Fanatismul centrului se înstăpânește peste Europa

În decurs de trei zile, în ”grădina democrației” (așa cum a fost numită UE de către șeful diplomației europene, Josep Borrell) s-au întâmplat două incidente profund anti-democratice, grăitoare pentru ”fanatismul centrului” care conduce acum Europa și țările membre.

Pe 13 aprilie, la Berlin, poliția a întrerupt curentul electric și a anulat o conferință a activiștilor pro-palestinieni din Europa, printre ai cărei organizatori s-a numărat fostul ministru de Finanțe al Greciei Yanis Varoufakis. Serviciile secrete și poliția germană au monitorizat îndeaproape pregătirile și au recurs la gestul de forță după intervenția prin teleconferință a activistului Salman Abu Sitta, autorul unui eseu în care arăta că îi înțelege pe militanții Hamas. Din acest motiv, autorul a primit interdecția de a intra în Germania și de a interveni în dezbateri publice în Germania. Lucrurile nu s-au oprit aici. Și lui Yanis Varoufakis i-a fost interzisă participarea la conferință, la fel și intervențiile prin intermediul internetului.

Decizia anulării conferinței pro-palestiniene din Germania a fost susținută printr-o declarație politică a Uniunii Creștin Democrate (care va urma, cel mai probabil, la guvernare), a Partidului Social Democrat, Partidului Liberal, Verzilor (toate aflate la guvernare).

După trei zile, pe 16 aprilie, la Bruxelles, poliția a baricadat strada și hotelul în care începuse Conferinta Național Conservatorismului European, cu participarea premierului ungar Viktor Orban, a fostului candidat prezidențial din Franța Eric Zemmour, a britanicului Nigel Farage (unul dintre liderii mișcării pro-Brexit), a fostului ministru conservator de Interne de la Londra Suella Braverman, a unui cardinal din Germania.

Ca și la Berlin, poliția i-a urmărit pas cu pas pe organizatori (fundația MCC de la Bruxelles, finanțată în mare parte de guvernul de la Budapesta, și care a lansat în ultimii ani mai multe publicații de orientare conservatoare în limba engleză). Hotelul în care a început conferința și care a fost baricadat de poliție era a treia locație găsită de organizatori, în primele două fiind refuzați de proprietari, după intervenția poliției și primarilor socialiști din ”Capitala Europei”.  Potrivit lui Nigel Farage, și proprietarul celui din urmă hotel, de origine tunisiană, a fost abordat de primar, iar soția sa a fost amenințată.

Finalul incidentului de la Bruxelles a fost însă diferit. Organizatorii au atacat decizia primarilor din Bruxelles în contencios administrativ și au câștigat – conferința s-a reluat pe 17 aprilie. Decisiv, poate chiar și în decizia judecătorilor – a fost cuvântul premierului Belgiei, liberalul flamand Alexander de Croo: ”Ce s-a întâmplat astăzi la hotelul Claridge este inacceptabil. Autonomia municipală este piatra de temelie a democrației noastre, însă ea nu poate fi mai presus de constituția belgiană, care garantează libertatea cuvântului și a adunărilor pașnice, începând din 1830. A interzice adunările politice este neconstituțional. Punct”, a spus de Croo, în ziua incidentelor.

Marile publicații și agenții de presă au scris foarte puțin despre ce s-a întâmplat la Berlin, unde cenzura, și în special autocenzura, a fost mult mai fermă. În cazul conferinței conservatorilor de la Bruxelles, poziția pemierului de Croo a fost considerată lumină verde de către agenții și ziare și astfel au apărut mai mute relatări. Se încearcă și un soi de ”damage control”, prin scoaterea în prim-plan a deciziei instanței administrative în favoarea liberei exprimări.

Reacția autorităților, fie ele municipale sau guvernamentale din Belgia și Germania este un simptom al sindromului destrămării unei ordini neoliberale și tehnocrate, al alunecării ”Europei democratice” către o formă de tiranie sui-generis. Cu alegerile europene bătând la ușă și cu spaima pierderii unor procente însemnate din electorat, cei mai periculoși extremiști din Europa se dovedesc a fi chiora centriștii aflați mai peste tot la guvernare, în aliante care mai de care contra naturii – un exemplu elocvent este România – și văzând mai peste tot coloana a cincea a Rusiei si pericolul dezinformării.

