Şedinţă solemnă în Parlament. România şi Israel, de Ziua Solidarităţii şi Prieteniei

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni marţi, de la ora 10,00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel.

Decizia a fost luată de Birourile permanente reunite, la propunerea deputatului minorităţilor naţionale, Silviu Vexler.

Şedinţa are loc în contextul în care în 10 aprilie a intrat în vigoare Legea 86/2024 pentru instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel.

Potrivit legii, Parlamentul va lua măsurile necesare pentru a marca, printr-un moment solemn la începutul şedinţei parlamentare din ziua de 14 mai a fiecărui an sau atunci când Parlamentul nu se reuneşte la această dată, cu ocazia şedinţei parlamentare din imediata proximitate temporală a acestei date, semnificaţia acestei zile.

De asemenea, la data de 14 mai a fiecărui an, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul şi Guvernul vor lua măsurile necesare pentru arborarea drapelului Statului Israel, alături de cel al României.

Cu prilejul Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel pot fi organizate activităţi diplomatice, politice, culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează istoria şi promovarea relaţiilor bilaterale româno-israeliene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

33 de Comentarii

 1. Ziua PĂCII când o vom sărbători ? Nu credeți dragi ”culeși” că este este necesară o asemenea zi ? Ce spuneți dragi securiști de serviciu ?

 2. nimic onorant in aceasta prietenie… se pare…. pentru partea romana desigur… partea cealalta e doar o minciuna intinsa in timp nepermis de mult… si in plus mincinoasa, violenta si criminala la nivel de guvern si decidenti…

 3. Se sarbatoreste la fel si in Ysrael ,sau este doar ZIUA SLUGARNICIEI ,la noi ?

 4. I-au scos stăpânii khazari la manifestație?! Vor veni cu stegulețe și lozinci?!

 5. Grăunțe la găini.
  Cu astfel de…nimicuri numai despre sădirea „solidarității și prieteniei” în sufletul oamenilor nu e vorba. Dimpotrivă! Și atunci?
  E un francez ce zice că planul Marele Israel nu e mort. De aceea oricine aduce ceva dovadă că e pe sfert evreu e primit în Israel. De aceea cei din spatele planului dau liber la, să folosesc cuvîntul lor, la antisemitism. Hitler, se recunoaște oficial, era pe sfert evreu. După alții a fost pe jumate dar, mai degrabă, a fost get-beget precum restul conducerii naziste. E destul să citiți wikipedia și să cerneți puțin.

 6. Ceaușescu era prieten și cu poporul palestinian! Frumoasa politică externă faceți din moment ce sunteți de partea genocidului din Gaza! Free Palestine!

 7. Solidaritatea cu Columbia si drogurile cand le sarbatorim?

 8. Nu sedinta solemna la 9 mai,la 10 mai si e acum pentru….?!
  Asa ceva?!

 9. Ziua slugarniciei politrucilor din colonie, vreti sa ziceti, partasi la genocid.

 10. Evenimentele din Orientul Mijlociu nu constituie un moment bun pentru o astfel de ‘manifestare’, ‘The International Day of Solidarity with the Palestinian People’ a făcut parlamentul vreodata?

 11. Cea mai buna dovada ca Romania este condusa de alogenii, khazarii satanisti care au subjugat tari si popoare pentru a le fura pamanturile este acest pact de asa zisa prietenie israeliano-romana. Genocidul din Palestina este o dovada palpabila de cat de oamenii ai pacii sunt khazarii ce conduc Israelul. In aceasta zi a prieteniei Israel-Romnaia le urez khazarilor ce stapanesc Romania si conduc de Israelul sa le mai ingaduie Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos ca acestia sa mai paseasca pe Pamantul Sfantei Noastre Romanii dupa cat bine ne-au facut noua, romanilor generatiile khazare de slujitori ai Satanei incepand din 1877 si pana astazi. Amin, Amin, Amin, Amin.

