„Traian Băsescu a înţeles că protestatarii vor relaţii cu India şi Africa”

Discursul de miercuri seară al lui Traian Băsescu în care i-a anunţat pe români că are de gând să-şi continue planurile pentru care este atât de contestat în stradă de aproape două săptămâni este criticat dur de opoziţie.

„Traian Băsescu a pierdut o foarte bună ocazie să tacă, pentru că a vorbit fără să spună absolut nimic. Înţeleg că în ţară e totul bine, singurul lucru care i se poate reproşa actualei puteri este că s-a enervat domnnia sa la telefon cu Raed Arafat şi cam atât. (…) Poate nu mi-am eu seama, dar cred că domnul preşedinte a înţeles că în piaţă se scandează că vrem relaţii cu India şi cu Africa şi atunci vine în întâmpinarea acestor scandări. Nu. În Piaţă se scandează «Jos Băsescu!» şi «Alegeri anticipate»”, a declarat vicepresedintele PNL Mihai Voicu pentru Mediafax.ro.

Parlamentarul PNL consideră că Băsescu a dovedit că nu a înţeles nimic din reacţia românilor care protestează de aproape două săptămâni in stradă. „În piaţă nu se scandează că se vrea pensii, salarii, deşi este nevoie şi de una şi de alta. Manifestaţiile din piaţă sunt pentru democraţie, pentru schimbarea celor în care nu mai este nicio încredere. Atât oamenii din stadă, cât şi opoziţia, nu mai au negocia chesiuni punctuale cu acuala putere. Este evident din comportamentul străzii că nu e cale de negociere”, a spus Voicu. „În piaţă este foarte prezentă ironia, şi asta arată că nu mai este nimic de negociat. Dacă ar fi fost ceva de cerut de la actuala putere ar fi fost cu hotărâre formulate nişte revendicări, mă refer la revendicări punctuale. nu generale. În momentul în care puterea este luată peste picior, acesta este un semnal clar că nu se mai poate sta de vorbă „, a mai adăugat vicepresedintele PNL.

La randul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seara, că mesajul adresat de Traian Băsescu românilor a fost „dezamăgitor” şi fără legătură cu realitatea.
Ponta a consideră că nimic din ce a spus preşedintele în intervenţia de miercuri seară nu a avut legătură cu ce se întâmplă în realitate în ţară.
„A fost un discurs dezamăgitor. Nu a spus absolut nimic şi niciun cuvant rostit de el nu a avut legătură cu ceea ce se întâmplă în România”, a afirmat preşedintele PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.