Pentru a cincea oară consecutiv. Mbappe a cucerit Trofeul UNFP

Kylian Mbappe a cucerit trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al sezonului în Ligue 1, pentru a cincea oară consecutiv, luni seară, cu ocazia Galei Sindicatului jucătorilor profesionişti din Franţa (UNFP), care a avut loc la Pavillon d’Armenonville din Paris, informează AFP.

Mbappe, care şi-a oficializat săptămâna trecută plecarea de la Paris Saint-Germain, a marcat duminică al 27-lea său gol în actuala ediţie a campionatului Franţei, la ultimul său meci pe Parc des Princes ca jucător al clubului parizian, pierdut în faţa formaţiei FC Toulouse (scor 1-3).

Starul lui PSG are mari şanse să cucerească titlul de golgheter al sezonului pentru a şasea oară, în condiţiile în care îl devansează cu şase goluri pe Jonathan David (Lille), ocupantul locului secund în ierarhia celor mai buni marcatori din Ligue 1.

Mbappe, căpitanul selecţionatei Franţei, care mai are încă două meciuri de disputat în tricoul lui PSG (miercuri cu OGC Nice şi apoi duminică împotriva formaţiei FC Metz, antrenată de Ladislau Boloni), a mai cucerit Trofeul UNFP în 2019, 2021, 2022 şi 2023 (în 2020, ceremonia nu a fost organizată, din cauza pandemiei de Covid-19).

În vârstă de 25 de ani, Kylian Mbappe urmează să-şi continue din vară cariera în Spania, la Real Madrid, însă această mutare nu a fost deocamdată oficializată.

Antoine Griezmann, atacantul echipei spaniole Atletico Madrid, a fost desemnat la rândul său cel mai bun fotbalist francez care evoluează în străinătate, succedându-i lui Karim Benzema (ex-Real Madrid).

Premiu rezervat celui mai bun antrenor al sezonului din Ligue 1 a fost atribuit lui Eric Roy, tehnicianul revelaţiei Brest.

La feminin, Trofeul UNFP pentru cea mai bună jucătoare din campionatul francez a fost cucerit de malawiana Tabitha Chawinga, colegă de club cu Mbappe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.