Soluția găsită de acești guvernanți nu face decât să agraveze problema percepută de ei. Reprimarea dreptului fundamental la liberă exprimare și adunare a fost folosită în cazul a doua evenimente total diferite. Conservatorii reuniți la Bruxelles militează pentru o politică dură împotriva migrației și susțin Israelul în războiul din Gaza. La Bruxelles va vorbi unul dintre liderii ziariștilor pro-Israel din Marea Britanie, Melanie Phillips, care a negat recent că în Gaza s-ar instala foametea, chiar dacă acest lucru a fost recunoscut chiar și de șefa USAID. La Bruxelles va vorbi Eric Zemmour, născut într-o familie de evrei berberi din Algeria, al cărui discurs anti-migrație și anti-musulman face ca poziția Marinei Le Pen să pară de-a dreptul de stânga. La Berlin a fost organizată o conferință pro-palestiniană și pro-migrație, pentru Europa ușilor deschise, cu o mulțime de paricipanți profund marxiști, cu Yanis Varoufakis în frunte. Reacția autorităților a realizat imposibilul – unirea pentru moment a acestor două extreme împotriva fanatismului guvernelor tehnocratice de centru.

Nu sunt prieten politic cu Nigel Farage, însă nu îmi place că cineva ca Nigel a fost împiedicat să vorbească doar pentru că ar fi spus niște lucruri care ar fi deranjat, inclusiv pe mine. Dacă nu ne întoarcem la fundamentul valorilor liberale nu vom avea nicio șansă să trecem de câmpul de mine al autoritarismului. Europa alunecă tot mai repede spre mlaștina unui autoritarism absurd. Atunci când istoria se repetă putem avea parte de o farsă, dar poate fi la fel de bine ceva la fel de crunt și de rău ca și prima dată”, a spus Yanis Varoufakis.

Fostul ministru din Grecia a rezumat un interviu acordat presei germane înaintea conferinței pro-palestiniene de la Berlin, interviu care, în opinia sa, a dus la interdicția decisă de autoritățile germane. ”Am fost întrebat: «De ce nu un congres pro-israelian, domnule Varoufakis?» I-am răspuns cu câteva întrebări.

Avem cumva două milioane de evrei dați afară din casele lor și ținuți într-o închisoare în aer liber, de opt ani, fără acces la lumea exterioară, cu apă și mâncare cât să nu moară de foame, fără șansa la o viață normală, bombardați periodic? Nu. Avem câteva mii de copii evrei ai căror părinți au murit și care acum se târăsc printre ruinele caselor lor? Nu. Sunt evreii bombardați cu cele mai sofisticate bombe și avioane din lume? Nu. Sunt scoși acum evrei din casele lor de niște bande înarmate? Nu. Sunt evrei supuși unui ecocid total pe pământul lor, fără vreun copac rămas în picioare și neputând să mai simtă gustul fructelor? Nu. Dacă răspunsul la aceste întrebări ar fi da, atunci aș participa chiar acum la un congres pentru solidaritate cu evreii.

Ne acuzați că susținem ura antisemită. Noi vă acuzăm ca sunteți prietenii antisemiților pentru că puneți semnul egalității între dreptul Israelului de a comite crime de război și dreptul evreilor de a se apăra. Ne acuzați că susținem terorismul. Noi vă acuzăm că confundați dreptul la rezistență în fața apartheidului cu atrocitățile împotriva civililor, că nu îi sprijiniți pe cei din Gaza să dea jos un zid care îi ține de opt ani într-o închisoare, la fel ca Zidul Berlinului. Ne acuzați că trivializăm atacul Hamas de pe 7 octombrie. Noi vă acuzăm că trivializați cei opt ani de epuare etnică împotriva palestinienilor și politica lui Netanyahu de a distruge soluția cu două state”, a spus Varoufakis.

De ce anume le este frică guvernanților, ONG-urilor și cenzorilor din ”grădina democrației”? Le este teamă că ar pierde o dezbatere rațională cu un lider politic marginal precum Yanis Varoufakis? Le este teamă că serviciile secrete nu pot găsi sau fabrica dovezi că un lider marginal precum Varoufakis ar fi finanțat de Rusia lui Putin sau ar fi un idiot util al Kremlinului? Le este teamă că dovezile finanțărilor ruse pentru populiștii de dreapta din Europa nu sunt suficiente pentru a-i aneantiza în justiție și în ochii electoratului, câtă vreme ei vorbesc despre spaimele a zeci sau sute de milioane de europeni? Le este teamă să se angajeze într-o dezbatere rațională cu realiști precum John J. Mearsheimer sau Jeffrey Sachs, care spun că extinderea NATO în Ucraina este o greșeală fatală? Sau cu ideile lui Pierre Manent, care spunea că Europa se transformă într-un aeroport de lux înconjurat de taberele de corturi ale imigranților? Conservatorii reuniți la Bruxelles vor ca aeroportul de lux numit Europa să-și închidă porțile pentru imigranți, în vreme ce stângiștii reuniți la Berlin spun că aeroportul numit Europa ar trebui naționalizat. Reacția absurdă și antidemocratică a guvernelor de centru a făcut ca cele două curente contrare de mai sus să se unească. ”Cred că Uniunea Europeană a trecut de punctul în care mai era posibilă o revenire. Dar nu mă predau. Fie de Stânga, fie de Dreapta, cei care cred în minima decență umană și în libertățile politice trebuie să reziste”, spune Varoufakis.

