Cum văd americanii schimbarea lui Șoigu

Demiterea lui Serghei Şoigu din fruntea Ministerului rus al Apărării arată că Vladimir Putin e „disperat”, a susținut Vedant Patel, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Vedant Patel a declarat că decizia lui Vladimir Putin de a-l schimba pe Șoigu cu Andrei Belousov, economist de profesie, demonstrează că liderul de la Kremlin e „disperat” din cauza costurilor tot mai mari ale războiului pe care to ei l-au declanșat în Ucraina.

„E încă un indiciu al dorinţei disperate a lui Putin de a continua războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, deși e o povară semnificativă pe economia rusă şi aduce pierderi mari pentru trupele ruse.

Rusia a declanşat acest război neprovocat împotriva Ucrainei. Putin poate să-i pună capăt oricând, retrăgându-şi trupele din Ucraina”, a afirmat purtătorul de cuvânt, potrivit B1Tv, care citatează AFP.

Vladimir Putin l-a demis pe Serghei Șoigu din fruntea Ministerului Apărării, funcție pe care o ocupa încă din 2012. Noul ministru e Andrei Belousov, un economist.

Şoigu, în schimb, a fost numit secretar al Consiliului de Securitate, funcţie deţinută până acum de Nikolai Patruşev, care a fost demis, la rândul său.

Schimbările-surpriză s-au produs la câteva zile după ce Vladimir Putin a fost învestit oficial în al cincilea mandat de președinte al Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

36 de Comentarii

 1. Mai disperați că SUA acum in lume nu-i nimeni..
  Cu o așa datorie de stat,care cere din ce in ce mai multi bani pentru deservire,poate fi numai Hondurasul..
  S vede că Valande Patel a deschis gura numai sa nu tacă.

 2. Tovarășe Patel (de la Vașinton) disperarea este de partea ucrainiană. Dacă nu v-au informat serviciile dumneavoastră de informații , vă informăm noi ăștia din graniță cu Ucraina, milioane de ucrainiei sunt răspândiți prin Europa ( aia pe care doriți voi americanii s-o puneți pe butuci ca să nu mai aveți concurență). De ce ne ceereți să dăm sisteme Patri(h)oț…. pentru că sunt rușii disperați ? Ați scăpat de tot pianul pe scării iar acum vă plimbați și cu contrabasul , vreți să-l dogiți și pe ăsta. Minunat , dar nu vă mai ascultă nimeni, nici măcar americanii voștri nu vă mai cred.

 3. acesta nu este un comentariu, ci o intoxicare tipic americană prin așa ziși experți cu trese

 4. @ Năvrăpăscu-au dreptate americanii.Nu te ascunde după cireș trolache.Disperare mare la Kremlin.

 5. NU voiam sa spun ceva in legatura cu subiectul de fata , dar nu pot sa nu reamintesc faptul ca atat Rusia cat si Ucraina numai prieteni nu ne sunt.”Din Hotin pana la Mare/Vin muscalii de-a calare./De la Mare la Hotin , mereu calea ne-o atin.” (M.E)

 6. Putler a numit la Ministerul Apărării ceea ce crede el că ar fi o copie rusească de Albert Speer. Să vedem ce va ieși și din mutarea asta…sper să se aleagă praful!

 7. Soldatii rusi mureau cu sutele de mii sub Soigu. Nu stiu ce sa zic…

 8. Mă interesează teribil părerea americanilor despre ce face și gândește Putin. Nici nu mă trezesc bine dimineața că și caut cu disperare să aflu ce gândesc americanii despre ruși, ăn special distinsul lor președinte Joe Biden.

 9. Am aproape 49 de ani. Sper din toată inima să apuc, până mă duc pe pustii, să văd naţia asta de orci cretini agresivi pusă de istorie acolo unde îi e locul, la fundul lumii.

