Şpagă pentru PDL

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu, reţinută miercuri pentru trafic de influenţă, este acuzată de DNA că a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme, indicând ca banii să fie donaţi pentru organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal, arată într-un comunicat procurorii.

Directoarea ITM Timiş a fost reclamată la DNA chiar de un coleg de partid şi de religie baptistă, Aurel Grindriş, cel care trebuia să umple contul PDL cu 100 de milioane lei vechi, în loc să fie penalizat de inspectorii de muncă şi să se aleagă cu dosar penal.

Aceştia au găsit în neregulă opt muncitori ai firmei Relu Andreea Construct, din localitatea Variaş care nu aveau contracte de muncă, legal înregistrate, în timp ce executau lucrări la un hotel din Timişoara aparţinând omului de afaceri şi acţionar al clubului Dinamo Bucureşti, Criastian Borcea. Aşa cum se precizează în comunicatul DNA, descinderea inspectorilor de la ITM a avut loc în luna iulie 2011. În urma controlului, efectuat de inspectorul Ileana Tomoioagă la sesizarea a doi muncitori care nu mai fuseseră plătiţi de câteva luni, societatea s-ar fi ales cu o amendă de 8.000 de lei şi cu un dosar penal la parchet pentru muncă la negru.

Ca să scape de probleme, Aurel Grindriş ar fi decis să ceară ajutor de la secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, care avea intrare la directoarea ITM Timiş. Acesta ar fi luat legătura cu directoarea Corescu, iar cei doi ar fi convenit ca sancţiunea lui Grindiş să fie retrasă, ca şi plângerea penală, dacă patronul depunea în contul PDL Timiş suma de 100 milioane lei vechi. Afaceristul din Variaş a plătit 1.000 de lei în contul filialei locale a partidului de guvernământ, dar la insistenţele ditrectoarei Corescu să plătească şi diferenţa, omul a ales să depună plângere la DNA. Procurorii anticorupţie au interceptat convorbirile telefonice ale protagoniştilor din dosarul „bani corupţi pentru partid” şi au decis reţinerea principalilor actori politici.

Atât şefa ITM Timiş, cât şi secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DNA şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, de la Tribunalul Timiş, cu propunerea de arestare preventivă. Medeşan, care este şi patronul grupului de firme Trident, are relaţii mai vechi cu „forţele de muncă”. Firma sa ar fi dotat vechiul sediul al ITM, situat în Timişoara pe strada Mureş, în anul 1996, cu jaluzele pe care statul le-ar fi plătit, fără licitaţie, la o valoare triplă faţă de cea a pieţei.

Cornelia Corescu este membru al PD-PDL din anul 1996 şi directoare la ITM Timiş din anul 2006. Ea a mai avut probleme de servicviu, după ce a fost reclamată de nişte subalterni la minister, reclamaţie care i-a adus suspendarea temporară din funcţie. Atît ea, cît şi parlamentarul PDL, de Timiş, Gheorghe David, unde soţul dirtectoarei de la ITM Timiş, a fost consiler. Corescu a candidat la alegerile parlamentare din anul 2008 pentru un fotoliu de deputat în Timiş, dar a fost învinsă de Ilie Sârbu, candidatul PSD în colegiul 4 Lugoj.

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc spune că nu ştia nimic. ” Am aflat şi eu din presă, nu ştiu nimic”. Avocatul Corneliei Corescu, Adrian Fanu Moca spune că învinuirea adusă de procurâori clientei sale ” nu are logică” şi speră ca instanţa de judecată să constare acest lucru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.