Cenzura, serviciile secrete și poliția sunt cele mai facile, dar și cele mai periculoase răspunsuri pe care le pot găsi guvernele la aceste probleme. Și chiar asta fac, transformând amenințarea dezinformării în pârghie a guvernării. ”Amenințarea dezinformării a devenit un sistem de putere, dincolo de mijloacele formale, oficiale, constituționale prin care ar trebui să opereze un guvern. A declara că o informație este adevărată sau nu înseamnă sa controlezi discursul public și să cenzurezi informația care deranjează autoritățile”, spunea jurnalistul Jacob Siegel, într-un interviu pentru UnHerd.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

38 de Comentarii

 1. Printre putinii jurnalisti onesti, curajosi care publica adevaruri mai mult decat evidente,…..adevaruri evidente pentru cei cu capul pe umeri, cam putini din pacate.

 2. este dreptul fiecarui stat sa-si aleaga calea! daca acel popor asa simte, asa face! la fel, daca o tara vrea sa iasa din nato sau ue e libera sa o faca! au facut-o englezii!

  …”care spun că extinderea NATO în Ucraina este o greșeală fatală? …”

  asta e o timpenie cit autorul ei de mare!

  ar trebui sa va preocupe mai mult dubla morala, agendele ascunse sub zimbete largi si cuvinte care va plac cum va suna in urechi, manipularile, minciunile, secretele…

 3. Documentație care datează din 1776 demonstrează că Johann Adam James Weishaupt, care a înființat Illuminati și acoliții săi, au făcut primul eforturi organizate de a controla global mass-media, populația și de a prelua și distruge suveranitatea și religiile diferitelor națiuni. Frica aprinde mai mult decât orice altceva. De la știrile Five O’clock, fixate pe crime, război si boală, până la afirmațiile goale ale diferitelor administrații statale, până la predicțiile repetate ale nenumăraților profeți falși despre catastrofa zilei după ziua de apoi, mulți oameni au umplut planeta până la refuz de Frică. Atat un laic cat si un student credincios al Bibliei trebuie să știe faptul că Scripturile arată că există o conspirație satanică pentru a câștiga dominația globală. Oare suntem pregătiți pentru robotizarea omenirii și eliminarea totală a vieții private, inclusiv a libertății de gândire, miscare, asociere? Tehnologia există pentru a crea o Nouă Ordine Mondială totalitară iar societatea umană primește doar niste firimituri aprobate spre știința plebei de către ceea ce este cunoscut ca ierarhia Ordinii Mondiale, despre ierarhia Ordinii Mondiale. 3 institute de cercetare de top din acest domeniu, Stanford, MIT și Carnegie-Mellon, toți au oameni care spun că această capacitate este „aproape aici”. Hans Moravec, director la Robotics Inst. Carnegie Mellon Univ., este citat în The Indianapolis Star, 14/6/1987, într-un articol intitulat „Immortality”, „Într-un timp uimitor de scurt, oamenii de știință vor putea transfera conținutul minții unei persoane într-un computer puternic și, în acest proces, îl fac – sau cel puțin esența lui vie – practic nemuritor.” Dar, oricât de fantastic sună toate aceste capacități, există erori în controlul lor tehnologic asupra oamenilor.

 4. Cu parere de rau remarc lipsa totala de pregatire istorica a gazetarilor,nu numai in ceea ce priveste istorie romanilor dar si istoria altor popoare ,mai ales istoria zonelor conflictuale cum este Levantul.E o lunga poveste din timpurile biblice pana la caderea si impartirea imperiului otomanin anii 1920
  Marea Britanie a primit Mandatul Ligii Națiunilor pentru Palestina. Mandatul a fost administrat ca două teritorii: Palestina și Transiordania, râul Iordan fiind granița dintre ele.Unul dintre Obiectivele Mandatului era o patrie pentru poporul evreu.
  In 1946 a luat fiinta regatul hasemit al Iordaniei si in anul 1949 a luat fiinta statul Israel,arabii din asa zisa Palestina au ales parte sa treaca in Iordania (regalistii)parte (republicana) sa ramana in Gaza si imprejurimi , egipteana la ora aia spre deosebire de West Bank (numele istoric e Samaria si Judea )care era la Iordania

