A devenit unul dintre acele dispozitive de care nu te poți lipsi în bucătaria ta. Iar de când l-ai încercat prima oară n-ai mai putut trăi fără el. Pentru că mâncarea nu a avut niciodată un gust mai bun.
Iată, așadar, trei rețete pe care să le pregătești cu ajutorul unei friteuze cu aer cald:
Conopidă pane la friteuza cu aer cald
Este o rețetă care se poate face la fel de bine și la cuptor, însă care-ți va lua jumătate din timp dacă alegi să o prepari cu ajutorul acestui dispozitiv. Pentru pregătirea acestei rețete, pe care o poți consuma apoi cu un sos de usturoi sau de smântână sau chiar cu un sos dulce-acrișor de fructe de pădure, nu ai nevoie de multe ingrediente. Baza, așa cum era de așteptat, o constituie una sau două bucăți mari de conopidă. Apoi, mai ai nevoie de pesmet, usturoi, boia dulce, parmezan și ulei.
Spală bine conopida și apoi tai-o în felii de grosime medie. Pune apă la fiert și pune conopida într-o sită, deasupra. Las-o așa 10 minute și apoi șterge-o ușor pe ambele părți. Între timp, folosește toate ingredientele de mai sus și creează compoziția prin care vei trece conopida apoi.
După ce te-ai asigurat că le-ai trecut prin această compoziție pe ambele părți, setează friteuza cu aer cald la 200 de grade și lasă feliile de conopidă acolo cam 10-15 minute. Este recomandat să le verifici pe final, ca să eviți o posibilă ardere.
Acum că sunt gata, le poți scoate și le poți pune pe o farfurie, alături de sosul cu usturoi și smântână și cu câțiva cartofi gratinați.
Chifetele de ciuperci cu cartofi la friteuza cu aer cald
Nimic nu se compară cu chifteluțele de carne de pui sau de porc, dar ai încercat vreodată chiftelele de ciuperci cu cartofi? Sunt un adevărat deliciu, mai ales în perioada verii, când ai mânca ceva, dar nu prea știi ce.
Ai nevoie de 250 sau 500 de grame de ciuperci, de jumătate de kilogram de cartofi, ceapă după gust, usturoi la fel, pătrunjel și puțin ulei, ca să modelezi așa cum trebuie compoziția.
Ține minte că trebuie să fierbi cartofii în coajă și abia apoi să îi pisezi pentru compoziție. Indicat este să lași ciupercile câteva minute la tigaie, să se pătrundă. Același lucru îl vei face și cu ceapa și usturoiul pregătite. După care, poți trece compoziția prin mașina de tocat, astfel încât să creezi o pastă omogenă. Și poți începe să modelezi chiftelele. După aceea, poți să le treci prin pesmet sau prin făină și sunt gata de pus la friteuză.
Pulpe de pui cu cartofi
Una dintre cele mai comune rețete, care îi este la îndemână atât unui bucătar novice, cât și celei mai experimentate gospodine, este rețeta de pulpe de pui cu cartofi. Nu doar că este potrivită pentru o masă rapidă, dar este și foarte gustoasă, mai ales atunci când este pregătită la un dispozitiv precum friteuza cu aer cald.
Deoarece pulpele de pui și cartofii se fac împreună, în același loc, la aer înăbușit, cartofii vor împrumuta din frăgezimea și gustul unic al cărnii, iar mâncarea va fi mult mai sănătoasă decât dacă ai fi preparat-o chiar și la cuptor. Unde mai pui că dacă pregătești ambele preparate în același timp vei scuti o groază de timp?
Alte rețete pe care le poți pregăti la air fryer sunt: prăjitura cu nucă și prune coapte, pui crispy, vinete rumenite, creveți, dovlecei sau chiar coaste de porc.
Dacă nu ai încă un astfel de dispozitiv în bucătărie, trebuie musai să-ți iei unul. Vei vedea că timpul petrecut în bucătărie va scădea, iar gustul mâncării se va intensifica. Pentru că un astfel de aparat transformă chiar și un necunoscător în ale gătitului într-un bucătar excelent. Tot ce trebuie să faci este să urmărești cu atenție rețeta și să înțelegi cum funcționează dispozitivul. Tu ce mai aștepți?
personal, nu sunt pentru #noua aparatura pentru gatit. mancarea la cuptor si pe foc este mai gustoasa. alte arome. aparatura asta practic gateste la abur si aer uscat eventual.
retete rapide si extrem de savuroase: pui crocant la cuptor pe cartofi
pulpa superioara de pui cu piele – crestezi carnea si pui sare, piper, boia dulce/iute dupa gust, mirodenii – rozmarin o minune!
cureti cartofii ii tai felii sau cuburi (spalati bineinteles)
in tava pui hartie, pui cartofii scursi de apa, de asemenea cu putina sare si rozmarin
pulpele creste deasupra cartofilor.
se incinge cuptorul in prealabil, cam in 20-30 de minute este papa gata. grasimea din ulpele de pui se scurge in cartofi si iese o nebunie!
in farurie se presara usturoi maruntit (usturoiul odata taiat trebuie consumat, altfel devine toxic!) si eventual trantesti o salata de varza (cu sare, otet balsamic si ulei de masline, marar, piper) sau orice alta salata va merge bine (sau muraturi, ardei copt etc.) pofta buna:)