 12. Votati slugarnicia la nivel de politica de stat! Prieteni cu un popor care promoveaza in majoritate crima, epurarea etnica si genocidul?! 35 de mii de morti, majoritatea copii si femei. Cand peste tot in lume se protesteaza contra jidanilor noi prin acest parlament al rusinii nationale, in regim de urgentza, promovam pe 10 aprilie o zi de prietenie cu un regim criminal condus de un kazar dement ce practica genocidul ca politica de stat. Rusine si scarba!

 13. Probabil nu e o coincidenta faptul ca in 14 mai a fost declarata anterior ziua memoriei fostilor detinuti politici anticomunisti , a caror memorie trebuie ascunsa

 14. Inca o rusine pentru Romania, orchestrata de alogenii care ne conduc. Romania, trezeste-te!

 15. Ce sa mai comentez ? Si-au spus durerea cei dinaintea mea . Slugarnicie la limita imposibilului !Si ce neam este Vex lerul asta ?

 16. Pupați lă tzuhausu khazar, băieți. Pupați. Voi nu sunteți aleșii neamului.Gunoaie.

 17. Un genocid mare drept scuza pentru unul mai mic facut fe teroristi Hamas sa deschida calea pentru alungarea milioane de civili fara legatura directa cu razboiul Hamas-Istrael. Nu se doreste pace din nicio parte su unii si ceilalti si-ar pierde obiectul muncii. Hamas nu ar mai fi bagat in seama cu bani, arme, sustiner, din Israel s-ar bloca extinderea teritoriala, sau motivatia in lipsa existentei unor grupari teroriste mari si mici. Iranul nu ar mai avea un atuu de influentq in fata altor puteri regionale. Dinspre Washington n-ar mai profita de livrari uriase de armament, care nu vine prin donatii cum trimite Romania si altii din Europa fe est in Ucraina. Linistea se pare ca nu este bine venita acolo, fara explozii.

 18. Chiar admitand, prin absurd, ca prietenia dintre cele doua state ar fi asa cum afirma politicienii romani, un lucru e clar, NU ERA MOMENTUL pentru asa ceva, acum cand armata face ravagii in Gaza, statul-„prieten” practicand genocidul in dispretul fata de orice organizatie internationala.
  Chiar nu era momentul…

 19. Cu ocazia acestei zile, vom comemora si victimele gulagului de la Aiud, Gherla, Canal, Pitesti? Ne vom aduce aminte de ” eroii ” Ana Pauker, Walter Roman, Silviu Brucan, Alexandru Nicolski/ Boris Grunberg, Alexandru Barladeanu, Teohari Georgescu, Maxim Berghianu, Leonte Rautu si nu ultimul pe lista Ion Iliescu? Vom inlocui iar istoria romanilor scrisa de Iorga, Giurescu, Constantimiu, cu cea imbarligata de Roller? Vom invata copiii despre holocaustul provocat de Eichmann, Himmler si Heidrich, atribuit romanilor?
  https://evenimentulistoric.ro/vanda-nicolschi-exclusa-pcr.html
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatul_din_Senatul_Rom%C3%A2niei_din_1920
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Experimentul_Pite%C8%99ti
  http://arhivelesecuritatii.blogspot.com/2016/12/beizadele-comuniste-bogdan-olteanu-si.html
  Waxler sa se duca la Tel Aviv si sa sarbatoreasca cucerirea Fasiei Gaza.

 20. Ai văzut bre aseară de cum arată civilizația romînească ?? Cu palate cu turnulețe de fizicieni cuantici in șir , cu statuete poleite și rollsuri in șir indian,..dar fără rețea de apă și canalizare,. iar despre profesii, preocupări, de portofele, să nu mai povestim..Deci exact ceea ce caută ovreuil pentru frăție..

 21. Unii nu au cum sa inteleaga prin ce chinuri a trecut si trece poporul evreu si cum unii ii vor morti si chiar i-au omorat la propriu pe 7 oct. Daca se vrea pace, chiar nu se gaseste un loc pentru palestinienii din gaza? Lumea araba nu are loc sa primeasca o mana de oameni? Asa este peste tot, oamenii destepti sunt marginalizati, umiliti, chinuiti. Prostii sunt la putere acum si cu ei ne solidarizam.