  Sa te faci astazi ca judeci un popor cu singurul certificat de nastere scris-vechiul testament- pe motiv ca nu are ce cauta acolo ,e o mare greseala istorica si ideologica
  Si nu e singura ,mai ales ca grecul comunist care ne e tot scos in cale,este un extremist de stanga cum scrie la definitie

 5. Cu parere de rau remarc lipsa totala de pregatire istorica a gazetarilor,nu numai in ceea ce priveste istorie romanilor dar si istoria altor popoare ,mai ales istoria zonelor conflictuale cum este Levantul.E o lunga poveste din timpurile biblice pana la caderea si impartirea imperiului otoman
  In anii 1920 Marea Britanie a primit Mandatul Ligii Națiunilor pentru Palestina. Mandatul a fost administrat ca două teritorii: Palestina și Transiordania, râul Iordan fiind granița dintre ele.Unul dintre Obiectivele Mandatului era o patrie pentru poporul evreu.
  In 1946 a luat fiinta regatul hasemit al Iordaniei si in anul 1949 a luat fiinta statul Israel,arabii din asa zisa Palestina au ales parte sa treaca in Iordania (regalistii)parte (republicana) sa ramana in Gaza si imprejurimi , egipteana la ora aia spre deosebire de West Bank (numele istoric e Samaria si Judea )care era la Iordania

  Sa te faci astazi ca judeci un popor cu singurul certificat de nastere scris-vechiul testament- pe motiv ca nu are ce cauta acolo ,e o mare greseala istorica si ideologica
  Si nu e singura ,mai ales ca grecul comunist care ne e tot scos in cale,este un extremist de stanga cum scrie la definitie

 6. Rideam de Londra si de faptul ca si-a schimbat numele in Londonistan, dar ce sa mai zicem de Bruxelles (culmea, si sediul a ceea ce eu unul numesc de mult timp „o grupare de crima organizata”) ?! Frumoasa si calma capitala a Belgiei, devenita pur si simplu UN SOUK arab ! Sint european, traiesc in Europa, dar imi pun o singura intrebare vazind acest bordel generalizat : de ce sintem noi, cetatenii de rind, obligati sa traim zilnic urmarile deciziilor debile si criminale ale unor conducatori imbecili si nemernici, cei care au importat pe continentul european un conflict care nu ne priveste, intre niste „verisori” care se paruiesc de zeci de ani pentru citeva mii de kmp de bolovani si citiva maslini ? (atentie, „arborele pacii” ! …)

 7. …perfect adevărat!…apologetica războiului care postează pe-aici tre sa știe ca pot încerca senzațiile tari pe care acum și le imaginează în fata tastaturii pe frontul din ukraca, alături de ucracii lor dragi!…chiar ar fi momentul exprimării atașamentului fata de cauza, rusii înaintează, pe toată linia frontului, peste 10 km…

 8. Prostia ingroapă Rusia De ce crezi ca există 600 de pasaje de violență explicită în Vechiul Testament, împreună cu 1000 de versete descriptive ale pedepselor violente ale lui Dumnezeu și 100 de pasaje în care Dumnezeu poruncește în mod expres altora să ucidă? De ce crezi că violența este una dintre activitățile cele mai des menționate în Biblia ebraică? In Talmud, altă carte sfantă pentru ei, te invață că non-evreii sunt animale. Wikipedia este un proiect, care depinde direct de sprijinul unor binefăcători foarte bogați, din sfera afacerilor de investiții farmaceutice iar unul dintre cei mai notabili susținători ai Fundației Wikimedia este așa-numitul „Open Society Institute”, fondat de președintele evreu maghiar Soros Fund Management LLC, George Soros. Și asta chiar înainte de a începe să luăm în considerare faptul că unii dintre cei mai prolifici contribuitori la Wikipedia sunt CIA, Partidul Laburist Britanic și Vaticanul. Wikipedia este o gaură neagră dacă vrei să afli adevărul.

 9. Iesirea Angliei din UE nu ne spune nimic despre libertatea din UE. Anglia este SUA…Iar SUA face pipi pe UE…Nu stim ce se intampla daca o tara obisnuita iese din UE si mai ales din NATO….Poate fi bombardata, SUA bombardeaza foarte rapid, e mereu pregatita, bombardamentul nu cere sacrificii de soldati americani…Cel mai probabil nu exista libertatea iesirii din NATO.

