Veşnica tinereţe a muzicii

Luna Amară, în Fabrica – primul concert din Bucureşti pe 2015!

Luna Amară – al cărei ultim album, Live la Conti, a fost recent votat de Metalhead drept “Cel mai bun album alternative al anului2014” – va cânta sâmbătă seară în Club Fabrica, de la ora 21.00.

Pentru Luna Amară, concertul de sâmbătă din Fabrica va însemna un moment aniversar: anul acesta se împlinesc 15 ani de activitate sub acest nume. Totodată, va fi primul concert de sine stătător Luna Amară din Bucureşti din 2015.

În ziua precedentă, clujenii vor susţine şi un recital pe scena Metalhead Alt. Rock Awards, împreună cu trupa Alternosfera.

Trupa Alternosfera

Despre acest premiu important şi despre concertul de a doua zi din Fabrica, Mihnea Blidariu, vocalul trupei, a spus:

„Pentru Luna Amară începe un an aniversar: acum 15 ani cântam pentru prima oară sub acest nume. Ne bucurăm tare mult că publicul nostru s-a decis să ne facă un cadou de început de an şi să voteze Live la Conti drept cel mai bun album de rock alternativ din 2014. Alegerea lor ne onorează şi, de aceea, ne-am gândit să ne prelungim şederea la Bucureşti cu încă o zi pentru un concert aşa cum numai noi şi cu voi ştim să facem împreună: pe 31 ianuarie în Fabrica!”.

În deschidere a confirmat participarea trupa de grunge Space Needle. Este o trupă de grunge înfiinţată în urmă cu doi ani la Bucureşti. În toamna anului trecut îşi lansau primul album tot în Club Fabrica. Piesele sunt cântate în limba engleză.

“Trebuie preluată şi dusă mai departe moştenirea lăsată de Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden, Stone Temple Pilots şi multe alte trupe care au purtat până în zilele noastre sunetul inconfundabil al anilor ‘90”.

Space Needle înseamnă Alex Purje – vox&guitar, Nicolae Aramă – quitar, Călina Maria – bass, Ati de Chile – drums.

Trialoguri la ArCuB. În dulcele stil… folk

Prima ediţie din anul 2015 aTrialogurilor la ArCuB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ArCuB. Sub motto-ul În dulcele stil… folk, acest eveniment se bucură de prezenţa a trei dintre personalităţile cu adevărat marcante ale lumii muzicale româneşti: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis şi Doru Ionescu.

Mircea Baniciu, folkistul fără vârstă

Astfel, publicul bucureştean va fi martorul unei călătorii în istoria muzicii româneşti şi va face cunoştinţă, într-un cadru restrâns, cu artişti care au reuşit să transceandă limite precum vârsta, contextul social şi timpul, prin expunerea publicului la un set de valori ce, de-a lungul generaţiilor, şi-a schimbat doar forma, păstrându-şi însă esenţa.

Prin muzica lui Mircea Baniciu şi a lui Nicu Alifantis, am cunoscut o comunitate artistică ce a pus bazele unui adevărat fenomen cultural în continuă dezvoltare, şi care a demonstrat puterea versului lui Nichita Stănescu: „Pasul trece eu rămân”. Această lume a fost documentată în detaliu de Doru Ionescu, moderatorul acestui eveniment, în zeci de emisiuni şi articole ce prezintă profiluri de artişti ale căror creaţii continuă să aibă ecou şi în zilele noastre.

Emoţii de iarnă cu Nicu Alifantis

Trialoguri la ArCuB este un eveniment lansat în luna februarie 2014. Invitaţii speciali ai ediţiilor anterioare au fost: scriitorul Mircea Cărtărescu, poetul Mircea Dinescu, psihologul Aurora Liiceanu, dirijorul Tiberiu Soare, scriitoarea Gabriela Adameşteanu, actriţa Oana Pellea, poeta Ana Blandiana şi regizorul Nae Caranfil. Scopul central al întâlnirilor din seria Trialoguri la ArCuB este acela de a le oferi bucureştenilor şansa de a participa la discuţii relaxante, pe teme diverse, abordate de personalităţi ale lumii culturale aşezate faţă în faţă cu cei care îi admiră şi îi apreciază pentru ceea ce fac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.