 10. problema ucrainienilor e ca nu au trupe sa ruleze, cei ce lupta de doi ani pe front au ajuns cred la surmenaj, astia rusi mai tot trimit trupe noi mai menajeaza pe cei din prima linie, dar ucrainieni se bazeaza doar pe vechi soldati, care cit pot rezista? de aia cade linia frontului, ucrainieni sunt cam prin toata europa bine mersi , doar cei saraci cu duhul au ramas sa isi apere tara de rusi, pacat de efortul pe care l-au facut pina acum ucranieniI.Sa sperăm in ceva miraculos:rușii să treacă prin umilință și regrete.

 11. Țepușa este pregătită pentru Putin .Este de unică folosință,precum prezervativele.

 12. Pentru Năvrăpăscu. Asa este domnule, pentru ca in realitate amerlocii sunt cei disperati, deoarece au cheltuit sute de miliardse dolari in Ucraina, ei pierd razboiul cu Rusia, ucrainienii doar si-au pierdut sute de mii de soldati si nu mai au armata! Cel mai bine pentru ei ar fi sa isi ia gunoiul pus de ei, in America si sa lase in pace Ucraina, atita cit a ramas din ea si cit va mai ramine, daca va ramine ceva, asa cum au facut in Iran cu sahul.

 13. Putin suferă de aceleasi boli mintale si fizice pe care le-a avut si Hitler, personaj pe care Putinantropul Antropoid l-a copiat la molecula.
  Putinantropul este damblagit. Specimenul a avut probleme mari de sanatate cand a disparut mult timp din peisajul kremlinez, fiind inlocuit de dubluri si de tripluri.
  Un damblagit a ajuns sa inspaimante lumea, la fel ca si damblagitul berlinez in al 2-lea WW.
  Frumos ar fi ca damblagitul kremlinez sa-si traga un glont in cap, ca si damblagitul berlinez. Dar Putinatropul nu are demnitatea predecesorului lui.

 14. Am recitit Precizarea Dvs despre cerintele pentru gazduirea comentariilor.NIci sa pun un vers, doua de-ale lui Eminescu?
  „Din Hotin , pana la Mare /Vin muscalii de-a calare./De la Mare , la Hotin/Mereu calea ne-o atin.” ?

 15. Hai să va zic altceva îngrijoarător:
  Când singur reprezinți > 38 % din totalul cheltuielilor militare din ultimul sfert de secol și împreună cu aliații & slugile aprox 80 % din acestea să te împiedici de o țară care reprezintă doar 2-3 % din ele este extrem de îngrijorător pentru planul tău de viitor : să i-o tragi peste bot unuia care reprezintă aproximativ 13-14 % din acestea dar simultan aproximativ 50% din totalul producției industriale din această lume.

  Hmm

  Altfel e celebră butada : generalii sunt experți în a câștiga războaiele din trecut da imbecili patentați în a se pregăti pentru cele ale viitorului.
  Vezi cazul Franței înaintea războiului franco-prusac.
  Ori cazul aceleiași Franțe înainte de WWII

 16. Maresalul Ion Antonescu , de fapt ce dorea , cand Romania s-a atasat Axei Berlin-Roma-Tokio? Spera reintregirea TARII .In granitele ei firesti , anuland rapturile facute prin pacturile criminale (Riebentrof-Molotov , Diktatul de la Viena).Daca trupele noastre se opreau la Nistru , misiunea ar fi fost indeplinita , insa nu puteau parasi aliatii .Si Regele si Antonescu poate ca ar fi trebuit sa se limiteze doar la livrarea produselor petroliere , atat de necesare nemtilor si retragerea trupetor din teatrul de actiune.Vai si amar ce a urmat pentru tarisoara noastra dupa razboi.Taranimea , talpa tarii , a suportat povara in cea mai mare masura.Cizma sovietica era grea si bine tzintuita.Oare ce ne asteapta ? Sa ne pregatim rucsacurile cu cele strict necesare , sa le avem la indemana?