 22. Cel mai mare val de arestări din istoria României: Noaptea dintre 14 și 15 mai 1948 a fost „noaptea cea mai odioasă, cea mai criminală pentru istoria politică și socială” a țării. Ziua Națională a Martirilor din Temnițele Comuniste.

 23. Cum pot politicienii romani sa fie atat de defazati?
  Doame ce jeg de clasa politica avem!!

  Cand s-a dus premierul Romaniei.doamna Viorica Dancila,in Israel va amintiti ce circ a facut Dulapul? Atunci Israelul avea o conducere normala la cap.

  Acum cand conducerea extremista a statului Israel face crime de razboi in Gaza, politicienii romani se declara prieteni cu Israelul, legitimand macelul palestinienilor, transgormandune in complici.

  Sa fie clar nu am nimic cu poporul evreu, am prieteni evrei, ci cu politica genocidara a celor care guverneaza azi Israelul.

 24. Haideti sa nu confundam poporul cu comasatii care au pus mana pe putere in Romania. Exista romani care au prieteni in Israel, nu toti evreii sunt asasini precum conducatorii lor. Exista multi evrei care nu sunt de acord cu ce se intampla in tara lor. Pe de alta parte, „antisemitismul” e in crestere exponentiala, oamenii au inteles ca nicio lege nu le poate anula sentimentele sau inchide gura. Israel nu are alti prieteni decat usa condusa tot de evrei (deocamdata).

  Sedinta solemna e o prosteala birocratica, niste oi adunate in tzarcul rusinii nationale behaie la comanda ciobanului circumcis. La sfarsit, cei care nu au deja, vor primi cate o kippa.

 25. 44 la suta analfabeti functionali in romania restul pupatori de moaste ….200 de milioane analfabeti functionali in sua din 350 de milioane…la multi ani israel….stat criminal terorist…

 26. Con spune:
  14 MAI 2024 LA 14:41
  Ne iubesc mult!???, cei care ne indatoreaza cu dobanda grasa, precum Un Rothschild care in vizita la Ceashka, i-a dat money cu dobanda > ca altzii, de am ajuns sa tremuram shi sa suferim de frig, de foame, fara gaze shia apa calda, etc…Astazi se zice ca suferim de prietenia romanao-izraeliana, asha cum comenteaza Wexler in Parlamentul Romaniei, uitandu-se de adevaratele suferintze ale noastre, cu sute de mii de mortzi, ex.Elita la Canal, pushcarii, dar mai ales fara scuzele de rigoare pentru primul atentat terorist cu bombe shi victime in Parlamentul Roman, Regele nostru fiind obligat sa desfintzeze legal chibutzul PCR. Prietenia romana bolshevica continua, mai ales ca pensii grase sunt trimise la nomenclaturishtii din toata lumea. Noi nu avem cum sa ne vaita-m de HO-ul nostru, shi suferintza noastra este in doina noastra shi rugaciunile noastre, de a nu idoliza, laudandu-l pe Harapu Albu, sau noua elita a lui Bulake. Dovada este ca nu ne ocupa-m cu gazete de peretzi ca la Yad. Fat Frumos din basmele romanilor va invinge in mod real balaurul cu 7 capete, Harap Alb shi altzii care vor sa fim sclavii lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Eshalonul 2 al chibutzului PCR nu vor sa omagieze victimele lor in Parlamentul nostru de catre bolshevicii, shi ca dovada sunt pupicurishtii bazaconiilor lui Wexler, fiu de nomenclaturist. Stramoshii noshtri au vrut sa construiasca Romania adevarata nu o Colonie khazara, care este precum fanariotzii!!!

 27. Ma si gandesc cum vorbesc 2 evrei:
  – Te-ai spalat la fund azi ?
  – Nu, ca eu ma spal doar de sarbatoare, dar de ce intrebi?
  – Azi te vor linge in fund Ciolacu, Ciuca și inca 400 de parlamenti romani …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.