 10. In fata cui sa ne revoltam?In fata Europei care pune semnul egal intre interes si democratie?In fata Americii care imparte lumea in teroristii buni ai nostri si teroristii rai ai lor?Democratia avea sanse in Europa pana sa se intample crearea UE.Acum avem de a face cu renasterea unui imperiu pervers care vrea liniste si supunere.Adevarul nu mai este o necesitate a democratiei ci un produs fabricat si vandut la raft cu pret de piata.Democratia nu mai este necesara pentru ca distruge „”stabilitatea politica”” asa cum ii place unui cretinel de-al nostru sa spuna mereu.Intr-o astfel de conjunctura condusa de minti seci si suflete goale se poate spera la respectul demnitatii umane?Nu doar stiinta gandirii lucide lipseste ci si buna intentie.Are presa vreo vina?De vreme ce pune umarul la propasirea minciunii evident ca are prima vina.

 11. Imperiul roman 2.0 se prabuseste in aplauzele frenetice ale asistentei. Pregatiti parasutele, valizele de lemn si izmenele maro!

 12. Hai să vorbim pe înțelesul unora de pe aici , care caută să justifice genocidul din Gaza ,cu acțiunea Hamas în Israel.
  În primul avem peste 33.000 de morți, din care peste 30.000 copii, femei și bătrâni, față de 1.200 de morți în al doilea. Acum sunt pline massmedia de la noi cu un caz Pascu, un tânăr , care drogat fiind a lovit mortal cu mașina, alți doi studenți pe care i-a omorât.
  Ce-ar fi acuma ca familiilee celor morți să ucidă nu doar toată familia criminalului, dar și toate rudele acestora , toți vecinii și colegii de stradă sau de serviciu, de la „cei cu țâța-n gură, pân-la cei cu barba sură”, ba chiar să radă de pe fața pământului întreg orașul de baștină al criminalului ? 😎
  Nu mai merg cu exemplul, ajungând până la județ, sau Țară , pentru că nu știu unde și mai ales când 😎 se vor opri Bibi cu ai lui ?
  Acuma, ce credeți ar fi pedepsiți bieții părinți ai celor uciși de tânărul drogat ?
  Sau dimpotrivă, toată lumea le-ar da dreptate, așa cum îi dau lui Bibi, alt descreierat , că de drogat nu sunt sigur ? 😎

 13. @Prostia ingroapă Rusia: cartea aia de care zici, e scrisa de evrei. deci e falsa. evreii tot timpul urla ca sunt asupriti, cand defapt ei sunt cei vinovati. toate vasele care transportau sclavi in america, erau ale evreilor. majoritatea stapanilor de sclavi erau evrei. acum duc o campanie impotriva albilor cum ca ar fi detinut sclavi si albii trebuiesc exterminati, inlocuiti, marginalizati… defapt sub 1% din albi detineau sclavi fata de 50% din evrei….toate ong-urile, politicienii, ziarele..care lupta impotriva albilor sunt evreiest.. ei au fost expulzati din sute de tari. nici macar tiganii nu au fost expulzati din sute de tari.. de buni ce is.. defiecaredata ei rescriu istoria sa para victime. .. au tradat spania.. au fost primiti in rusia, au tradat rusia au fost expulzati dupa care au exterminat familia tarului si au distrus natiunea rusa prin comunism… au fost primiti in germania, in 1916 au tradat germania, in 1933 au declarat razboi germaniei.. au fost primiti in america.. acum au tradat america.. in europa, ongurile lor lupta pentru exterminarea albilor… au fost primiti in egipt.. au tradat si distrus egiptu au rescris istoria sa para victime.. au fost primiti in babylon.. au distrus babylonul au rescris istoria sa para victime.. peste tot pe unde au trecut, au distrus civilizatia respectiva.. acum se muta in asia si america de sud..

 14. Libertatea de gandire si viata privata NU mai exista de foarte mult timp.
  Statul roman are acum la acest moment tehnologie de monitorizare real time 24 din 24 a subiectilor umani. Orice vede obiectivul tinta si orice face e afisat pe monitorul operatorului tehnologiei.
  Remote neural monitorong viewing!

  Ilegala neconstitutionala agresiva si total abuziva!
  Si cui ii pasa? Nimanui!
  Statul isi permite orice forma agresiva abuziva de extremism pe om. Omul e doar un cobai si crede xa isi traieste viata. Aia care sunt tinte NU au viata. Viata lor e Cinemaul Sistemului. Sunt selectati si denumiti Targeted Individuals. O forma extrema de terorism de stat.
  Asa ca ce daca s-ar cunoaste ce face Sriul peoameni sau Politia Atunci nu ar mai fi nicio democratie, ci dictatura a securitatii actuale.
  Experimente pe oameni, cum zicea Rog Anton cu gura mare a lui. Si baietii gradati nu dau socotealanimanui. Ei sunt tot ce reprezinra Lege. WDW!

