Compass: Putea alt virus să cauzeze pandemia de COVID-19?

Doctorul Ernesto de Bernardis, farmacolog clinician, la „SERT Lentini” de la Agenția de Sănătate din provincia Siracusa „ASP Siracusa” din Italia, este un pionier în investigarea legăturii dintre COVID-19 și rolul presupus al virusului mozaic de tutun în timpul pandemic. Au existat prea multe incidente inexplicabile legate de acest virus în timpul pandemiei. Poate virusul mozaicului tutunului să fie instrument ascuns pentru inducerea unei selecții genetice a populației? Toate speciile în contact cu acesta sunt supuse unei schimbări profunde. În natură putem saluta o rezistență care se produce dupa o infectie cu acest virus. În cazul oamenilor, un astfel de instrument ar fi insa un dezastru. Ar fi o masura de Eugenie, care este o practică sau o susținere a îmbunătățirii speciei umane prin împerecherea selectivă a oamenilor cu trăsături ereditare specifice dorite. Populația ar fi putut fi inoculată cu acest virus, care însuși facilitează replicarea coronavirusurilor?

Ca toți medicii, când a început epidemia, a început să citească articolele științifice pe măsură ce ieșeau, cel puțin pe cele care i se păreau cele mai interesante. A fost impresionat în special de unele studii observaționale care au identificat o incidență mai mică a infecției cu Covid la fumători, pe care un coleg de-al său pensionar le-a împărtășit pe Facebook. Și-a amintit apoi de un articol chinezesc și de un preprint de Giovanni Landoni de la Spitalul San Raffaele din Milano și a început să se gândească la ce ar putea avea în comun țigările și Covid. Iată povestea lui pentru Cotidianul TV:

„Nu știu exact de ce am făcut o conexiune cu virusul mozaic al tutunului, dar poate că a avut ceva de-a face cu faptul că ambii erau viruși ARN monocatenari și poate, cine știe, am citit cu distracție ceva despre virusul din zilele precedente, împrospătându-mi memoria.

Am căutat PubMed și am aflat că virusul este prezent în tractul respirator al fumătorilor și că induce eliberarea de interferoni. Acesta a fost momentul ah-ha. De acolo mi-am imaginat că ar putea stimula o reacție imunitară de protecție.

Pe 9 mai 2020, am împărtășit această idee pe Facebook colegilor mei, dintre care mulți lucrează ca mine ca doctori în domeniul medicinii dependenței, și s-au intrigat și m-au încurajat să merg mai departe, menționând și observațiile lor clinice directe, care a coincis cu al meu, de o incidență foarte scăzută a Covid la pacienții noștri, care aproape toți sunt fumători. Profesorul Landoni de la Institutul San Raffaele, pe care l-am contactat cerându-i părerea, a fost și el intrigat și îmi amintesc că m-a sfătuit să-mi public ipoteza și a scris în glumă că, dacă se dovedește a fi adevărată, aș putea candida la Premiul Nobel. .. Așa că m-am gândit, de ce nu, și am alcătuit Literatura Științifică care ar putea să-mi susțină ipoteza, am discutat-o ​​amănunțit cu soția mea, și ea doctor în medicină a dependenței, și am trimis împreună articolul. Medrxiv a respins-o pentru că din motive editoriale nu publicau lucrări de ipoteză, în timp ce Medical Hypotheses a acceptat-o ​​imediat și a publicat-o.

Astăzi, constatarea că rata atacurilor Covid este mai mică la fumători a fost confirmată de multe alte lucrări. Există o meta-analiză din 2021 de către Simmons care arată o reducere combinată de 25-40%. Dar mi se pare foarte indicativ și sugestiv studiul lui Paleiron, realizat într-o populație izolată, militarii staționați pe un portavion, unde fumătorii manifestau o protecție împotriva infecției de 16-51%; iar studiul lui Tomaselli, asupra populației orașului Troina, Sicilia, unde consumul efectiv de tutun și prezența anticorpilor specifici au fost verificate prin analize de laborator, iar estimarea punctuală a protecției, calculată pe baza datelor, a fost de 31%. În sfârșit, există un studiu foarte amplu, de aproape două milioane și jumătate de persoane din SUA, Young-Wolff 2022, care a găsit o protecție de 33-39% la fumătorii activi.

Desigur, există diverse alte ipoteze pentru a explica acest efect, de exemplu bazat pe nicotină, cu toate acestea, în studiile clinice, precum și în laborator, nu s-a demonstrat încă că nicotina reduce rata de atac al virusului. Hidrocarburile policiclice găsite în gudronul de fum au fost, de asemenea, luate în considerare, de către grupul lui Polverino, iar aceasta, în opinia mea, este o cale mai promițătoare.”

Dr de Bernardis încurajează cercetările altor oameni de știință în acest domeniu al virologiei, pentru a afla rolul unui virus aproape misterios, deoarece din perspectivă imunologică pare să existe o diferență între imunizarea cu acest virus și o inoculare de către un necunoscut. mecanism, producând aceleași reacții ca o infecție cu COVID-19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Golban 89 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Cum în anii 50 mulți cercetătorii au fost finanțați de producătorii de ulei pentru teoria că uleiul este mai sănătos decât unsoarea fiindcă nu conține colesterol, a urmat finanțarea unor cercetători de către crescătorii de porci privind cât de sănătoasă este carnea de porc, acum fiindcă in Occident a scăzut numărul fumătorilor iată teoria cu fumatul care protejează de covid. Care poate fi adevărată dar promovarea nu este întâmplătoare este de obicei pe bani.

  2. Ați făcut autopsii?Nu.Restul este poveste.O poveste acoperita de politicieni,persoane publice și formatori de opinie bineînțeles contra cost.O poveste pusă în practică ,la nivel național ,de instituții ascunse,contra cost.O poveste susținută de majoritatea corpului medical,contra multi bani.Cine plătește și va mai plăti?Fraierul de cetățean,cetățean lucrător,din banii lui și prin sănătatea lui.Restu este doar gargara politicianista și pseudostinta.Ca să știți.Cand cei multi se vor deștepta,daca nu o sa fie prea târziu,o să înceapă vânătoarea de troli.Sa de-a Domnul cel de Sus oricare ar fi.Sanatate

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.