Vlad Filat, gata pentru o coaliție pro-europeană cu PD și PL

PLDM este dispus să facă o coaliție nouă cu PD și PL. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de președintele liberal-democrat, Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă, notează UNIMEDIA.

„Presiunile fără precedent la care a fost supusă țara nu au dispărut. Cu toate acestea rezultatul este unul care permite să ne continuăm parcursul nostru european. Dacă este să privim obiectiv, partidele pro-europene au obținut cu 4-5 mandate mai puțin. Nu este o diferență mare pentru că suntem la guvernare de cinci ani de zile, într-o perioadă deloc ușoară.

Nu vă pot spune că sunt foarte bucuros de rezultate, însă să vedeţi prin ce a trecut partidul. Cred că rezultatul este onorabil, iar noi oferim scheletul pentru a construi o guvernare proeuropeană”, a declarat Filat.

Potrivit sursei, în perioada următoare, partidele pro-europene trebuie să ofere un răspuns clar societății la nivel de angajament ferm.

„PLDM va face coaliție cu PD și PL, noi am început să discutăm. Va trebui să stabilim când ne vedem. Timpul este foarte scurt și trebuie să acționăm nu în grabă, dar eficient. În zilele următoare vom avea un răspuns clar pentru oameni. Ceea ce mă intereasă acum nu sunt instituțiile, nu sunt funcțiile, dar acum cel mai important este ca să oferim țării o guvernare, ordine în țară și securitatea”, a declarat Filat.

Președintele PLDM a menţionat că rezultatul obţinut de Partidul Socialiştilor nu îi aparţine lui Igor Dodon, ci lui Vladimir Putin.

„Rezultatul nu este a lui Dodon si nici a steluţei lui, este rezultatul lui Vladimir Vladimirovici Putin. La secția de votare din Moscova a fost un scenariu foarte bine pus la punct prin utilizarea muncitorilor noștri din Rusia. Şi nu necesită să vin cu argumente sau explicaţii”, a conchis sursa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.