Messi și Piqué, încercare de deturnare de fonduri

Messi, Rubiales și Piqué au negociat cu UEFA „deturnarea” fondurilor pentru anumiți jucători, scrie site-ul spaniol The Objective.

 

Acesta a publicat, marți, mai multe conversații scrise și vocale care ar proveni din telefonul lui Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF). Acestea ar putea indica o posibilă încercare de a deturna fonduri de la UEFA destinate inițial pentru RFEF și presupusul trafic de influență.

Aceste documente dezvăluie că la solicitarea lui Lionel Messi și Gerard Piqué, Rubiales, aflat în funcție la acea vreme, l-a contactat pe președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a găsi o soluție de compensare a reducerilor salariale ale jucătorilor cauzate de pandemia de Covid 19, în 2020.

Primele conversații datează din 2 aprilie 2020. Pique i-ar fi exprimat îngrijorarea lui Rubiales Messi cu privire la reducerea drastică a salariului propusă de FC Barcelona pentru a face față pierderilor generate de criza de sănătate. În calitate de intermediar, președintele Federației l-a contactat apoi, o oră mai târziu, pe Ceferin pentru a-i sugera  „să folosească fondurile UEFA destinate RFEF” pentru a compensa pierderile economice ale lui Messi și ale anumitor jucători.

O propunere economică i-ar fi fost prezentată lui Ceferin

„Este important pentru noi să-l avem pe Messi și pe restul cu noi ”, a explicat Rubiales, potrivit The Objective.  „Trebuie doar să schimbi destinația și să continui să dai bani cluburilor tinere…” Apoi îi spune lui Ceferin: „Singurul lucru pe care mi l-au spus (Piqué și Messi) este că, «Te rog, nimeni nu trebuie să știe despre ce vorbim pentru că dacă oamenii află, ne vor ucide». Sunt foarte atenți ca nimeni să nu știe că vor să primească banii pe care i-au pierdut. Ei sunt îngrijorați de asta. Trebuie să rămână confidențial“. Președintele UEFA l-ar fi liniștit atunci și l-ar fi asigurat că „nici măcar câinele nostru nu o să știe” .

După acest schimb, Rubiales a purtat apoi o conversație telefonică tripartită cu Messi și Pique în timpul căreia, potrivit The Objective, au stabilit un plan pe care să-l prezinte lui Ceferin pentru a compensa pierderile jucătorilor. În zilele următoare, în urma diferitelor schimburi între Rubiales și Ceferin, propunerea economică ar fi fost apoi înaintată președintelui UEFA pe 6 aprilie. Nu se știe dacă jucătorii au obținut compensații pentru pierderile lor salariale.

Sursa foto Instagram Leo Messi

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.