 17. Putin face din disperare exact ce facea Hitler pe ultima suta de zile de viatza: schimba comandantii intr-o veselie.
  Acum este plin de draci ca de 9 Mai Soigu i-a pus pe tava doar marile victorii de doua sate capturate si bineinteles demolate si pustiite de localnici, in loc sa fie deja la Vashinton.
  Putin are reactii tipice de om dement si paranolic.
  [KktkuMotZ: mandru sef de Stat Major la GarZile de PaZit vacile CAP CzernowitZ]

 18. Dar de ce de unică folosință ? Ți-e frică să nu te infectezi ?

 19. Problema reala pentru rusi e ca au schimbat un ministru al apararii care nu provenea din randurile armatei (Soigu), cu altul care nu a fost militar de cariera. Probabil ca se poate si asa, dar nu este cea mai buna varianta.

 20. Rușii ii toaca metodic pe Urcaci pe tot frontul. Acum au deschis și un nou tocător pe direcția Harkov.
  Disperarea e maxima !
  La Proprietarii BlackRock, Monsanto, Cargill șamd (aka Rat’SChild), măR🤣g
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene -RumburKK(■

 21. Hai să va zic altceva îngrijoarător:
  Când singur reprezinți > 38 % din totalul cheltuielilor militare din ultimul sfert de secol și împreună cu aliații & slugile aprox 80 % din acestea să te împiedici de o țară care reprezintă doar 2-3 % din ele este extrem de îngrijorător pentru planul tău de viitor : să i-o tragi peste bot unuia care reprezintă aproximativ 13-14 % din acestea dar simultan aproximativ 50% din totalul producției industriale din această lume.

  Hmm

  Altfel e celebră butada : generalii sunt experți în a câștiga războaiele din trecut da imbecili patentați în a se pregăti pentru cele ale viitorului.
  Vezi cazul Franței înaintea războiului franco-prusac.
  Ori cazul aceleiași Franțe înainte de WWII
  Hmmmm

 22. Americanu spune ce trebuie spus babuinilor care se inchina la americani, n-are legatura cu realitatea.

 23. România a pierdut deci în 1940 o treime din teritoriu prin acte care avut în comun semnătura și girul aceleiași țări: Germania nazistă.De Diktat ai auzit, dar tu fiind paliu te uiți numai la Est . De ce trebuia să le dăm nazisților petrol? Nu erau zăcăminte în Ardealul de Nord ?.Mareșalul n-a uitat Ardealul de Nord , Armata I -a n-a fost dincolo de Nistru , a intrat în actiune în Ardeal înaintea sosirii trupelor rusesti . De fapt Antonescu declarase clar că nu acceptă compensații teritoriale cu prețul vănzării romănilor din Ardealul de Nord . Nu era Iudă ca ”vânzătorii actuali – stăpânii tăi ( vezi românii din Bucovina de Nord și din Basarabia ) . În plus cei din HAR-COV a căror soartă vă ”lasă rece trădătorilor . Uită-te bă , în jurul tău și căteodată în oglindă , vezi cine ne-a redat ARDEALUL DE NORD- inclusiv HAR-COV pe care voi #trădătorilor îl cedați chiar acum . Pe lângă cei 400000 de viteji români – unii au ajuns până la Praga (ca unul din bunicii mei , celălalt fusese la Cotul Donului ) mulți s-au îngropat la OARBA DE MUREȘ , la CAREI , la Buda . Ne-am sacrificat uman și material în timpul și după războiul antihitletrist , am dat jerfta de sănge și despăgubiri de război pt. ”Ardealul meu drag , Ardeal , ARDEAL !, cum striga un năsăudean erou – Gen. GRIGORE BĂLAN – primul comandant romăn cșzut în august 44 la eliberarea orașului Sf. Gheorghe . Bă , mâine e CÎsat STABOR , du-te și tu, ia-l și pe Scremut cu Moț ot Cernopârț și pe Cacao e Sclavia și dați tot ce mai e p-aci – petrolul l-ați dat , opriți pușcoace numai pt. jandari să vă apere de români , că cu hungurii și ucronaziștii sunteți alienați mintal .

