Acuzații incredibile pentru un fost șef în DIICOT

Fostul procuror şef al DIICOT – Biroul Teritorial Ialomiţa, Alexandru Mihailiuc, a fost trimis în judecată de Parchetul General, fiind acuzat că a reţinut şi folosit mai multe sume de bani care fuseseră ridicate în urma unor percheziţii.

A fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals.

Acesta este primul dosar important instrumentat de noua structură înfiinţată în cadrul Secţiei Penale din cadrul Parchetului General, după desfiinţarea Secţiei Speciale.

„În fapt, inculpatul nu a depus, în termenul prevăzut de art. 252 alin. 8 din Codul de procedură penală, sumele de bani ridicate cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021, sume pe care le-a folosit până în cursul lunii iunie 2022, când – după efectuarea unui control la DIICOT – Biroul Teritorial Ialomiţa – le-a predat persoanelor de la care au fost ridicate (infracţiunea de abuz în serviciu). Potrivit rechizitoriului, inculpatul a determinat trei martori să consemneze în fals, cu ocazia declaraţiilor date în faţa acestuia la data de 08.06.2022, faptul că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la percheziţiile domiciliare efectuate la locuinţele lor în aceeaşi zi în care au fost ridicate (infracţiunea de fals în declaraţii, în forma participaţiei improprii)”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Parchetul mai susţine că fostul procuror a întocmit trei procese-verbale, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021 în aceleaşi zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în faţa comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu (infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals).

Potrivit presei locale, Alexandru Mihailiuc a ieşit pe pensie în vara anului 2022.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

5 Comentarii

  1. „fiind acuzat că a reţinut şi folosit mai multe sume de bani care fuseseră ridicate în urma unor percheziţii.”

    Asta nu este furt in forma continuata ? Nu se mai urmaresc banii in cercetarea penala ?

  2. Asta nu se incadreaza in categoria „functionari care au liber sa faca abuz in serviciu”, cumva? E lege data de guvernul roman anul trecut sau cu 2 ani in urma cand functionarii primariilor prejudiciau cetatenii prin acte cu continut fals in urma carora erau obligati de instante sa plateasca prejudicii si schimbat in forma legala a actelor.

  3. Corupţia a ajuns în România la un nivel incredibil. Trebuie ca un partid naţionalist românesc să facă ordine.

  4. nu cred asa ceva *sarcasm, in rromania? un porcusor sa se dedea la furatul banilor? probabil de la interlopi. nu exista domne asa ceva, noi am scapat de coruptie, Lulu a spalat tot… acuma si Olanda si Suedia ne recomanda pentru Schengen de buni ce suntem. Ma rog, slabe sanse sa fie condamnat, si chiar si condamnat, la cum functioneaza „statul” rroman, probabil fostul porcusor o sa beneficieze in continuare de pensie de „magistrat” de cateva mii de euro

  5. (infracţiunea de fals în declaraţii, în forma participaţiei improprii)

    -de ce sa mai dai pe la „facultate”
    cand aflii notziunile de baza chiar de aici,
    de pe Internet?
    (stai acasa)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.