60 de grade Celsius la București!

Vi se pare insuportabilă căldura din aceste zile? Ei bine, înaintașii noștri s-au confruntat cu temperaturi și mai mari. 60 de grade  s-au înregistrat pe 16 iulie 1931, cea mai mare temperatură din Europa, 

Iată ce scria presa în anul 1931. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

14 Comentarii

  1. Eu tot scriu despre inducerea panicii si teroarea psihica prin panicare practicata de orice latrau, am dat si exemple, am facut patalela intre egipt-hurgada-cairo-sarm-el sheik unde e cuptor cu microunde nonstop afara, rar bate vantul, lipseste cu desavarsire ploaia si Romania care e bazata pe 4 anotimpuri din care unul e vara si urla disperarea pentru mentinerea terorii si spaimei in sufletul cetatenilor, la fel si cu anotimpul de iarna. Apoi am dat exemplul elvetia, intro zi ai ploaie intensa, furtuna puternica sau ninsoare si nu e teroare pe niciun tv! Cum ar reactiona scarbele de pe tv daca trec prin aceste anifestari ale vremii in aceeasi zi? Nu mai au motive sa mentina teroarea in Romania si se agata de orice, scarbele de la tv.

  2. Da, dar a fost intr- un an. Acum vara de vara avem peste 37 grade C la umbra. Si vijelii vara in fiecare saptamana.

  3. Acum e jucarie,temperaturile de acum sunt medii pentru anotimpul vara

  4. Suntem într-o perioadă în care Pământul e la maximumul ciclului de încălzire/glaciațiune datorat mişcării de precesiune, suprapus cu o activitate solară mai intensă decât media, plus că e vară. Ce e aşa de anormal? Dar panica prinde bine, nu-i aşa?

    Peste vreo 10.000 de ani va fi iar glaciațiune iar omenirea, dacă ar mai exista până atunci, se va reduce cu 99%, ar trăi din nou în peşteri şi poate ar învăța să aprindă focul.

    Adică ceea ce îşi propun cei de la Forumul Economic Mondial şi adepții lor americani.

  5. Citim in ziarul din 1931: ” … termometrul (…) a inregistrat 59 grade Celsius LA SOARE PE SOL” ! Acum temperaturile se masoara la umbra, la 2 metri inaltime, intr-o cutie ventilata. Deci nu putem compara mere cu pere ! Sau, putem incerca, asa, de dragul isterizarii populatiei care oricum este cu nervii la pamant.

  6. Ce a fost, a fost,.., alte vremuri, alte razboaie,alt nivel de dioxid de carbon )
    Important este ce ne asteapta, dar nu va panicati, nu o sa doara deloc, asa au „simtit” si cei de pe submarinul/batiscaful strivit la mii de metri adancime langa epava Titanicului. DIstractie pana la sfarsit ))

  7. Charlie CHESTER: după Covid
    Director tehnic al canalului CNN, în urmă cu puțin peste doi ani, pe cameră ascunsă: Cum toată această propagandă climatică a fost planificată din timp de către mass-media…

    ”Au anunțat deja biroul nostru că de îndată ce publicul va fi receptiv, vom începe să ne concentrăm în principal pe climă. Clima și încălzirea globală vor fi următoarea noastră prioritate. Am senzația că vom difuza în permanență videoclipuri despre topirea ghețarilor, despre încălzirea climatului, efectele care vor fi asupra economiei. Concentrează-te cu adevărat pe asta…

    Următoarea poveste, ca și pandemia, să vedem doar această poveste pentru totdeauna… Pandemia va pierde în cele din urmă suficientă importanță încât să nu mai fie o problemă. Problemele climatice vor dura ani de zile, vor putea exploata asta destul de mult…”

    Recordurile de căldură au fost „sfărâmate”, deoarece ESA a început să folosească temperaturile de suprafață a Pământului, nu temperaturile aerului la 2 m deasupra suprafeței, ceea ce înseamnă că a schimbat standardele față de înregistrările anterioare.

  8. Acest autor IR dezinformează!
    Textul articolului din 1931 precizează ca este vorba de temperatura măsurată la soare, la sol!!!!! Nicidecum în aer!!!

  9. Mai aproape in vara lui 2008, luna august, perioada 1-10 august, mai precis, temperaturile la ora 12 erau de 47 de grade C…si mai in spate, undeva prin 2002-2003 parca…la ora 3-4 la amiaza era topit asfaltul si aveam efectiv gleznele arse de caldura emanata de sol. daca listam o statistica a temperaturilor din ultimii 33 de ani veti fi uimiti…. soarele devine „mai mare” intr-un ciclu de 11 ani parca…

  10. @parerea mea: Temperatura se masoara la umbra si la sol, inca de la inceputuri. O temperatura de 59* la sol (pamant nu asfalt) inseamna cca 45* la umbra. Daca s-ar fi masurat pe asfalt ar fi fost cel putin 65*.

  11. Atentie mare ca sa nu cadeti in plasa, termometrele alea cu rezervor ingropat masoara la SOL… nu in aer la umbra cum se masoara acuma… deci 40°C in aer la umbra in conditii ISO poate insemna 60-65°C la sol cand bate soarele.
    Nu mai pare cine stie ce acuam nu ? 🙂

  12. daca cititi articolul din 31, veti afla ca temperatura a fost de 37-38 de grade. Cele 60 de grade au fost inregistrate cu rezervorul termometrului in pamant, la soare. Deci titlul vrea din prima sa induca in eroare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.