 15. Si ca sa fie complet: bomboana pe coliva: Subiectii umani loviti oricand oriunde cu DEW Directed Energy Weapons! Nu lasa urme deloc, trece prin orice structura de beton constructie etc si poate fi folosita pentru a lovi omul la orice distanta. Si subcutanat si pe organe interne. Chiar in propria sa casa sau oricand pe strada in public. Pai mai extremist de-asa terorism nu exista nicaieri pe Terra. Si o face si Sriul si Politia.
  In capul lor degradati ei fac Preventie si Combaterea radicalizarii!:))) Pai adica folosesti tortura calcand inpicioare Constitutia si legile casa faci preventie intru apararea Legii?!:)))
  Pai rele tratamente pe oameni si tortura NU sunt terorism extremist de stat?! Nu au baietii nicio grija. Ei sunt statul. Au tehnologie, au retele intregi de colaboratori, monitorizeaza tot si lovesc cum vor. Democratie ce sa mai! Tehnologia respectiva e standard NATO si e cumparata de mult! Sunt foarte multi monitorizati asa! Cica preventie si apararwa legii:)))
  De ce mai avem Constitutie si Legi daca statul face absolut orice pe cetatean?! Armamentul neconventional folosit pe oameni nu e Lege sau Democratie ci e Terorism de Stat!
  Sa bage la cap si Sri si Mai!

  Sunt multe de relatat, dar lumea habar nu are ce face si ce dispune Sistemul pe oameni, suntem cobai. Mimam democratia!

 16. „Fundația MCC de la Bruxelles, finanțată în mare parte de guvernul de la Budapesta, și care a lansat în ultimii ani mai multe publicații de orientare conservatoare în limba engleză” citat pentru poporul roman ca sa inteleaga cum se face politica internationala de promovare a intereselor maghiare. Faceti la fel si comunitatea internationala va va respecta. De nu, veti fi tratati de prostanaci si colonie de ultima speta. Conditia principala este sa alegeti oameni cu creier care si-au demonstrat calitatile. Din pacate Simion nu este cel mai bun exemplu….cu toate astea s-ar putea sa votez aur…

 17. Mi s-a acrit de atatea #valorieuropene… cenzura, genocid, terorism, anticultura, vaccinare fortata, copiii luati cu forta de stat pe motive de discriminare religioasa, nemtii au lege ca pot sa-si schimbe „identitatea sexuala” odata pe an, suedezii permit transexualitate la copiii de la 16 ani, francezii si belgienii au sinucidere asistata, migrantii legali si ilegali primesc ajutoare sociale si cazare de la stat, pact pe migratie, avortul ca drept al omului, taxe si impozite crescute, limitari peste limitari, etc. dar nu, suntem pericole nu ca ne-am saturat, ci pentru ca suntem coloana a cincea… de aia ii detest, nu doar pe politicieni, ci si pe toti care spun ca sunt „pro-UE”

 18. Asa numitul deepstate controleaza la democrati massmedia principals. Restul sunt iluzii.

 19. Acum este momentul pentru Romania sa se scuture de lestul comunitar. Europa unita este deja in buda pana la barbie la toate capitolele. Nu mai au sanse de salvare. Romania prin pozitia ei la marginea Europei este privilegiata. Viitorul ei este in BRICS desi relatiile sale cu cei de acolo sunt total compromise dupa zece ani cu omul licuriciului la Cotroceni. In aceste momente aproape 80 de state se inghesuie sa intre in BRICS.

 20. Uniunii Creștin Democrate (care va urma, cel mai probabil, la guvernare), a Partidului Social Democrat, Partidului Liberal, Verzilor (toate aflate la guvernare).

  -ce spune Partidul Comunist German,
  ce spune Partidul National Socialist al Muncitorilor Germani?
  (opozitia pare a se gasi in ILEGALITATE!)

  ZOG lucreaza prin psihologie inversa de 2 bani.

 21. Adică mai pe românește, sântem omorâți cu zile, și asta nu de ieri, de azi…? Nou a fost și nu nici o speranță…? Păi de ce p. m@sii mai votăm ?

