi, ?
@ Este evident șincă Europa a rămas reticentă la latura infidelă a lu’ Zeus, care umbla la furat , ”defilând” ulterior Zeus și cu Themis cu sabia și balanța în mâini, ?
Păi bre,.. Nu prea ai fost atent la discursurile publice a unor politicieni romîni, care montați ca iapa lui Ghiță, vorbeau de ”statele unite ale europei”. Ideea vine de la americanu supărat că nu știe de cine va ridica telefonu de sună la europa.. Astfel au purces la omogenizare, la distrugere de nații, de cultură și religie, de impunerea de gender și evident de imigrația islamistă. Deci in UE au fost unși tot felu de figuri rebut ale politicului , bețivi sau homosexuali, sau cu ceva carențe pe placul licuriciului..Deci de ai azi o ursula, nu e pentru că ar fi pro europa, ci e de fapt scula șoroșistă a lui Joska, la fel ca mai toții din vîrful statelor europene..care doar se execută..Cu rezbelu nu e nici o diferență, decît confirmarea,.
@ Deci, probabil o problemă mai veche a Europei, cu Zeus care furat-o și i-a fost infidel, deci migrația arabă prin zona de răsărit fiind considerată probabil despre arabi care au facilitat furtul Europei din Fenicia, de către Zeus, migrație arabă din răsărit mai puțin de încredere decât cea dinspre vest care ulterior a susținut-o pe Europa după ce a fost abandonată de Zeus, ?