 24. @ Ileana Rollanson,7:55.v-am mai spus ca sunteti reprezentanta serviciilor GRU,FSB.Intoxicatiile dvs.sunt străvezii.

 25. America si-a pierdut credibilitatea pe mapamond.America e propaganda si minciuna, arme droguri si razboaie.

 26. Cele trei zile pentru care sconta Putin ca va ingenunchea tara surora au trecut repede. Coloanele de tancuri sovietice revopsite s-au impotmolit in propria rugina. In zadar zbiera Mendebilul ca va face uz de armele lui nucleare (pe care Hitler, mentorul lui, nu le-a avut). Cand i s-a spus ca daca le va scoate Moscova va deveni pustiul care a fost, s-a mai potolit. Dar nu mult. Mai nadajduia Mendebilul ca SUA se va retrage din sistemul de ajutorare a tarii agresate. Au trecut sapte luni bune pana cand America s-a trezit. Putin a inghitit din nou galusca. Are in interiorul Rusiei cam 350 000 de gardieni ai regimului (construit pe structura ohranei imperiale si a politiei politice sovietice) cu care a anihilat opozitia (cel putin in paturile de jos!) si a organizat „alegeri” impuse fraudulos. A castigat. Desigur, in realitate cu mult mai putine voturi decat s-au asteptat slujbasii regimului. Va mai domni 12 ani. Asa spera el si compania de ucigasi. Si-a creat doar mana libera sa duca razboiul pana atunci. Dar la orizont se intrevede prabusirea ecvonomica a tarii. De aceea l-a schimbat din fruntea armatei pe crescatorul de reni. Dar nici economistul care a fost impus nu va putea face minuni. Economia este o realitate care isi are legile ei. Iar glontul pornit din pusca stie si Mendebilul ca nu mai poate fi oprit.

 27. Lui Tirarira 7:50..
  Stii bine ca eu am dreptate dar tot emiți inepții.. Rusia nu-i cea mai exemplară sau cea mai Breaza tată din lume dar cei mai prosti totus sunt americanii cărora le-a mers numai din punct de vedere geografic căci demult erau duși pe apa Sâmbetei..

 28. OARE PUTIN SE ”ÎNGRIJOREȘTE” PE CINE ȘI DE CE SOSIILE LUI BIDEN –CARE LOCUIEȘTE -DE CEVA VREME-SE DOMICILIAZĂ LA MEMORIALUL G.WASHINGTON-SCHIMBĂ MINIȘTRI,GENERALI ȘI MAI ALES PRIETENI EXTERNI!

 29. Toti analistii din Vest viseaza draci pe pereti. Putin a facut si el o miscare „democratica”, a numit un civil la aparare! Nu e la fel si prin Europa si America? Soigu este batran, are 68 de ani, poate nu face fata ritmului guvernarii si razboiului. Nu-i tare la calarie precum Putin!!

 30. Soignante a fost avansat ,in tara pedofililor Anglia prim ministrul a fost schimbat de 4 ori in ultimii doi ani SLAVA Z. SLAVA RUSIA SLAVA BRICS

 31. drept în 🌈 când Bidonette l-a trimis la pensie pe colegul meu Mark Milley, StatMajoriZdu Șef Li🌈ic.
  După ELIBERAREA Afghanistanului…
  Iar Bidonette NU l-a promovat, ca pe Shoigu ! L-a trimis să se perfect MICȚIONEzE la CEPECAca in medicamente de SinteZă (Rudotel & CarBaxin)…
  măR🤣g…
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene -RumburKK(■

 32. Propagandă americană ieftină. Iată ce se întâmplă de fapt acum la Moscova și de ce Soigu a fost schimbat din funcție :