 22. si dupa brics ce viitor urmeaza????

  ha ha ha ha ha ha ha ha

  uite asa, dintr-una intr-alta… nu e ue, e brics, nu e brics (comunismul rebotezat …) e alta ue…

  amuzanta „logica”

  hai in brics ca e ca in anii 50 cind stalin ne da noua lapte, brinza, carne, oua! da nu ouale lu nastase…

  ha ha ha ha ha ha

  mai imprastiati baieti ca or sa va doara ochii

 23. putini sint cei care-si traiesc propria viata. cei multi aleg sa-si cedeze viata spre traire de catre altii si nici macar nu sint constienti de asta…

 24. Viitorul economic il facem singuri dupa ce iesim din rahat. Ca sa iesim, pentru cativa ani avem nevoie de ce produce China, utilaje agricole ieftine, linii de asamblare ieftine, materiale de constructie, etc. BRICS este unica solutie. Alegerea BRICS este facuta pe considerente practice pentru ca „ceilalti” nu prea mai au nimic de oferit. „Ceilalti” daca au cateva margele si cioburi de sticla de vandut, pentru ele ne jupoaie si pielea de pe noi. „Ceilalti” vin in Romania doar la jefuit! Asa ca ROEXIT si BRICS!

 25. da, da stimabile, ia doua bric(k)s si urca-te pe rampa! e musai sa prinzi camila din urma… te asteapta ivan sa-ti dea medalia „onoare siberiei”…

 26. Romania nu ca va face parte este de pe acum parte a masinatiunilor intreprinse de NATO, vest si americani.

  Dictatul valorilor europene si euro-atlantice este de patru mandate prezidentiale impuse de afara

 27. zeus – um criminal nenorocit, un violator fara scrupule
  yeshua ben yosef – nu a fost crucificat
  lao tzu – a depasit capacanele mortii
  kennedy asasinat de serviciile secrete
  9/11 pus la cale si executa de autoritati cu anumit complici dar nu cei identificati si facuti tapi isapsitori. avioanele care au intrat in turnuri au fost pilotate remote din alta parte nu de catre piloti. nu era niciun alqaidist la mansa.
  gobelyk tepe – construit de unii extraterestrii , distrus de alti extraterestrii
  extraterestrii – pacte cu anumite guverne inclusiv pentru oferirea de material genetic si secretomanie in schimbul tehnologiei
  reptilienii – au posibilitatea de a influenta telepatic pe cei care iau decizii. ei sint cei care conduc ostilitatile pe pamint si au interesele lor. oameni sint vazuti ca si animale de companie. de aceea trebuie sa ne omorim intre noi ca sa nu ne dam seama cine sintem, ce facem aici si care-i adevarul. de 2000 de ani aceeasi poveste.
  nu sintem singura rasa de pe pamint si sintem creati avind adn din zarile universului. sintem in parte extraterestrii.
  e plin de ozn-uri pe cerul lumii si pot fi vazute in anumite conditii.

  trezirea ca daca nu perspectiva e de a pierde tot si a o lua de la capat iar in mii si mii de ani…

 28. Dacă nu ma înșel Israelul e în clubul țărilor civilizate.. Sălbaticii din HAMAS au făcut ce au făcut ast toamna dar ce fac Israilenii acum îi pun în rând cu HAMAS-ul.. Asa ca nu faceți spumă.. Un stat civilizat se comportă civilizat chiar și cu criminalii.. Lumea văzând ce face Bibi îl poate cataloga și pe el ca pe un turbat prost.. Ce s-a întâmplat la Briusseli la Conferința îi face pe comissarii europeni complici la masacrul din Palestina.. Nici îndoială..

 29. Daca folosim armament NATO pe oameni facem altceva inafara de terorism?
  De ce face statul roman asa ceva prin structurile sale?
  Isi permite orice? Nu se stie, la cati dusmani si-a facut statul roman o sa vina si scadenta pentru tortionarii din structuri…

  De ce a foat asasinat judecatorul Mustata? I s-a cerut sa dea o sentinta intr-un dosar impotriva unuia si el nu a respectat comanda, i s-a transmis ca o sa fie curatat si a fost curatat. Infarct. Lovit cu armament direct in inima. Nu a lasat urme. S-a constatat decesul. Nesupusul a fost eliminat.

  Lui Rudel Obreja i s-a transmis sa colaboreze sa o infunde pe Udrea si pe Basescu. Si a refuzat. A facut cancer galopant si a fost eliminat. El care era in forma sportiva buna. Un impatimit al sportului.
  Cam asa face statul roman democratic pe cetatenii sai.

  Pe Liviu Dragnea l-au monitorizat ca pe animale 24 din 24 tot ce facea, tot ce vorbea, oriunde se afla. Dincolo de ce prevedea mandatul de siguranta nationala. Statul isi permite orice. Lasa ca nu stiu astia de rand ce tehnologie avem si cum dispunem noi de ei…. Ce Constitutie, ce legi,… Vax Sistemul conteaza si obiectivele sale.

  Sunt zeci sute mii de exemple.

 30. Tot respectul pentru profesorul Mearsheimer, însă nu trebuie trecut cu vederea faptul că acesta este total de acord cu inepția potrivit căreia pentru a își păstra poziția de unic hegemon mondial,SUA trebuie să nu permită niciunui alt stat să ajungă lider regional in Asia, Eurasia,Africa sau Europa. Cu alte cuvinte,nici un alt stat nu poate pretinde poziția de hegemon regional – așa cum a procedat SUA în secolul 19 – indiferent de puterea sa economică și/sau militară. ( vorbim aici mai ales de Rusia sau China )

  Să ne reamintim totuși faptul că SUA a pretins marilor puteri europene în 1823 să îi fie recunoscută calitatea de lider regional în America de Nord, Centrală sau de Sud, pretenție care nu a fost contestată de europeni. ( în treacăt fie spus,la vremea aceea oricare din marile puteri europene, Franța,Marea Britanie,Spania, ar fi putut să se împotrivească, fără ca SUA să aibă forța militară necesară pentru a le învinge, individual sau în alianță unele cu altele .)

  Vorbim aici de statele care au descoperit și colonizat Americile, care dominau colonial în 1823 2/3 din teritoriile emisferei vestice, dar care s-au retras în favoarea elitelor locale din regiune. Nu putem compara pe europenii vremii cu niște foști coloniști cum sunt americanii, care un secol mai târziu au profitat cu nerușinare de cele două războaie mondiale pentru a domina politica externă și militară a continentului și după 1989, via NATO, deși liderii francezi si germani le-au cerut să se retragă din UE …) Iată de ce, cunoscând ansamblul concepției realiste a lui Mearsheimer, nu pot avea încredere în sinceritatea sau în teoriile acestuia.

 31. Asa se identifica dictaturile indiferent de numele sub care ele lucreaza. Cenzura, interzicerea adunarilor, declararea persoanelor opozante sau incomode ca fiind extremisti, dusmani ai poporului, rasisti, nationalisti, platiti de rusi etc etc. La fel cum toate miscarile fasciste sau de extrena stanga activeaza sub denumiri minunate gen „frontul democratic de eliberare” asa si „democratiile” actuale folosec in mod fals cuvinte cu care nu mai au legatura unul fiind freedom of speach.

 32. Nu mi se pare chiar deloc că stângii”tehnocrate centriste” i-ar fi frică că pierde puterea la următoarele alegeri ci, mai degrabă, că se pregătește pentru ultima fază, cea a instalării definitive la putere, a dictaturii, a statului polițienesc.Daca dreapta câștigă, indiferent cum o face, trebuie să termine definitiv cu structurile paralele care au conspirat și au folosit structuri paralele pentru accesul oligarhiei corporate la putere iar în ceea ce privește corporațiile,aceste structuri artificiale extrem de periculoase în care conspiră la deposedarea prin violență directă(Maui)și indirectă(lobby) a cetățeanului și la crearea de monopoluri private, trebuie să fie supuse legii antitrust pentru eliminarea pericolelor viitoare.Globalizarea poate și merită facută însă fără structuri politico-financiare însaazi, structurile naționale sunt singurele care se pot opune monstrului financiar care vrea să distrugă tot, inclusiv rasa umană.Pe scurt, bogații au luat-o razna și e normal, bogăția nemasurată fiind de fapt o celulă de detenție, o traumă a neputinței și nerostului care aplatizează omul pe o singura dimensiune, înlocuindu-i valoarea cu contul.Psihiatrii cunosc fenomenul.

 33. Domnule ziarist, in gradina democratiei trebuie smulsa orice buruiana. Punct.

 34. Chestiunea ajutorului Statelor Unite pentru Ucraina continuă să tulbure apele în Congresul de la Washington, în plin an electoral.

  Marjorie Taylor Greene, membră Republicană a Camerei Reprezentanților și fidelă politicii MAGA a lui Donald Trump (una din variantele de vicepreședinte), a propus un amendament șocant la proiectul de lege pentru ajutorarea Ucrainei.

  Acesta sună astfel:

  „Oricărui membru al Congresului care votează în favoarea acestei Legi (pentru ajutoare în favoarea Kievului) i se va cere să se înscrie în armata Ucrainei.”

 35. Pretinsa democratie euro-atlantică = o vrăjeală foarte costisitoare care prinde perfect la persoanele credule (ca să nu le zic altfel).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.