  ” Adjuncții ministrului Apărării, Alexei Krivoruchko și Ruslan Tsalikov, a demisionat din funcții, asta pentru că sunt supuși unei anchete de mare amploare. Cei doi ar fi acuzați că au deturnat fonduri pentru armament și veste antiglonț în valoare de 22 de milioane de dolari.” ( Lucian Negrea,știri pe surse )

 33. PROBLEMA VESTULUI e ca RUSSIA castiga in Urkania (culmea, desi sanctionata, e si pe o stranie crestere econonomica!)
  si ca
  NATO e vazut de nemtii acum din vini americane … in curs de DEZ-INDUSTRIALIZARE dupa ce „cineva” „tacut” le-a explodat NORDSTREAM-ul (colossale DEJA, 4 conducte care legau si politic RUssia de Germania indepartando de ANGLO-SAXONI , in timp ce Marea Britanie era deja, si e pe veci in: BREXIT! Fara BREXIT nu mergea B.JOHNSON in 9 april al Kiew)

  USA pierde NASOL 🙁 😀 🙁 ! Ca imperiu mondial a ars c-o prea iute flacara !
  Deja DOLLARUl 🙁 ia drumul LIREI STERLINE … mi-e mila de soarta USA dupa invingerea Israelului 🙁 !

  SHALOM !

  PS: I-e oricui clar ca N-AU reusit nimic in Ukrania, ❤️nulandierii❤️ … 🙁 … dimpotriva – „NINGE PE FED!”
  Ce se vede propagandistic mondial azi de disperarea cu care „systemul” danseaza pe un „TITANIC” in curs de scufundare !
  Mi-aduce mainte de URSS si cum se tineau „ei” tari c-o sapatamana inaintea caderii ä
  sau CEAUSESCU dimineata la balcon si seara fuhit pe campuri !

  USA va suferi o noua (acum CONTRA-)LOVITURA BDE STAT curand … ca CONTRA la cea din 911 unde se stie cine-a luat puterea !
  SHALOM !

  (ochii pe 27 mai …va-s zice mai multe da-i periculos ! e mai bine sa par ca nu stiu … ! 😐 NU ca-n „7 octombrie” si straniul ante-pre-zis GENOCIOD la filisteni ! 😐 )

 34. Putin nu pare deloc disperat. A mutat pe tabla de sah. Soigu nu a fost destituit ci a primit o noua functie la fel de importanta, poate chiar mai importanta, dar mai discreta. In locul lui Soigu a fost adus Andrei Belousov, care va fi un extrem de eficient ministrul armamentului, precum a fost Albert Speer in Germania. Este clar ca Rusia se pregateste pentru o agresiune masiva din partea NATO. Asta dovedeste ca disperarea este de partea SUA cea inglodata in datorii, care nu se poate salva decat prin invadarea Rusiei sau Chinei. Cramponarea occidentului de sarantoaca si corupta Ucraina dovedeste doar ca tinta este Rusia. Cui ii trebuie in sine sa apere un stat corupt si fara importanta economica, avand o populatie de 40 milioane de muritori de foame? Ucraina insa prezinta importanta geostrategica pentru razboiul de agresiune planificat de SUA impotriva Rusiei. Nu uitati cine conduce in realitate SUA si cine stapaneste finantele SUA. Jocul financiar piramidal mondial este deja in colaps.

 35. O multime de incompetenti isi dau pe aici cu parerea. Ministrul Apararii nu trebuie sa faca strategii militare, pentru asta exista Marele Stat Major cu toti espertii si comandantii militari. Ministrul Apararii trebuie in primul rand sa asigure inzestrarea si logistica armatei, nu tacticile si strategiile militare. Deci Ministrul Apararii nu trebuie sa fie neaparat militar de cariera. Exact asa se intampla si la noi dar si in Europa, ministrii apararii sunt civili.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.